گرمایش زمین ماهیها را کوچک میکند پژوهشگران طی مطالعات اخیر خود دریافتند در پی روند گرمایش زمین و افزایش دمای آب اقیانوسها، سطح اکسیژن در دسترس ماهیها کاهش یافته و همزمان با این موضوع نیاز به اکسیژن در آبزیان افزایش پیدا میکند که این موضوع منجر به کاهش اندازه آنها خواهد شد. به گزارش […]
گرمایش زمین ماهیها را کوچک میکند
پژوهشگران طی مطالعات اخیر خود دریافتند در پی روند گرمایش زمین و افزایش دمای آب اقیانوسها، سطح اکسیژن در دسترس ماهیها کاهش یافته و همزمان با این موضوع نیاز به اکسیژن در آبزیان افزایش پیدا میکند که این موضوع منجر به کاهش اندازه آنها خواهد شد.
به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که اندازه ماهیهای اقیانوسها در سراسر جهان در پی افزایش دمای آب دریاها و گرمایش زمین که ناشی از تغییرات آب و هوایی است بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کوچک خواهد شد. در این مطالعات مشخص شد که همزمان با رشد و بلوغ ماهیها، میزان اکسیژن مورد نیاز آنها براساس رشد بدنشان افزایش پیدا میکند. از سوی دیگر سطح آبششهای این ماهیها قادر به رشد با سرعت و به موازات رشد بدن آنها نبوده و کوچکتر باقی میماند.
در همین رابطه ویلیام چئونگ (William Cheung) استادیار دانشگاه بریتیش کلمبیا در کشور کانادا که سرپرستی این تیم تحقیقاتی را برعهده دارد، اعلامکرد: «ابعاد و اندازه آبششهای ماهی دقیقاً نشان میدهد که چرا پیشبینی میشود اندازه ماهیها کوچک شوند، این موضوع براساس نظریه محدودیت اکسیژن مطرح شده و از آنجایی که ماهی یک جانور خونسرد محسوب میشود، قادر به تنظیم دمای بدن خود نبوده و هنگامی که دمای آب افزایش پیدا میکند، سوخت و ساز بدن آنها افزایش یافته و نیاز آنها به اکسیژن بیشتر میشود.»
وی در ادامه توضیحات خود افزود: «در این مرحله؛ آبششها قادر به تأمین اکسیژن کافی برای بدنهای بزرگ ماهیها نبوده و در نتیجه رشد بدن ماهی متوقف میشود.» از سوی دیگر باید این حقیقت را در نظر داشت که گرم شدن آب نیاز ماهیها را به اکسیژن بیشتر میکند و در عین حال پدیده تغییرات آب و هوایی و گرمایش کره زمین منجر به کاهش سطح اکسیژن آب دریاها میشود. این موضوع منجر به شرایطی میشود که آبشش ماهیها اکسیژن کمتری برای تأمین نیاز بدن ماهیهایی دارد که بر اثر گرم شدن محیط به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. این فرایند در نتیجه منجر به توقف رشد ماهیها و کوچک شدن اندازه آنها با هدف تأمین نیاز اکسیژن بدنشان خواهد شد.
در این میان برخی از گونههای ماهیها از قبیل ماهی تن که با سرعت زیادی شنا کرده و در دریاها حرکت میکنند، به انرژی و اکسیژن بیشتری نیاز دارند و همزمان با افزایش دمای آب اقیانوسها و کاهش سطح اکسیژن موجود در آنها احتمال کوچکتر شدن در آنها بسیار بیشتر است. در این تحقیقات همچنین مشخص شد ماهیهای کوچکتر که در تولید شیلات و همچنین تعامل بین ارگانیسمها در اکوسیستمها تأثیر خواهند گذاشت، به میزان نسبتاً کمتری تحت تأثیر تغییرات فوق قرار خواهند گرفت.
شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی تغییرات زیستشناسی جهانی Global Change Biology journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.