برگزاری مناقصه بین‌المللی بعد از اتمام مناقصات داخلی خرید کود کشاورزی

  مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مطرح‌کرد برگزاری مناقصه  بین‌المللی بعد از اتمام مناقصات داخلی خرید کود کشاورزی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان این‌که تأمین نهاده‌ها از تولیدات داخلی از اولویت‌های این شرکت است، گفت: در سال ۹۵ از مجموع بیش از ۱٫۸ میلیون تن انواع کودشیمیایی خریداری شده، بیش از ۱٫۵ میلیون […]

 

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مطرح‌کرد

برگزاری مناقصه  بین‌المللی بعد از اتمام مناقصات داخلی خرید کود کشاورزی

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان این‌که تأمین نهاده‌ها از تولیدات داخلی از اولویت‌های این شرکت است، گفت: در سال ۹۵ از مجموع بیش از ۱٫۸ میلیون تن انواع کودشیمیایی خریداری شده، بیش از ۱٫۵ میلیون تن از تولیدات داخلی و ۳۳ هزارتن از محل واردات تأمین شد.

به گزارش ایرنا، ‌حمیدرسولی با تأکید بر همراهی و پشتیبانی از بخش خصوصی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی شرکت اظهارکرد: در واقع سهم تولیدکنندگان داخلی در برنامه خرید شرکت خدمات حمایتی در سال ۱۳۹۵ حدود ۸۴ درصد و سهم واردات ۱۶ درصد بوده است.

وی افزود: در سال‌جاری برنامه ابلاغی وزارتخانه جهاد کشاورزی بالغ بر ۲٫۳ میلیون تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه است که در حدود دو میلیون تن آن از محل تولیدات داخل و مقدار تقریبی ۳۰۰ هزار تن نیز از محل واردات تأمین خواهد شد به عبارت دیگر سهم تولیدات داخلی در برنامه تأمین و تدارک کودهای کشاورزی در سال جاری از ۸۴ درصد در سال قبل افزایش خواهد یافت.

رسولی تصریح‌کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر با حمایت‌های دولت تدبیر و امید ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه تولید داخلی در کودهای کشاورزی اتفاق افتاده است و آمار و ارقام مستند ارایه شده بیانگر سهم قابل توجه تولیدات داخلی در برنامه تأمین کودهای کشاورزی کشور است.

به گفته وی، فقط در چند نوع از کودهای کشاورزی از جمله کود سولفات پتاسیم یا سوپر فسفات تریپل به علت محدودیت در مواد اولیه و یا پایین بودن ظرفیت‌های احداث شده، تولید داخلی کفاف تقاضای بخش کشاورزی را نمی‌کند که البته چشم‌انداز تولید داخلی در این دو نوع کود استراتژیک نیز بسیار روشن بوده و ظرفیت‌های جدیدی به تولید داخل اضافه می‌کند که به‌طور حتم ظرف دو تا ۳ سال آینده این دو نوع کود نیز به‌طور کامل در داخل کشور تولید شده و نیاز به واردات به‌طور کامل رفع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی گفت: آمار و اعداد ارایه شده بیانگر اولویت و سهم بالای تولیدات داخلی در برنامه تأمین و تدارک شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است ما برای تأمین کودهای ابلاغی در ابتدا مناقصات داخلی را طی چند مرحله برگزار کرده و پس از جذب کامل ظرفیت تولیدات داخلی در صورت وجود کسری و نیاز نسبت به مناقصات بین‌المللی اقدام می‌کنیم.

وی افزود: در ۵ ماهه ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۱۰ مناقصه داخلی برگزار کردیم که ماحصل آن انعقاد بیش از ۱۸۰ هزار تن قرارداد برای کودهای سوپر فسفات تریپل، سولفات پتاسیم و سوپر فسفات ساده بوده در حالی که کل مناقصات بین‌المللی برگزار شده طی این مدت کم‌تر از ۳ مرحله بوده است.

به گزارش ایرنا، طبق آمار‌ها نیاز سالانه کشور به انواع کود ۴٫۷ میلیون تن است که مصرف آن در بخش کشاورزی ایران برای غنی‌سازی خاک و تغذیه گیاه ۵۷ کیلوگرم در هکتار برابر با یک سوم استاندارد جهانی است که ایران رتبه ۹۰ در دنیا را دارد.

میانگین مصرف عنصر پایه کود در دنیا ۱۲۰ کیلوگرم در هر هکتار است.

در سال ۱۳۸۴ مصرف کود شیمیایی در ایران ۱۱۵ کیلوگرم در هکتار بود که با توجه به عملکرد نامناسب دولت نهم و دهم، میزان مصرف کود کشور به ۳۶ کیلوگرم در هکتار کاهش یافت.

 

در سال ۲۰۱۲ میلادی (۱۳۹۱ خورشیدی) ایران در مصرف کود رتبه ۱۱۷ جهان را داشت.