اولین نیروگاه خورشیدی مسکونی در لرستان به بهره‌برداری رسید.

اولین نیروگاه خورشیدی مسکونی در لرستان به بهره‌برداری رسید. فریدون خودنیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان گفت: اولین نیروگاه خورشیدی مسکونی در لرستان به بهره‌برداری رسیده است و وزارت نیرو از طرح‌های مشابه استقبال می‌کند. هر مشترک که موفق به اجرای چنین پروژه‌های بشود، قطعاً در یک شرایط بسیار مناسب به مدت ۲۰ […]

اولین نیروگاه خورشیدی مسکونی در لرستان به بهره‌برداری رسید.

فریدون خودنیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان گفت: اولین نیروگاه خورشیدی مسکونی در لرستان به بهره‌برداری رسیده است و وزارت نیرو از طرح‌های مشابه استقبال می‌کند. هر مشترک که موفق به اجرای چنین پروژه‌های بشود، قطعاً در یک شرایط بسیار مناسب به مدت ۲۰ سال پروژه وی توسط این وزارتخانه تضمین می‌گردد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان اظهار داشت: قیمت خرید انرژی تولیدی از اینگونه نیروگاه‌ها برای مشترکینی که دارای انشعاب تا ظرفیت ۲۰ کیلووات هستند به ازای هرکیلو وات ۸۰۰۰ ریال و برای ظرفیت بالاتر از ۱۰۰ کیلووات۷۰۰۰ ریال در قالب همان قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله پرداخت می‌گردد.

خودنیا گفت: مشترکین فقط تا سقف انشعاب خریداری شده قبلی خود می‌توانند انرژی خورشیدی تولید کنند یعنی اگر مشترکی دارای ۱۰ کیلووات برق خریداری شده از شرکت توزیع می‌باشد مجاز است ۱۰کیلو وات نیز انرژی خورشیدی تولید کند.

وی با اشاره به این‌که مشترک فوق برای تولید ۵ کیلووات مبلغ ۲۵میلیون تومان هزینه کرده، ابراز داشت: براساس محاسبات انجام شده طی ۳٫۵ سال هزینه صورت گرفته، برگشت خورده و پس از آن کلیه دریافتی‌های این مشترک از وزارت نیرو درآمد محسوب شده و هیچ گونه هزینه‌ای بابت انرژی پرداخت نمی‌نماید.

خودنیا گفت: این نیروگاه خورشیدی که توان تولید آن ۵ کیلووات است سالانه حدود۸۲۵۰ کیلووات معادل مصرف برق۳۰ خانوار انرژی تولید می‌کند.

 وی ضمن بیان این‌که فضای مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌ها مشابه آن ۵۰ متر مربع است، اظهار داشت: خوشبختانه در استان لرستان به دلیل شرایط آب و هوایی بیش‌تر ایام سال آفتابی و شرایط فیزیکی ابنیه و ساختمان‌ها طوری است که بیش‌تر منازل پتانسیل احداث نیروگاه به اندازه ظرفیت خرید انشعاب خود را دارند.

مدیرعامل برق لرستان افزود: احداث این گونه نیروگاه‌ها دارای مزایای فراوانی است که از جمله آنها می‌توان به کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، جذب سرمایه‌های کوچک در حوزه برق، تمرکز زدایی، ایجاد اشتغال، کاهش تلفات انرژی الکتریکی و مهم‌تر از همه پدافندغیرعامل در شرایط کنونی اشاره کرد.

 

خودنیا در پایان گفت: نظر به اهمیت موضوع و ماهیت تخصصی این نیروگاه‌ها احتیاج به دانش و تخصص خاصی نیست و همه اقشار جامعه می‌توانند در این بخش سرمایه‌گذاری کنند.