توتال باید شرکت‌های پیشنهادی ما را به مناقصه دعوت کند

وزیر نفت: توتال باید شرکت‌های پیشنهادی ما را به مناقصه دعوت کند لزوم حضور شرکت‌های ایرانی در کارگاه‌های آموزشی مناقصات نفت وزیر نفت گفت: شرکت‌های داخلی اگر به توانمندی‌های لازم و دانش فنی مورد نیاز توتال دست پیدا کنند، می‌توانیم سهم ۷۰ درصدی را از پروژه‌های نفتی برای این شرکت‌ها پیش‌بینی کنیم. به گزارش ایرنا، […]

وزیر نفت:

توتال باید شرکت‌های پیشنهادی ما را به مناقصه دعوت کند

لزوم حضور شرکت‌های ایرانی در کارگاه‌های آموزشی مناقصات نفت

وزیر نفت گفت: شرکت‌های داخلی اگر به توانمندی‌های لازم و دانش فنی مورد نیاز توتال دست پیدا کنند، می‌توانیم سهم ۷۰ درصدی را از پروژه‌های نفتی برای این شرکت‌ها پیش‌بینی کنیم.

به گزارش ایرنا، بیژن‌نامدار‌زنگنه در نشست با فعالان اقتصادی خوزستان که در سالن جلسات استاندار خوزستان برگزار شد اظهارکرد: یکی از مسایلی که در حال حاضر دغدغه شرکت‌های داخلی است حضور آنها در پروژه‌های نفتی و به خصوص قرار گرفتن در لیست توتال است که در این زمینه برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت گرفته است.

وی افزود: توتال نه حفاری دارد و نه لوله‌گذاری می‌کند و تنها مهندسی مخزن را مدیریت می‌کند و در صورتی که شرکت‌های ایرانی توانمندی و ظرفیت‌های لازم مد نظر این شرکت را داشته باشند می‌توانند کار‌ها را به دست گیرند.

وزیر نفت ادامه‌داد: توتال نیز در زمینه پروژه‌های نفتی هر شرکتی را که ما معرفی می‌کنیم باید به مناقصه دعوت کند اما این شرکت نیز تمامی شرکت‌های داخلی را مورد ارزیابی قرارداده است.

وی بیان‌کرد: متأسفانه شرکت‌های ایرانی اگرچه برخی دارای تجهیزات پیشرفته بوده اما در کارهای فنی با مشکل مواجه می‌شوند که در این خصوص نیز تدابیری اندیشیده شده است.

زنگنه تصریح‌کرد: حضور شرکت‌های ایرانی در کارگاه‌های آموزشی و رساندن دانش فنی خود به استانداردهای بین‌المللی از برنامه‌هایی است که در مدت زمان باقی مانده تا مناقصه‌های نفتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهارکرد: یکی از مواردی که شاید از ضعف‌های بزرگ شرکت‌های داخلی است تلفاتی است که آنها در پروژه‌های نفتی می‌دهند در حالی که حادثه و تلفات انسانی افتخار نیست بلکه ضعف است.

وزیر نفت تصریح‌کرد: اکنون توانمندی خوبی در شرکت‌های داخلی مشاهده شده و اگر دانش فنی را نیز بتوانیم به همان میزان ارتقا دهیم می‌توانیم در پروژه‌های نفتی سهم به‌سزایی داشته باشیم.

وی بیان‌کرد: شرکت‌هایی ایرانی در صورتی که در بخش فنی با مشکلاتی مواجه هستند می‌توانند با شرکت‌های خارجی شریک شده و کار را به دست گیرند.

زنگنه ادامه‌داد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده حدود ۶۰ درصد تجهیزات مورد نیاز برای پروژه‌های نفتی از داخل خریداری شود.

وی اظهارکرد: اولویت در ادبیات حقوقی معنی ندارد چرا که نمی‌شود دو شرکت با پیشنهاد یکسان باشند و کار به شرکت ایرانی داده شود در حالی که توانمندی و دانش فنی مورد نظر توتال است.

وزیر نفت گفت: شرکت‌های ایرانی با حضور در کارگاه‌های آموزشی می‌توانند با شرایط بهتری در مناقصه حاضر شوند تا احتمال سپردن کار به شرکت‌های داخلی در صورت پیشنهاد یکسان با شرکت های، خارجی بیش‌تر شود.

وی اظهار امیدواری کرد با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در زمینه ارتقای دانش فنی شرکت‌های داخلی بتوانیم ۷۰ درصد ارزش این قرارداد‌ها به شرکت‌های ایرانی داده شود.

زنگنه تصریح‌کرد: در حال حاضر خوزستان دارای ظرفیت‌های بالایی است و می‌توان گفت سرمایه‌ای عظیم در زیر پای این استان است در حالی که همچنان خیلی‌ها از شرایط بد اقتصادی گله‌مند هستند.

وی افزود: خوزستان دارای صنعت حفاری، فولاد سازی، لوله‌سازی و صنایع جانبی دیگری است که می‌تواند با تکیه بر این توانمندی‌ها در اولویت پروژه‌های نفتی قرار گیرد اما رسیدن به این جایگاه نیازمند یک همت همه جانبه است.

وزیر نفت گفت: وقتی یک شرکت لوله‌سازی قرارداد منعقد می‌کند باید به آن پایبند باشد و نمی‌شود بعد از انعقاد قرارداد انتظار تغییر مفاد آن را داشته باشد.

وی ادامه‌داد: اکنون شرکت‌های لوله‌سازی در کشور وجود دارد که با ما همکاری خوبی ندارند و انتظارات ما را برآورده نمی‌کنند.

وزیر نفت گفت: اگر قرار باشد چنین وضعیتی برای ما ایجاد شود ما هم می‌توانیم در کنار کارخانه‌های لوله‌سازی دو کارخانه جدید راه‌اندازی کنیم و دیگر با این شرکت‌های لوله‌سازی درگیر نباشیم.

 

استان خوزستان یکی از استان‌های مهم تولید نفت کشور است که بیش از ۷۰ درصد نفت کشور در آن تولید می‌شود.