رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هشدار داد سقوط بانکها در پی رونق اقتصاد رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: شواهد نشان میدهد که دولت مصمم است اقتصاد را از وضعیت فعلی نجات دهد و این فرصت مناسبی است که توسعه اقتصاد، ارتباط مناسب بین بانکها و بنگاههای اقتصادی […]
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هشدار داد
سقوط بانکها در پی رونق اقتصاد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: شواهد نشان میدهد که دولت مصمم است اقتصاد را از وضعیت فعلی نجات دهد و این فرصت مناسبی است که توسعه اقتصاد، ارتباط مناسب بین بانکها و بنگاههای اقتصادی ایجاد شود؛ چراکه بنگاهها و بانکها شریک یکدیگر هستند و دو شریک باید با هم حرکت کنند تا هر دو موفق شوند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران غلامحسین شافعی، اظهارکرد: سیستم بانکی در هر کشوری میتواند یکی از نقاط تعیینکننده وضعیت اقتصادی باشد و در کشورهای توسعهیافته سیستم بانکی با نظام سرمایه همراه است؛ اما سهم بازار سرمایه از توسعه اقتصادی در ایران کم و حدود ۶ درصد و بار تأمین منابع مالی بر دوش بانکهاست.
وی افزود: مردمی کردن اقتصاد و تجمیع پولهای خرد در توسعه اقتصادی بسیار مفید است اما در دهه گذشته سرمایههای خرد در کشور جمعآوری شده و کاملاً از بخش تولید جدا شدند و این منابع مالی به سمت واسطهگری و دلالی پیش رفتند.
شافعی اظهارکرد: اتفاقات مذکور موجب شد رابطه بین بانکها و بنگاهها کاملاً متفاوت شود و به جای آنکه مانند دو شریک صمیمی، صادقانه به توسعه کشور کمک کنند، از هم جدا شده و مشکلاتی برای هر دو طرف به وجود آمد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: از ۱۲ سال قبل مؤسسات مالی و اعتباری کار خود را در کشور با سروصدا آغاز کردند و برخی از آنها برخلاف واقعیت، تابلو دارای مجوز از بانک مرکزی را بر سر در خود نصب کردند در حالی که بعضاً کاملاً غیرقانونی بودند اما حمایت شدند و برای سیستم بانکی هم مسایلی ایجاد کردند.
شافعی یادآورشد: تا همین ۳ هفته گذشته، آخرین موارد مربوط به مؤسسات غیرمجاز از سوی بانک مرکزی به دایره تنظیم و قانونی درآمد که امید است بانک مرکزی بر مشکلات فائق آید و این مؤسسات منظم کرده و سیستم بانکی و پولی کشور را از این بیسامانی نجات دهد.
وی اظهارکرد: کمتر شاهد بودیم که قدرت موجود بانک مرکزی قادر باشد سیستم بانکی را به رعایت برنامههای خود ملزم کند زیرا اکثر بانکها از بانک مرکزی اطاعت نمیکنند و به جز یک یا دو بانک، کمتر اتفاق افتاده بانکها نرخ مصوب تسهیلات بانک مرکزی را رعایت کرده باشند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران تصریحکرد: همین نرخ سود ۱۸ درصد مصوب بانک مرکزی را کمتر بانکی رعایت کرده است، بلکه تولیدکنندگان را وادار به سپردهگذاری میکنند و در عمل نرخ سود تسهیلات بیشتر از ۱۸ درصد میشود.
شافعی افزود: بانکها باید بدانند که اگر بخش اقتصادی کشور از رونق بیفتد، قطعاً بانکها هم سقوط میکنند، لذا باید بانکها همراه با بنگاههای اقتصادی یک فکر اساسی کنند تا اقتصاد کشور را به حرکت درآورده و سیستم بانکی را از این نابسامانی نجات دهند.
وی ادامهداد: مبنای نتیجه بخش بودن سرمایهگذاری، رابطه مطلوب بین بانکها و بنگاههای اقتصادی است، بنگاهها و بانکها باید بپذیرند که شریک یکدیگر هستند و دو شریک باید به عنوان دو بازو با هم حرکت کنند تا هر دو موفق شوند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایعو معادنو کشاورزی ایران افزود: وزیران جدید در حوزه اقتصاد، برنامههای خوبی برای بهبود وضعیت اقتصادی دارند و برنامه ششم توسعه نیز از موارد مطلوبی در این خصوص برخوردار است .
شافعی تصریحکرد: اکنون افزایش سهم بازار سرمایه از توسعه اقتصادی در کشور مورد توجه جدی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است و نوید این را میدهد که برای بازار سرمایه در حوزه اقتصادی کشور راهکارهای جدیدی تبیین شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت اقتصاد ایران نیازمند این همه بانک و مؤسسه مالی- اعتباری نیست، افزود: اقتصاددانان بزرگ دنیا پیشبینی کردند که از سال ۲۰۲۵ به بعد باید اقتصاد دنیا را بین مرزهای چین و هند پیدا کرد.
شافعی گفت: اکنون ۶۷ کشور دنیا به دنبال احیای راه ابریشم هستند و اگر این مسیر احیا شود، باید سهم و موقعیت خراسان را در این تحول اقتصادی تعیین کرد لذا باید زمینه استفاده از این موقعیت و مزیت الهی را فراهم کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.