ضرر ۳۱۵ میلیارد دلاری تولیدکنندگان نفت

  ذخایر ارزی ۱۸ کشوری که قرار است در نشست دوحه حاضر شوند از زمان آغاز سقوط قیمت نفت در نوامبر ۲۰۱۴، به میزان ۳۱۵ میلیارد دلار یا حدود یک پنجم کاهش یافته است. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، نمایندگان اوپک و دیگر کشورهای تولید کننده نفت رفته‌رفته در حال ورود به دوحه(پایتخت […]

 

ذخایر ارزی ۱۸ کشوری که قرار است در نشست دوحه حاضر شوند از زمان آغاز سقوط قیمت نفت در نوامبر ۲۰۱۴، به میزان ۳۱۵ میلیارد دلار یا حدود یک پنجم کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، نمایندگان اوپک و دیگر کشورهای تولید کننده نفت رفته‌رفته در حال ورود به دوحه(پایتخت قطر) هستند. این در حالیست که روند کاهش قیمت‌ها پیشتر پس از اعلام آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر حرکت بازار به سمت تعادل به دلیل کاهش عرضه تولیدکنندگان خارج از اوپک ناشی از کاهش قیمت، کند شده بود.

بزرگ‌ترین صادرکنندگان نفت جهان درآمدهای حاصل از فروش این کالا را با روند پرشتابی هزینه می‌کنند که فشار را برای رسیدن به توافق در زمینه تثبیت سطح تولید و تقویت قیمت‌ها افزایش داده است.

در ۳ ماهه پایانی سال ۲۰۱۵ میزان ذخایر ارزی این کشور‌ها حدود ۵۴ میلیارد دلار کاهش یافته که بزرگ‌ترین کاهش ۳ ماهه از زمان آغاز این بحران بوده است.

حدود نیمی از کاهش ذخایر ارزی تولیدکنندگان نفت مربوط به عربستان سعودی بوده که به ۱۳۸ میلیارد دلار یا ۲۳ درصد از کل ذخایر این کشور بالغ می‌شود و پس از آن روسیه، الجزایر، لیبی و نیجریه قرار دارند.

عربستان در ۳ ماهه چهارم سال گذشته ۳۸٫۱ میلیارد دلار از ذخایر خود هزینه کرده که بزرگ‌ترین کاهش ۳ ماهه از سال ۱۹۶۲ است.

 

نشست دوحه شامل کشورهای تولیدکننده عضو و غیرعضو اوپک است اما هر گونه توافق برای تقویت قیمت‌ها تا حدود زیادی ظاهری خواهد بود زیرا این کشور‌ها در حال حاضر تولیدشان را به میزان بی‌سابقه‌ای افزایش داده‌اند.