غذاهای ممنوع هنگام مشکل دستگاه گوارش موارد روزمره مانند رژیم غذایی، داروها و استرس نقشی کلیدی در بهبودی بدن ایفا میکنند. هنگامی که به اسهال مبتلا شدهاید، مواد غذایی مصرفی نقش مهمی در تسریع بهبودی یا وخیمتر کردن شرایط دارند. به گزارش عصر ایران، اسهال یک وضعیت ناخوشایند و عذابآور است که هر فردی میتواند […]
غذاهای ممنوع هنگام مشکل دستگاه گوارش
موارد روزمره مانند رژیم غذایی، داروها و استرس نقشی کلیدی در بهبودی بدن ایفا میکنند. هنگامی که به اسهال مبتلا شدهاید، مواد غذایی مصرفی نقش مهمی در تسریع بهبودی یا وخیمتر کردن شرایط دارند.
به گزارش عصر ایران، اسهال یک وضعیت ناخوشایند و عذابآور است که هر فردی میتواند در زندگی خود آن را تجربه کند. این مشکل دستگاه گوارش موجب شکلگیری مدفوعی شل و آبکی میشود و نیاز به دفع مکرر مدفوع را در پی دارد.
در ادامه با برخی مواد غذایی که باید از مصرف آنها در زمان ابتلا به اسهال پرهیز کنید، بیشتر آشنا میشویم.
شیر
لاکتوز موجود در شیر و دیگر محصولات لبنی نرم مانند پنیر خامهای، بستنی و خامه ترش، در زمان ابتلا به اسهال موجب تضعیف شرایط رودهها و ناتوانی در رسیدگی به این شرایط میشود. با این وجود، مصرف ماست و پنیرهای سفت میتواند شرایط اسهال را بهبود ببخشد، زیرا آنها از لاکتوز کمی برخوردار بوده یا بدون لاکتوز هستند.
از دیگر علایم عدم تحمل لاکتوز میتوان به تولید گاز، گرفتگیهای عضلانی در ناحیه شکم، نفخ و نفس بدبو اشاره کرد.
فلفلهای تند
فلفلهای تند از دیگر مواد غذایی هستند که میتوانند شرایط اسهال را وخیمتر سازند. ترکیبی به نام کپسایسین که در فلفلها یافت میشود به عنوان محرک اسهال شناخته میشود.
قهوه
هنگام ابتلا به اسهال باید مصرف قهوه را کنار بگذارید. کافئین موجود در قهوه به شل شدن مدفوع منجر میشود. همچنین، کافئین دارای اثر ادرارآور است که میتواند کم آبی بدن ناشی از اسهال را تشدید کند.
چای گیاهی فاقد کافئین با زنجبیل یا نعناع بیابانی یک جایگزین عالی برای قهوه است و میتواند حرکات روده شما را به واقع آرام سازد.
نه تنها قهوه بلکه هر چیزی که حاوی کافئین است را باید کنار بگذارید که از آن جمله میتوان به نوشابههای گازدار اشاره کرد.
الکل
هنگام ابتلا به اسهال یا هر مشکل معدهای دیگر، به هیچ وجه الکل مصرف نکنید. الکل همانند یک سم برای دیواره داخلی معده عمل میکند و همچنین سوخت و ساز کبد را تغییر میدهد.
نوشیدن الکل میتواند موجب شکلگیری سوءهاضمه شود، که میتواند شرایط اسهال را وخیمتر سازد.
همچنین، نوشیدن الکل موجب کم آبی بدن میشود و از دست دادن آب بدن را به همراه دارد که میتواند شرایط اسهال را وخیمتر سازد.
افزون بر این، الکل گاهی اوقات با داروهای تجویز شده برای درمان اسهال، بیماری کرون یا کولیت تداخل ایجاد میکند.
حبوبات
حبوبات میتوانند با عبور از روده کوچک به صورت گوارش نشده وارد روده بزرگ شوند.
حبوبات گوارش نشده یکی از دلایل اصلی نفخ شکم و همچنین اسهال محسوب میشوند.
برای پیشگیری از اسهال، حبوبات را میتوانید به همراه فیبر محلول مصرف کنید. اما اگر به اسهال مبتلا هستید از خوردن آنها پرهیز کنید.
جایگزینهای قند
شیرینکنندههای مصنوعی مانند سوربیتول، مانیتول و زایلیتول که بهطور معمول در آدامسها و آبنباتهای بدون قند و داروها یافت میشوند، از دیگر عوامل مؤثر در شکلگیری اسهال یا وخیمتر کردن شرایط آن هستند.
مغزهای خوراکی
گوارش مغزهای خوراکی دشوار است و میتواند دیواره داخلی رودههای شما را به ویژه در زمان ناراحتی معده تحریک کند. این قبیل مواد غذایی میتوانند موجب نفخ زیاد نیز شوند.
هویج پخته یا موز رسیده از جایگزینهای خوب برای مغزهای خوراکی و میوههای خشک شده محسوب میشوند که میتوانند شرایط معده را آرام سازند.
گوشت قرمز
مصرف گوشت قرمز سطوح پروتئین واکنشی C و فریتین را افزایش میدهد که هر دو از مواد شیمیایی التهابی هستند. التهاب دستگاه گوارش میتواند شرایط اسهال را وخیمتر سازد.
افزون بر این، گوشت قرمز با بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیابت پیوند خورده است، بیماریهایی که التهاب در آنها نقشی کلیدی را ایفا میکند.
برخی میوهها
میوههایی مانند توتها، آناناس، گیلاس، مویز و انگور میتوانند شرایط اسهال را وخیمتر سازند. بد جذبی فروکتوز موجود در این میوهها که به شل شدن مدفوع منجر میشود، عامل کلیدی در این زمینه است.
هنگام ابتلا به اسهال مصرف میوههایی مانند موز مشکلآفرین نخواهد بود.
سبزیجات چلیپایی
هنگام ابتلا به اسهال، سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، کلم و گل کلم میتوانند شرایط را وخیمتر سازند.
افزون بر سبزیجات چلیپایی، مصرف کنگر فرنگی، جوانه بروکسل، پیاز، موسیر، تره فرنگی و مارچوبه را نیز کنار بگذارید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.