۵هزار میلیارد تومان حداقل بدهی دارویی بیمارستان‌ها

۵هزار میلیارد تومان حداقل بدهی دارویی بیمارستان‌ها عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با اجرای طرح تحول امکان سوءاستفاده و قاچاق دارو از داخل به خارج از کشور به‌طور تقریبی رفع شده است. به گزارش خانه ملت، محمدنعیم‌امینی‌فرد در خصوص مهم‌ترین مشکلات داروسازان و شرکت‌های تولیدکننده دارو در کشور، گفت: درحال حاضر وضعیت دارویی […]

۵هزار میلیارد تومان حداقل بدهی دارویی بیمارستان‌ها

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با اجرای طرح تحول امکان سوءاستفاده و قاچاق دارو از داخل به خارج از کشور به‌طور تقریبی رفع شده است.

به گزارش خانه ملت، محمدنعیم‌امینی‌فرد در خصوص مهم‌ترین مشکلات داروسازان و شرکت‌های تولیدکننده دارو در کشور، گفت: درحال حاضر وضعیت دارویی کشور در مقایسه با ۴ سال گذشته شرایط قابل قبولی قرار دارد، زیرا درآن مقطع زمانی کمبود بیش از ۳۰۰ قلم داروی حیاتی در کشور وجود داشت و وضعیت تأمین مواد اولیه درکارخانه‌های داروسازی با مشکلات قابل توجهی روبه‌رو بود.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این‌که ارایه دارو‌ها در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها در قبل از آغاز به‌کار دولت دچار مشکلات بسیاری بود، افزود: به‌طوری که بیماران مجبور بودند داروهای موردنیاز خود را از خارج از بیمارستان و یا مجاری غیررسمی تهیه کنند، اما در حال حاضر به مدد طرح تحول سلامت این مشکلات تا حدود بسیاری رفع شده و حداکثر برای ۳۰ قلم دارو در کشور کمبود وجود دارد؛ همچنین ارایه بخش بزرگی از اقلام دارویی در بیمارستان‌ها انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: از سوی دیگر قیمت تمام شده دارو اعمال شد، یعنی امکان سوءاستفاده و قاچاق دارو از داخل به خارج از کشور به‌طور تقریبی رفع شده و در این میان حفاظت مالی از مردم نیز صورت گرفته است؛ یعنی پرداخت‌ها از سوی بیمه‌ها انجام شده اما مهم‌ترین مشکل حال حاضر سیستم دارویی بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها است، به‌طوری که بیمارستان‌ها در ارایه خدمات با مشکلاتی روبه رو شده و داروخانه‌ها نیز در تأمین دارو نیز با چالش‌هایی دست به گریبان هستند.

امینی فرد با تأکید براین‌که جدی‌‌ترین بحران سیستم دارویی کشور بحث بدهی‌ها به شرکت‌های دارویی است، گفت: در حال حاضر حداقل بدهی دارویی بیمارستان‌ها ۵هزار میلیارد تومان است، بنابراین بیمه‌ها باید دراین خصوص تدابیر ویژه اتخاذ کنند، درغیر این صورت با توجه به این‌که چرخه تأمین مواد اولیه دارو زمانبر بوده ممکن است که ذخایر استراتژیک دارو دچار کمبود و فقدان ذخایر دارویی به وجود‌ آید.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان این‌که در خصوص بدهی بیمه‌ها به سیستم دارویی کشور در مرزهای بحرانی قرار داریم، تصریح کرد: در صورتی که بیمه‌ها با سیاست‌گذاری وزارت بهداشت و رفاه و توجه ویژه دولت با تأمین منابع مالی پرداخت بدهی را در دستور کار قرار دهند، می‌توان بحران را مدیریت کرد.