خرس‌هایی که گیاهخوار شدند

خرس‌هایی که گیاهخوار شدند تغییر آب و هوا طبع خرس‌های گریزلی یا قهوه‌ای را نیز تغییر داده است، به‌طوری‌که بنا بر مشاهدات محققان، این حیوان بومی منطقه آمریکای‌شمالی برای تغذیه، گیاه آقطی را به سالمون ترجیح می‌دهد. به گزارش ایرنا از ایندیپندنت، گرم شدن وضعیت آب و هوا به این معنی است که گیاه آقطی […]

خرس‌هایی که گیاهخوار شدند

تغییر آب و هوا طبع خرس‌های گریزلی یا قهوه‌ای را نیز تغییر داده است، به‌طوری‌که بنا بر مشاهدات محققان، این حیوان بومی منطقه آمریکای‌شمالی برای تغذیه، گیاه آقطی را به سالمون ترجیح می‌دهد.

به گزارش ایرنا از ایندیپندنت، گرم شدن وضعیت آب و هوا به این معنی است که گیاه آقطی نیز زودتر از موعد و تقریباً همان زمانی می‌رسد که جریان‌های آب حاصل از ذوب یخ‌ها به صورت پرحجم و همراه با ماهی سالمون در جزیره کودیاک آلاسکا جاری می‌شوند.

عادت غذایی خرس‌های قهوه‌ای این است که در اوایل تابستان از سالمون و در اواخر فصل از گیاه آقطی تغذیه می‌کنند.

براساس مطالعه صورت گرفته در دانشگاه ایالتی اورگان در آمریکا، این خرس‌ها که معمولاً ۷۰ درصد سالمون‌های منطقه غذای آنها می‌شوند، در تابستان بسیار گرم سال ۲۰۱۴ در اطراف رودخانه‌ها و جریان‌های آب شیرین مشاهده نشدند زیرا به مناطق مرتفع‌تر رفته بودند و از آقطی تغذیه می‌کردند، گیاهی که پروتئین چندانی ندارد و مصرف مستمر آن خرس‌ها را نحیف می‌کند.

زیست‌شناسان هشدار دادند که گرم شدن کره زمین در این تغییر نامعمول رفتار خرس‌ها دخیل است و می‌تواند کل اکوسیستم را هم تحت تأثیر قرار دهد.

محققان همچنین دریافتند که بقایای به جامانده از سالمون‌های مصرفی خرس‌ها نیز کاهش یافته و این امر بر حاصلخیزی جنگل‌های اطراف حوزه‌های آبی تأثیر منفی گذاشته است.

براساس این مطالعه، گرایش خرس‌ها به گیاهخواری، یک ارتباط اکولوژیکی را از بین برده است.

 

گفته می‌شود که به‌طور میانگین آقطی در هر دهه دو و نیم روز زودتر می‌رسد و اگر این رویه ادامه یابد، تا سال ۲۰۷۰، برای خرس‌های قهوه‌ای در دسترس‌تر از ماهی‌های سالمون خواهد بود.