بازگشت ۱۰ درصد از ظرفیت خالی پتروشیمی‌‌‌ها به مدار تولید

بازگشت ۱۰ درصد از ظرفیت خالی پتروشیمی‌‌‌ها به مدار تولید «کمیته رفع موانع تولید» شرکت ملی صنایع پتروشیمی با افزایش ۱۰درصدی نسبت تولید به ظرفیت نصب شده، تولید محصولات پتروشیمی در دولت یازدهم را حدود ۹٫۵ میلیون تن افزایش داد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی تحقق دومین جهش توسعه‌ای صنعت […]

بازگشت ۱۰ درصد از ظرفیت خالی پتروشیمی‌‌‌ها به مدار تولید

«کمیته رفع موانع تولید» شرکت ملی صنایع پتروشیمی با افزایش ۱۰درصدی نسبت تولید به ظرفیت نصب شده، تولید محصولات پتروشیمی در دولت یازدهم را حدود ۹٫۵ میلیون تن افزایش داد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی تحقق دومین جهش توسعه‌ای صنعت پتروشیمی یکی از سیاست‌های کلان شرکت ملی صنایع پتروشیمی در طول فعالیت دولت دوازدهم بوده و در کنار افزایش ظرفیت تولید، رفع گلوگاه‌ها و موانع تولید یکی از معیارهای تحقق این برنامه کلان است.

به عبارت ساده‌تر استفاده بهینه از ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های خالی می‌تواند زمینه‌ساز تحقق دومین جهش توسعه‌ای در صنعت پتروشیمی ایران باشد به‌طوری که با شناسایی مهم‌ترین گلوگاه‌های تولید عملاً می‌توان بدون صرف سرمایه‌گذاری‌های کلان چند میلیارد دلاری، از ظرفیت‌هایی که پیش‌تر برای ایجاد آنها سرمایه‌گذاری شده استفاده حداکثری کرد.

بر این اساس، شرکت ملی صنایع پتروشیمی در راستای سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی و به منظور رفع موانع و گلوگاه‌های تولید، کمیت‌های به نام «رفع موانع تولید» را فعال کرده که در این کمیته با شناسایی مهم‌ترین عوامل کاهش و یا زیر ظرفیت فعالیت کردن مجتمع‌های پتروشیمی، برنامه‌ریزی و هماهنگی برای حذف موانع تولید انجام می‌شود.

در طول سال‌های گذشته ۳ عامل بیش‌ترین نقش را در زیر ظرفیت تولید کردن مجتمع‌های پتروشیمی ایفا کرده به‌طوری که نتایج مطالعات «کمیته رفع موانع تولید» نشان می‌دهد عدم عرضه خوراک ۴۷ درصد، طولانی شدن فرایند تعمیرات اساسی، اشکالات فرایندی و بروز اشکالات تعمیراتی حدود ۳۷ درصد، بالا بودن موجودی انبار‌‌ها و پایین بودن تقاضا در بازار حدود ۹ درصد و کمبود قطعه، مواد شیمیایی و کاتالیست‌‌‌ها حدود ۲٫۵ درصد در پایین‌تر از ظرفیت اسمی تولید کردن مجتمع‌های پتروشیمی تأثیرگذار بوده است.

 

همسو با شناسایی عوامل مهم و تأثیرگذار در کاهش تولید محصولات پتروشیمی ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با هماهنگی بیش‌تر با وزارت نفت، شرکت ملی نفت و گاز، مجتمع‌‌‌‌ها و هلدینگ‌های فعال در صنعت پتروشیمی موفق شده که در طول فعالیت دولت یازدهم کارنامه نسبتاً موفقی در احیای ظرفیت‌های خالی در صنعت پتروشیمی به جا بگذارد.