چگونه بارسلونا از رئال مادرید عقب افتاد؟

چگونه بارسلونا از رئال مادرید عقب افتاد؟ فصل جدید لالیگا آغاز شده است، و برای نخستین بار در ۵ سال اخیر، رئال مادرید مدافع عنوان قهرمانی به حساب می‌آید و به نظر بخت اول قهرمانی هستند. اما چگونه بارسلونا تاج و تخت قهرمانی خود را به دشمن دیرینه خود واگذار کرد؟ به گزارش وب‌سایت نود، […]

چگونه بارسلونا از رئال مادرید عقب افتاد؟

فصل جدید لالیگا آغاز شده است، و برای نخستین بار در ۵ سال اخیر، رئال مادرید مدافع عنوان قهرمانی به حساب می‌آید و به نظر بخت اول قهرمانی هستند. اما چگونه بارسلونا تاج و تخت قهرمانی خود را به دشمن دیرینه خود واگذار کرد؟

به گزارش وب‌سایت نود، گیلم بالاگه، تحلیلگر اسپانیایی و سرشناس اسکای به بررسی تغییر قدرت در فوتبال اسپانیا پرداخته است. تحلیلی که نشان می‌دهد آبی و اناری‌پوشان بارسا چگونه از قدرت دور شده‌اند و همزمان، رئال مادرید به یک ابر قدرت تبدیل شده است.

جنگ بر سر عنوان قهرمانی لالیگا در فصل گذشته، تا هفته پایانی ادامه داشت، اما با نمایش‌ها و نتایجی که در دو دیدار سوپر کاپ اسپانیا بین بارسا و رئال مادرید شاهد بودیم، به نظر می‌رسد که فاصله قابل توجهی میان دو تیم در حال به وجود آمدن است. حتی بازیکنان بارسا هم به آن اعتراف کرده‌اند. به یاد بیاورید که جراردپیکه پس از پایان دیدار برگشت سوپر کاپ چه گفت.

در ۹ سالی که در اینجا حضور دارم، این نخستین بار است که مقابل آنها (رئال مادرید) احساس ضعف می‌کنم.

مطمئنا رئال مادرید برای موفقیت‌هایی که به دست آورده لایق تحسین است. آنها در ۴ فصل اخیر ۳ بار قهرمانی اروپا را به دست آورده‌اند، که نشان از کیفیت بالای آنها دارد. اگرچه، این احساس وجود دارد که بارسلونا در این انتقال قدرت در لالیگا، نقشی پررنگ ایفا کرده است.

سال ۲۰۱۵ را به یاد بیاورید. بارسا تیمی بود که در موضع قدرت قرار داشت؛ آنها قهرمان اروپا بودند و ۳گانه را نیز به دست آورده بودند.

اما آن پیروزی برابر یوونتوس، آخرین بازی ژاوی با پیراهن بارسا بود و پدرو در حالی در آگوست به چلسی فروخته شد، که بارسا به دلیل محرومیت، تا ژانویه قادر به خرید بازیکن نبود. الیکس‌ویدال و آردا‌توران به نیوکمپ آمدند اما باید تا تعطیلات زمستانی برای این‌که بتوانند پیراهن بارسلونا را به تن کنند، صبر می‌کردند.

تابستان گذشته پول بیش‌تری برای خرید آندره‌گومز، ساموئل‌اومتیتی، لوکاس‌دینیه، یسپرسیلسن و پاکو‌آلکاسر خرج شد. برخی از آنها امیدوار کننده ظاهر شدند، اما هیچ یک واقعاً تیم را به جلو نبردند و در واقع تأثیر شگرفی ایجاد نکردند.

از طرف دیگر، تابستان رئال مادرید در سال ۲۰۱۵ چندان قابل توجه نبود، اما زمان ثابت کرد که تا چه اندازه مهم بوده است. کاسیمیرو که به صورت قرضی در پورتو حضور داشت به رئال بازگشت. لوکاس وازکز با یک میلیون یورو از اسپانیول بازخرید شد. مارکو آسنسیو (که در آن تابستان قراردادش با رئال را به امضا رسانده بود) قرض داده شد و در سال ۲۰۱۶ که به یک بازیکن بهتر بدل شده بود، به برنابئو بازگشت.

از آن زمان دنیلو و موراتا خریده شده و سپس فروخته شده‌اند، و رئال‌مادرید با احیای ایسکو، گزینه‌های بسیار بیش‌تری دارد. حالا با قدرت کاسیمیرو، شورآسنسیو و نبوغ ایسکو، در کنار پاس‌های مودریچ و کروس، به تیم بسیار خوبی در خط هافبک تبدیل شده‌اند. و البته باید به بی‌بی‌سی هم اشاره کرد.

این نکته مهمی است. رونالدو همچنان بازیکن مهمی در ترکیب رئال مادرید است و فصل گذشته در لالیگا ۲۵ گل به ثمر رساند. اما برتری رئال‌مادرید در سوپر کاپ نشان داد که این تیم به هیچ وجه وابستگی‌ای که بارسا به مسی دارد را، به رونالدو ندارد.

مسی فصل گذشته با ۳۷ گل بهترین گلزن لالیگا بود. مشکل اصلی بارسا این است که بدون شماره۱۰ خود، نمی‌تواند بازی کند. بارسا دو بازی از ۶ دیداری که لیونل مسی نمی‌توانست همراهی‌شان کند را باخت و این در نهایت به قیمت از دست دادن عنوان قهرمانی تمام شد.

در خط هافبک بارسا نیز مشکلاتی وجود دارد. مشکلات مصدومیت آندرس‌اینیستا نشان می‌دهد که نمی‌توان مانند گذشته روی او حساب کرد. اما جایگزین او کجاست؟

لاماسیا در گذشته همواره این خلأ‌ها را پر می‌کرد، اما به نظر می‌رسد که سیستم آکادمی رئال مادرید مؤثرتر باشد. ۱۰ فصل پیش بود که رئال مادرید توانست با موفقیت از عنوان قهرمانی خود در لالیگا دفاع کند و زیدان به دنبال این است تا تبدیل به اولین سرمربی رئال مادرید شود که پس از لئو بینهاکر در سال ۱۹۸۹، از قهرمانی تیمش در لالیگا دفاع می‌کند.

 

بارسلونا اگر می‌خواهد جلوی این اتفاق را بگیرد باید پیشرفت کند، و سریع هم پیشرفت کند.