چربی دور شکمی ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

چربی دور شکمی ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد چاقی با چندین نوع سرطان از جمله سینه، روده بزرگ، پروستات، رحم و کلیه مرتبط است. به گزارش مهر، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که چربی اضافی در اطراف شکم موجب تولید پروتئین بیش‌تری می‌شود که می‌تواند یک سلول غیرسرطانی را تبدیل به […]

چربی دور شکمی ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

چاقی با چندین نوع سرطان از جمله سینه، روده بزرگ، پروستات، رحم و کلیه مرتبط است.

به گزارش مهر، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که چربی اضافی در اطراف شکم موجب تولید پروتئین بیش‌تری می‌شود که می‌تواند یک سلول غیرسرطانی را تبدیل به یک سلول سرطانی کند.

یافته‌ها نشان می‌دهد تنها داشتن اضافه وزن راه درستی برای تعیین ریسک بیماری نیست.

جیمی برنارد، سرپرست تیم تحقیق در دانشگاه ایالتی میشیگان، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما نشان می‌دهد شاخص توده بدنی یا BMI، بهترین نشانگر ریسک ابتلا به سرطان نیست. بلکه چاقی دور شکمی و به‌خصوص میزان پروتئین موسوم به «فیبروبلاست رشد فاکتور ۲» (FGF۲) می‌تواند نشانه بهتری برای سرطانی شدن سلول‌ها باشد.»

به گفته برنارد، «این نتایج نشان می‌دهد که چربی به‌دست آمده از هر دو موش و انسان می‌تواند سلول غیرتوموری را تبدیل به سلول تومورساز بدخیم نماید.»

وی در ادامه می‌افزاید: «فاکتورهای متعدد دیگری از چربی آزاد می‌شوند، نظیر هورمون استروژن، که می‌توانند بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر گذارند، اما بسیاری از این مطالعات تنها قادر به نشان دادن یک ارتباط بوده و علت مستقیم سرطان نیستند.»

 

به گفته برنارد، ژنتیک هم در این زمینه نقش دارد.