۳۶۰ هزار بشکه نفت خام سوآپ به تهران رسید

۳۶۰ هزار بشکه نفت خام سوآپ به تهران رسید پس از ۷ سال وقفه در سوآپ نفت کشور، ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام از طریق خط لوله ۳۲ اینچ نکا، ساری، ری سوآپ و به پالایشگاه تهران وارد شد. به گزارش شانا، مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: تا امروز […]

۳۶۰ هزار بشکه نفت خام سوآپ به تهران رسید

پس از ۷ سال وقفه در سوآپ نفت کشور، ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام از طریق خط لوله ۳۲ اینچ نکا، ساری، ری سوآپ و به پالایشگاه تهران وارد شد.

به گزارش شانا، مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: تا امروز ۹ کشتی در بندر نکا تخلیه شده است که بخشی از آن (۳۶۰ هزار بشکه) به خط لوله تزریق و به تهران ارسال شده است.

پرویز معماریان با بیان این‌که انتقال این ۳۶۰ هزار بشکه از روز سی و یکم مرداد آغاز و ۳ روز به طول انجامید، افزود: در حال حاضر مابقی کشتی‌ها به ظرفیت هریک ۴۵ تا ۴۸ هزاربشکه نفت خام، به بندر نکا وارد و در حال تخلیه در مخازن هستند.

به گفته وی زمانی که ظرفیت به اندازه مناسب برسد دوباره خط لوله آغاز به‌کار کرده و عملیات انتقال انجام خواهد شد.

وی تأکیدکرد: زمانی که بخواهیم عملیات انتقال به خط را آغاز کنیم، باید ظرفیت مناسب، حدود ۳۶۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه نفت وجود داشته باشد تا بتوان عملیات پمپاژ را انجام داد.

به گفته وی بخشی از این نفت خام سوآپ، به پالایشگاه تهران و بخشی نیز به پالایشگاه تبریز ارسال خواهد شد.

معماریان تصریح کرد: خط لوله سوآپ نکا، ساری، ری برای انتقال روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام طراحی شده که در حال حاضر کم‌تر از ظرفیت فعلی آن استفاده می‌شود.

 

معاون مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از معکوس کردن برخی خطوط لوله فرآورده در کشور خبر داد و گفت: این کار به دلیل کمک به افزایش صادرات فرآورده انجام شده است.

معماریان با اشاره به اخذ تصمیمات کلان در بخش پالایش و پخش، افزود: در حال حاضر تولید نفت گاز در کشور بیش از مصرف آن است که برای صادرات آن هدفگذاری شده است.

وی ادامه‌داد: بنابراین شرکت خطوط لوله و مخابرات تصمیم گرفت برخی خطوط را به جهت کمک به افزایش صادرات فراورده در کشور به صورت معکوس درآورد؛ به این معنی که بتواند نفت گاز را هم از مرکز کشور به سمت مبادی صادرات انتقال دهد و هم برعکس آن، نفت گاز تولیدی پالایشگاه‌های جنوبی کشور را از طریق همان خط به مرکز کشور ارسال کند.

وی از خط لوله ۱۰ اینچ نظامیه، شازند که تا اهواز و آبادان ادامه دارد، به عنوان یکی از این خطوط لوله معکوس نام برد و افزود: در حال حاضر از طریق این خط، هم فراورده از آبادان به مرکز کشور منتقل و هم فراورده پالایشگاه اراک به منظور صادرات به آبادان ارسال می‌شود.

وی از خط لوله ۱۶ اینچ رفسنجان، یزد، نایین، اصفهان نیز به عنوان دومین خط لوله معکوس نام برد و ادامه داد: این خط لوله از اصفهان به سمت نایین، یزد، رفسنجان و کرمان معکوس شده است که هم فرآورده نفت گاز را از اصفهان به نایین یزد رفسنجان و کرمان منتقل می‌کند و هم از طریق خط لوله‌ای که فراورده پالایشگاه بندرعباس را جابه‌جا می‌کند، نفتگاز را از بندرعباس به سمت رفسنجان، یزد و نایین می‌رساند.