وضعیت انجیر سیاه روشن نیست

وضعیت انجیر سیاه روشن نیست  باغات لرستان به واسطه آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز و نیروی انسانی توانمند از پربار‌ترین باغات کشور محسوب می‌شوند. پتانسیل‌های ویژه لرستان در حوزه تولید زردآلو، انار، انجیر، سیب و … زبانزد است؛ اما این ظرفیت‌ها همچنان در کمبود زیرساخت‌های بسته‌بندی، فرآوری، صادرات و بازاریابی مغفول مانده‌اند. به […]

وضعیت انجیر سیاه روشن نیست

 باغات لرستان به واسطه آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز و نیروی انسانی توانمند از پربار‌ترین باغات کشور محسوب می‌شوند. پتانسیل‌های ویژه لرستان در حوزه تولید زردآلو، انار، انجیر، سیب و … زبانزد است؛ اما این ظرفیت‌ها همچنان در کمبود زیرساخت‌های بسته‌بندی، فرآوری، صادرات و بازاریابی مغفول مانده‌اند.

به گزارش مهر، انجیر سیاه پلدختر به‌عنوان زودرس‌‌ترین و مرغوب‌‌ترین انجیر کشور در اواسط تیرماه وارد بازار می‌شود و این در حالی است که اقدام مؤثری در راستای معرفی این ظرفیت مهم نشده است در حالی‌که شهرستان پلدختر لرستان با سطح ۱۴۰۰ هکتاری باغات انجیر بالغ ‌بر ۳۳ درصد انجیر سیاه‌ آبی کشور را تولید می‌کند.

بهروز بهاروند، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در این رابطه گفت: پلدختر به‌عنوان قطب انجیر سیاه رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد.

۴۰۰ هکتار از درختان ۳۰ ساله انجیر در آستانه نابودی هستند

بهاروند به مشکلات و چالش‌های پیش روی باغداران انجیر شهرستان پلدختر اشاره کرد و افزود: امروز باغداران این منطقه با چالش کم‌آبی رودخانه مادیان‌رود مواجه‌اند که این مسأله موجب شده حدود ۴۰۰ هکتار از درختان ۳۰ ساله انجیر این منطقه در آستانه نابودی قرار گیرد.

وی با بیان این‌که تولید انجیر سیاه پلدختر فرصت خوبی برای روی آوردن تجار به سمت صادرات این محصول است، گفت: جهاد کشاورزی حدود ۵۰ میلیارد ریال برای ساخت زیرساخت‌های باغداران انجیر این شهرستان هزینه کرده است.

مصائب مرغوب‌‌ترین انجیر ایران به همین ‌جا ختم نمی‌شود، نبود امکانات بسته‌بندی و فرآوری مسأله دیگری است که عرصه را بر این محصول باارزش تنگ کرده است.

مشکل اصلی باغداران کمبود آب «مادیان‌رود» و «کشکان» است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر به مشکلات باغداران انجیر منطقه اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی آنها کمبود آب مادیان رود و کشکان، موتور تلمبه‌های غیرمجاز در بالادست و مناسب نبودن راه دسترسی است.

مرادی افزود: کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و نبود سردخانه و بسته‌بندی از دیگر مشکلات باغداران شهرستان پلدختر است.

 

کارخانه فرآوری انجیر پلدختر تنها در خط تولید سرکه فعال است.