عملیات آماده‌سازی معدن زغال‌سنگ نیروگاه حرارتی مزینو آغاز شد

عملیات آماده‌سازی معدن زغال‌سنگ نیروگاه حرارتی مزینو آغاز شد همزمان با ششمین روز از هفته دولت، با حضور استاندار خراسان‌جنوبی و شماری از مدیران ارشد شرکت برق حرارتی، عملیات آماده‌سازی معدن زغال‌سنگ نیروگاه حرارتی مزینو آغاز شد. به گزارش پاون، مصطفی‌علی‌ربانی، مشاور مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه مراسم آماده‌سازی معدن […]

عملیات آماده‌سازی معدن زغال‌سنگ نیروگاه حرارتی مزینو آغاز شد

همزمان با ششمین روز از هفته دولت، با حضور استاندار خراسان‌جنوبی و شماری از مدیران ارشد شرکت برق حرارتی، عملیات آماده‌سازی معدن زغال‌سنگ نیروگاه حرارتی مزینو آغاز شد.

به گزارش پاون، مصطفی‌علی‌ربانی، مشاور مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه مراسم آماده‌سازی معدن زغال‌سنگ مزینو طبس برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه طبس اظهارداشت: مبحث آماده‌سازی معدن از جمله کارهای زمانبر محسوب می‌شود که ممکن است تا ۳۰ ماه به طول بینجامد.

وی افزود: در گذشته با گمانه‌زنی‌هایی لایه‌های زغال‌سنگ معدن شناسایی شده و اکنون براساس آن باید باطله‌برداری شود تا عمق مناسب برای لایه‌های قابل بهره‌برداری شناسایی و آماده‌سازی شود.

وی با تأکید بر زمانبر بودن این پروژه خاطرنشان‌کرد: برای نیروگاه زغال‌سنگ‌سوز طبس حدود دو میلیون تن زغال‌سنگ نیاز هست که فرایند برداشت وسیعی را می‌طلبد.

ربانی تصریح‌کرد: برنامه‌ریزی شده تا هم‌زمان با تکمیل ساخت نیروگاه طبس، فرایند بهره‌برداری از معدن دنبال شود.

وی اضافه‌کرد: به‌زودی بخش اصلی ساخت نیروگاه آغاز خواهد شد و امیدواریم که به محض بهره‌برداری از واحدهای نیروگاه موفق به تأمین سوخت آن از محل معدن مزینو شویم.

این مقام مسؤول خاطرنشان‌کرد: تمامی تلاش مان را به‌کار می‌گیریم تا اولویت مصرف سوخت در نیروگاه طبس را به سمت زغال‌سنگ معطوف داریم و از استفاده از سوخت مایع در این نیروگاه جلوگیری شود.

سیدعلی‌اکبر‌پرویزی، استاندار خراسان‌جنوبی در این مراسم با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در سال گذشته و امسال با وزارت نیرو و شرکت‌های توانیر و برق حرارتی اظهارداشت: بخشی از دلایل تأخیر این پروژه مخالفت‌های وزارت نیرو و بخشی از آن مربوط به تحریم‌ها بوده است.

وی افزود: براساس توافقاتی که با وزارت نیرو داشتیم مقرر شد، بعد از اجرایی شدن پروژه در بخش آب، بخشی از آن‌که در برآورد اولیه ۱۰ مترمکعب بود، برای ۴ شهرستان غرب استان به میزان ۲۷ میلی لیتر مکعب افزایش پیدا کرده و امیدوارم در بودجه ۹۷ در لایحه پیش‌بینی شود و ما بتوانیم قبل از آبان‌ماه مجوز اصلاحی ماده کمیسیون را بگیریم و بخشی را متعهد شدیم و بخشی را پیگیری کنیم.

استاندار خراسان‌جنوبی تأکیدکرد: موضوع آب برای آینده استان و شهرستان طبس مهم است و وزیر نیرو اعلام کرده که پیمانکار اولویت پروژه را از این مسیر انجام دهد و کار را شروع کند.

وی تصریح کرد: استفاده از زغال‌سنگ در ایران کار جدیدی است و هنوز برای برخی هضم نشده که آیا می‌شود از زغال‌سنگ برای تولید انرژی استفاده کرد ولی قطعاً با این جلسات انجام شده وزارت نیرو مصمم است که این پروژه را انجام دهد که تحرکی صورت گرفته است .

پرویزی اضافه‌کرد: مجموعه صنعت و معدن و سازمان زمین‌شناسی اگر نیاز است باید در اموری از قبیل مطالعات مشارکت و نتایج مطالعات پیشین را در آخر مجموعه قرار دهد.

وی همچنین از پیگیری استانداری و سایر دستگاه‌های زیربط جهت اجرایی‌شدن این پروژه خبر داد و افرود: در موضوع تولید زغال از اکنون باید کار شود چون فرض بگیریم که همه ماشین‌آلات نیروگاه وارد و نصب شده ولی اگر مواد اولیه آن تأمین نشود که نیروگاه قابل استفاده نیست و کاری همزمانی است که باید صورت بگیرد.

وی در خصوص تولید زغال گفت: شرکت زغال‌سنگ طبس با سابقه طولانی که دارد تا حالا حدود ۶۰۰ هزار تن تولید داشته و قرار است خط جدیدی به آن اضافه شود که به یک میلیون تن یا ۸۰۰ هزار تن برسد.

استاندار خراسان‌جنوبی خواستار مشارکت بخش خصوصی در استخراج زغال‌سنگ شد و گفت: به نفع دولت است که این نیروگاه در آینده به بخش خصوصی واگذار شود و بنابراین بهتر است تا برای جلب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اقدام کنیم.

وی از توافقات صورت گرفته در جلسه تأمین خراسان‌جنوبی و تشکیل کمیته‌ای با حضور مدیران بانک‌های عامل دولتی و بانک مرکزی بنده جهت تسریع در اجرای پروژه خبر داد و افزود: این کمیته پروژه‌های دارای توجیه اقتصادی فنی و زیست‌محیطی را پیگیری خواهد کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: با راه‌اندازی نیروگاه، سرمایه‌گذاری و اشتغال‌های زیادی ایجاد خواهد کرد امیدواریم که با پیگیری مسؤولین شهرستان و مدیران شرکت توانیر و وزارت نیرو و عوامل استانی پروژه مذکور هرچه سریعتر عملیاتی شود.

شایان ذکر است عملیات اجرایی این پروژه، از سال ۱۳۸۳ آغاز شده و با بهره‌برداری از آن، برای هزار و ۹۵ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.

 

این پروژه با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد و ۳۸۹ میلیون ریال آغاز به فعالیت می‌کند.