تحقق درآمد ۴۰ میلیارد دلاری با تسهیل صدور خدمات فنی و مهندسی

تحقق درآمد ۴۰ میلیارد دلاری با تسهیل صدور خدمات فنی و مهندسی نایب رییس کمیسیون عمران مجلس، از تلاش کمیسیون متبوعش برای تسهیل شرایط صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت بالقوه صدور این نوع خدمات امکان ارزآوری ۴۰ میلیارد دلاری را برای کشور فراهم می‌کند. به گزارش خانه‌ملت، مجید‌کیان‌پور […]

تحقق درآمد ۴۰ میلیارد دلاری با تسهیل صدور خدمات فنی و مهندسی

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس، از تلاش کمیسیون متبوعش برای تسهیل شرایط صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت بالقوه صدور این نوع خدمات امکان ارزآوری ۴۰ میلیارد دلاری را برای کشور فراهم می‌کند.

به گزارش خانه‌ملت، مجید‌کیان‌پور با اشاره به ارزآوری بالای صدور خدمات فنی و مهندسی برای کشور، گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی بهترین راه برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال است از این رو رفع مشکلات پیش روی صادرات این نوع خدمات لازم است.

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس دهم، با تأکید بر ضرورت تسهیل شرایط صدور خدمات فنی و مهندسی، افزود: احیای جوایز صادراتی و پرداخت جوایز معوقه‌ای که از سال‌های قبل مانده و همچنین پیش‌بینی راهکارهایی برای تسهیل ضمانتنامه به وی‍‍‍ژه در کشورهایی که ایران با آنها روابط حسنه دارد می‌تواند از جمله راهکارهایی باشد که صدور خدمات فنی و مهندسی را افزایش می‌دهد.

صدور خدمات فنی و مهندسی تنها به دو کشور عراق و سوریه

 کیان‌پور با بیان این‌که حمایت دولت از صدور خدمات فنی و مهندسی لازم است، تصریح‌کرد: ایجاد نهاد متولی در دولت به ریاست معاون اول رییس‌جمهور برای حمایت و تسهیل صدور خدمات فنی و مهندسی باید در دولت دوازدهم صورت بگیرد زیرا از این مسیر کسب درآمد و اشتغال‌زایی خوبی صورت می‌گیرد.

نماینده مردم درود و ازنا در مجلس‌شورای‌اسلامی، با تأکید بر این‌که استفاده از ظرفیت بالقوه صدور خدمات فنی و مهندسی امکان ارزآوری ۴۰ میلیارد دلاری را برای کشور فراهم می‌کند، گفت: در حال حاضر صدور این نوع خدمات تنها در دو کشور سوریه و عراق انجام می‌شود در حالی که بسیاری از کشورهای دیگر از جمله کشورهای شمال آفریقا مانند الجزایر خواهان این نوع خدمات هستند.

ارزآوری ۱۰ میلیارد دلاری صدور خدمات فنی و مهندسی به الجزایر

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که صدور خدمات فنی و مهندسی به الجزایر بین ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار برای ایران ارزآوری دارد، افزود: باید شرایط رقابت شرکت‌های ایرانی در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی با شرکت‌های بین‌المللی فراهم شود تا به این ترتیب اشتغال‌زایی مناسبی توأم با کیفیت کار در ایران فراهم شود.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر بیش از۶۰۰ هزار نیروی تحصیل‌کرده مهندس عمران در کشور داریم، تصریح‌کرد: این میزان نیروی متخصص در زمینه‌های مختلف از جمله مکانیک، برق و سایر رشته‌های هفتگانه با نظام مهندسی ساختمان در ارتباط هستند، از این‌رو لازم است زمینه برای اشتغال این قشر فراهم شده و از دانش فنی آنها در راستای ارزآوری استفاده شود.

صدور ایده‌های نیروی انسانی ماهر به خارج از کشور ارزآوری خوبی در بر دارد

کیان‌پور با تأکید بر این‌که نظام فنی و اجرایی کشور ظرفیت استفاده از نیروی فنی و مهندس را دارد، افزود: صدور اندیشه و ایده‌های نیروی انسانی فنی و ماهر می‌تواند دیگر اقدامی باشد که ارزآوری زیادی را برای کشور رقم بزند از این رو باید در قالب تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفه‌ای، دانشگاه‌های کشور، وزارت خارجه، وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی و فراکسیون توسعه صادرات غیرنفتی مجلس شرایط بهبود وضعیت اقتصادی از این مسیر را تسهیل کنیم.

وی با بیان این‌که در اطراف ایران یک بازار ۴۰۰ میلیون نفری وجود دارد و ما نباید نسبت به آن بی‌توجه باشیم، گفت: باید سهم ایران را از بازار توسعه صادرات علاوه بر صدور کالا در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی و نیروی ماهر و مهندس افزایش دهیم.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم، از تصمیم کمیسیون عمران مجلس برای تشکیل کمیته‌ای در راستای تسهیل شرایط صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و افزود: نخستین جلسه این کمیته در ماه جاری با حضور دستگاه‌های مربوطه برگزار می‌شود تا با تعامل دولت، مجلس و بخش خصوصی ارزآوری از حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی صورت بگیرد.