«هل سیاه» با خواص دارویی فراوان

«هل سیاه» با خواص دارویی فراوان گروه محیط‌زیست- هل سیاه در سیلان می‌روید، طول میوه این نوع هل ۲۵-۵۰ میلی‌متر است. قطر غلاف میوه آن به حدود ۶-۱۰ میلی‌متر می‌رسد. خواص درمانی • هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و […]

«هل سیاه» با خواص دارویی فراوان

گروه محیط‌زیست- هل سیاه در سیلان می‌روید، طول میوه این نوع هل ۲۵-۵۰ میلیمتر است. قطر غلاف میوه آن به حدود ۶-۱۰ میلی‌متر می‌رسد.

خواص درمانی

• هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می‌تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی کند.

• دانه‌های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده‌ها را تقویت می‌کنند. هل اشتها را تحریک می‌کند و عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

• نوشیدن دم‌کرده داغ آن موجب تسکین کولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی‌حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می‌شود.

• یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می‌توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ‌ها افزود تا اثر شیر را که موجب تشکیل خلط در گلو می‌شود، خنثی کرده و به هضم آن نیز کمک کند.

• دانه‌های هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس‌ها و برونش‌ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می‌کنند.

• هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی‌زا دارد، از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می‌کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می‌دهد و در رفع افسردگی مؤثر است.

• هل همچنین کلیه‌ها را تقویت می‌کند و گفته می‌شود برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.

 

منبع: سایت نارگیل