کلسترول را با گیاهخواری کنترل کنید

کلسترول را با گیاهخواری کنترل کنید پژوهش‌های جدید محققان نشان می‌دهد استفاده از رژیم‌های غذایی دوره‌ای مبتنی بر گیاهخواری در بیماران دارای چربی خون و کلسترول می‌تواند منجر به کاهش سطح کلسترول بد شده و خطر بروز بیماری‌های قلبی، سکته و مرگ ناگهانی را در آنها کم کند. به گزارش سینا‌پرس امروزه بسیاری از مردم […]

کلسترول را با گیاهخواری کنترل کنید

پژوهش‌های جدید محققان نشان می‌دهد استفاده از رژیم‌های غذایی دوره‌ای مبتنی بر گیاهخواری در بیماران دارای چربی خون و کلسترول می‌تواند منجر به کاهش سطح کلسترول بد شده و خطر بروز بیماری‌های قلبی، سکته و مرگ ناگهانی را در آنها کم کند.

به گزارش سینا‌پرس امروزه بسیاری از مردم در جوامع مختلف از مشکلاتی مانند چربی خون و کلسترول رنج می‌برند که این موضوع به دلیل نوع زندگی و تغذیه و سبک غذایی مدرن ایجاد شده است. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد دنبال کردن رژیم غذایی مبتنی بر پایه گیاهخواری و استفاده ناچیز از گوشت می‌تواند به‌طور مؤثری کلسترول بد خون را کاهش دهد. بالا بودن کلسترول می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مختلفی از جمله عوارض قلبی و عروقی و زمینه‌ساز سکته شود.

محققان در پژوهش‌های اخیر خود دریافتند در صورت استفاده از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری برای دوره زمانی معینی، در ترکیبات شیمیایی بدن تغییراتی اساسی ایجاد می‌شود که یکی از این تغییرات شامل کاهش میزان کلسترول خواهد بود. این تغییر و کاهش میزان کلسترول در رژیم‌های گیاهخواری در مقایسه با رژیم‌های همه چیز خواری به نسبت بیش‌تری دیده می‌شود.

گفتنی است پیش از این پژوهشگران دریافته بودند استفاده از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری می‌تواند تأثیرات مهم و سریعی مانند کاهش وزن و کم شدن فشار خون بالا را در پی داشته باشد.

در همین رابطه سوزان لوین (Susan Levin) از پژوهشگران کمیته پزشکان مسؤول در شهر واشنگتن از ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: « هدف اصلی ما از این مطالعات، شناسایی میزان کاهش خطر با بهره‌گیری از رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری به منظور کنترل چربی خون و سطح لیپید است. ما امیدواریم با استفاده از نتایج این تحقیقات به بیمارانی که برای مدتی طولانی از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گوشتخواری استفاده کرده‌اند، کمک کنیم تا از مزایای رژیم غذایی گیاهخواری بهره‌مند شده و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته و مرگ زودرس در آنها کاهش پیدا کند.»

کلسترول یکی از انواع چربی‌‌ها محسوب می‌شود که وجود میزانی معین از آن برای انجام شدن فعالیت‌های عادی بدن، حیاتی است. از سوی دیگر بالا بودن میزان کلسترول خوب یا HDL می‌تواند برای بدن مفید باشد اما نوع دیگری از کلسترول به نام LDL یا کلسترول بد نیز وجود دارد که بالا بودن آن خطرناک محسوب شده و می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های قلبی شود.

پژوهشگران به بیماران دارای چربی و کلسترول خون بالا توصیه می‌کنند تا با استفاده از رژیم‌های دوره‌ای مبتنی بر گیاه‌خواری که شامل مصرف میوه‌ها، سبزیجات، مغز‌‌ها و غلات کامل بوده و دارای فیبر زیادی هستند، در کنار پروتئین‌های گیاهی مانند سویا سطح کلسترول و چربی خون خود را کنترل کنند. در این مطالعات پژوهشگران اقدام به بررسی و مطالعه ۴۹ مورد مختلف از بیماران و رژیم غذایی آنها کرده و در نتیجه آن مشخص شد که با بهره‌گیری از رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری مجموع کلسترول خون افراد به میزان ۲۹٫۲ mg/dL کاهش پیدا می‌کند.

 

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی تغذیه یا Nutrition Reviews منتشر شده و در اختیار محققان قرار دارد.