۱۳۰ میلیارد مترمکعب از سفرههای زیرزمینی آب رفت از مجموع ذخایر استاتیک آب زیرزمینی حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است. به گزارش ایسنا، محمدتقی توکلی، کارشناس اظهارکرد: کشور ما علاوه بر اینکه در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته، در اثر تغییرات آب و هوایی و تداوم خشکسالی از وضعیت […]
۱۳۰ میلیارد مترمکعب از سفرههای زیرزمینی آب رفت
از مجموع ذخایر استاتیک آب زیرزمینی حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، محمدتقی توکلی، کارشناس اظهارکرد: کشور ما علاوه بر اینکه در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته، در اثر تغییرات آب و هوایی و تداوم خشکسالی از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
وی گفت: چنانکه مصرف روزافزون و بیش از ظرفیت منابع آب، کاهش منابع آب تجدید شونده در اثر کاهش بارندگیهای یک دهه گذشته، افزایش دما و هدرروی آب باعث شده که کشورمان در وضع موجود جزو کشورهایی با عدم تعادل آبی قرار گیرد.
توکلی اضافهکرد: شاهد این مدعا آن است که در شرایط فعلی میانگین سالیانه بارندگی کشور به کمتر از ۲۴۰ میلیمتر و به تبع آن میزان منابع تجدیدشونده آب حاصل از بارندگی سالیانه به کمتر از ۱۱۶ میلیارد متر مکعب رسیده است.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه تفاوت مصارف و منابع آب از طریق اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی جبران شده است، افزود: حال تداوم این امر برابر آمار و اطلاعات وزارت نیرو حاکی از آن است که از مجموع ذخایر آب زیرزمینی حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.
وی یادآورشد: میزان آب قابل استحصال در وضعیت موجود طبق اطلاعات مربوط به حجم آب قابل برنامهریزی شده کشور بایستی ۸۷٫۷ میلیارد متر مکعب باشد که از این میزان ۶۱٫۷ میلیارد متر مکعب آن مربوط به بخش کشاورزی است (۳۱٫۳۸ میلیارد متر مکعب از طریق استحصال آب منابع زیرزمینی و ۳۰٫۳۳ میلیارد مترمکعب مربوط به آب سطحی) .
توکلی خاطرنشانکرد: در حالی که مصارف فعلی کشور در بخشهای مختلف بیش از مقادیر فوق بوده ما در کشور با کسری منابع آب و اضافه برداشت در آبهای زیرزمینی روبهرو هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.