رژیم غذایی کم‌چرب با افزایش ریسک مرگ همراه است

رژیم غذایی کم‌چرب با افزایش ریسک مرگ همراه است پایین‌‌ترین ریسک مرگ در افرادی است که ۳ یا ۴ وعده در روز (در مجموع ۳۷۵ تا ۵۰۰ گرم) میوه، سبزیجات و حبوبات مصرف می‌کنند. به گزارش مهر، طبق نتایج یک مطالعه جهانی مصرف رژیم غذایی کم‌چرب و پرکربوهیدرات ممکن است با افزایش ریسک مرگ زودهنگام […]

رژیم غذایی کم‌چرب با افزایش ریسک مرگ همراه است

پایین‌‌ترین ریسک مرگ در افرادی است که ۳ یا ۴ وعده در روز (در مجموع ۳۷۵ تا ۵۰۰ گرم) میوه، سبزیجات و حبوبات مصرف می‌کنند.

به گزارش مهر، طبق نتایج یک مطالعه جهانی مصرف رژیم غذایی کم‌چرب و پرکربوهیدرات ممکن است با افزایش ریسک مرگ زودهنگام همراه باشد. این یافته کاملاً متناقض با دستورالعمل‌های فعلی رژیم غذایی است.

به گفته محققان، این یافته‌ها می‌تواند توضیح‌دهنده دلیل این موضوع باشد که چرا مردم برخی جوامع نظیر مردم جنوب آسیا که چربی کم‌تر و مقادیر زیادتری کربوهیدرات می‌خورند، با نرخ بالاتر مرگ و میر مواجهند.

این مطالعه شامل بیش از ۱۳۵هزار نفر از ۵ قاره جهان بود که به‌طور میانگین ۷٫۵ سال تحت‌نظر بودند. محققان دانشگاه مک‌مستر کانادا دریافتند رژیم غذایی حاوی مصرف متعادل چربی و میوه و سبزیجات و پرهیز از مصرف زیاد کربوهیدرات‌ها با ریسک کم‌تر مرگ مرتبط است.

مطالعه بر روی چربی‌های رژیمی مشخص کرد آنها ارتباطی با بیماری قلبی-عروقی ندارند اما مصرف بالای چربی با مرگ و میر کم‌تر مرتبط بود.

این نتیجه در مورد تمامی انواع چربی‌ها (اشباع شده، پلی اشباع نشده، و مونواشباع نشده) مشاهده شد. همچنین چربی‌های اشباع شده با ریسک کم‌تر سکته هم مرتبط بودند.

به گفته محققان، تمام چربی‌ها و انواع مختلف چربی با خطر ابتلا به حمله قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی مرتبط نیست.

مهشید دهقان، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «کاهش مصرف چربی به‌طور خودکار منجر به افزایش مصرف کربوهیدرات شده و یافته‌های ما می‌تواند توضیح دهد که چرا برخی از جمعیت‌های مانند آسیای‌جنوبی، که چربی زیادی مصرف نمی‌کنند اما کربوهیدرات‌های زیادی مصرف می‌کنند، میزان مرگ و میر بیش‌تری دارند.»

وی خاطرنشان کرد که دستورالعمل‌های تغذیه طی دهه‌های گذشته بر کاهش کل چربی به کم‌تر از ۳۰ درصد کالری مصرفی روزانه و چربی‌های اشباع کم‌تر از ۱۰ درصد کالری مصرفی تأکید داشته است.

به گفته دهقان، «این دستورالعمل بر اساس این نظریه است که کاهش چربی اشباع باید خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد، اما توجهی بر نحوه جایگزینی چربی اشباع شده در رژیم غذایی ندارد.»

 

او افزود که دستورالعمل‌های فعلی در حدود ۴ دهه قبل با استفاده از داده‌های برخی از کشورهای غربی که چربی بیش از ۴۰ درصد و یا ۴۵ درصد کالری مصرفی بود و مصرف چربی اشباع بیش از ۲۰ درصد بود، توسعه یافته است.