بالاخره رشد تلفن ثابت در کشور متوقف شد

آخرین آمار وزارت ارتباطات بالاخره رشد تلفن ثابت در کشور متوقف شد آخرین آمار ارایه شده از دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات از عبور ضریب نفوذ موبایل از ۱۰۴ درصد و توقف رشد تلفن ثابت در کشور حکایت دارد. به گزارش مهر، دفتر بررسی‌های اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، آخرین آمار مربوط […]

آخرین آمار وزارت ارتباطات

بالاخره رشد تلفن ثابت در کشور متوقف شد

آخرین آمار ارایه شده از دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات از عبور ضریب نفوذ موبایل از ۱۰۴ درصد و توقف رشد تلفن ثابت در کشور حکایت دارد.

به گزارش مهر، دفتر بررسی‌های اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، آخرین آمار مربوط به وضعیت تلفن همراه در کشور را تا پایان خردادماه سال جاری منتشر کرد.

نیمی از سیم‌کارت‌های فروخته شده، غیرفعالند

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تقریباً از میان سیم‌کارت‌های فروخته شده توسط اپراتورها، نزدیک به نیمی از آنها، غیرفعال است. به‌طوری که از مجموع ۱۵۶میلیون‌و۱۱هزارو۲۸۳ شماره فروخته شده، ۸۳میلیون‌و۲۲۴هزارو۱۳۴ خط فعال است و ضریب نفوذ موبایل در کشور ۱۰۴٫۱۳ درصد اعلام شده است.

ضریب نفوذ موبایل ۷ درصد رشد کرد

این درحالی است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل ۷ درصد رشد را نشان می‌دهد. در خرداد سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل در کشور ۹۷٫۵۹درصد بوده است.

براساس آمار منتشر شده، تا پایان خردادماه سال ۹۶ از تعداد سیم‌کارت‌های دائمی، اعتباری و دیتای فعال در کشور سهم اپراتور همراه اول ۴۹میلیون‌و۵۹۱هزارو۷۳۱ سیم‌کارت، سهم اپراتور ایرانسل ۳۲میلیون‌و۵۴هزارو۶۱ سیم‌کارت و سهم اپراتور رایتل یک‌میلیون‌و۶۵۹هزارو۱۹۸ سیم‌کارت است. براین اساس اپراتور همراه اول ضریب نفوذ ۶۲٫۰۵درصد، ایرانسل ۴۰٫۱درصد و رایتل ۲٫۰۸درصد را به خود اختصاص داده است.

تعداد مشترکان اپراتور تالیا نیز ۳۷هزارو۷۷۱ سیم‌کارت و مشترکان منطقه آزاد کیش ۹هزارو۱۴۹ سیم‌کارت عنوان شده است.

بیش‌ترین مشترکان موبایل در گیلان

با وجودی که بیش‌ترین ضریب نفوذ سیم‌کارت‌های همراه اول در استان یزد با نفوذ ۸۰٫۰۲ درصد و بیش‌ترین ضریب نفوذ سیم‌کارت‌های ایرانسل و رایتل در استان تهران به ترتیب با ۹۹٫۹ درصد و ۲٫۰۸ درصد ضریب نفوذ عنوان شده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در مجموع استان گیلان بیش‌ترین تعداد مشترکان موبایل را دارد و ضریب نفوذ موبایل در این استان به ۱۲۸٫۸۳ درصد رسیده است.

این درحالی است که استان سیستان‌وبلوچستان با ضریب نفوذ ۵۸٫۵۲کم‌ترین تعداد مشترکان موبایل را در اختیار دارد.

براساس اعلام معاونت برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات، تا پایان خردادماه امسال، بیش‌ترین خطوط واگذارشده دائمی، اعتباری و دیتا مربوط به اپراتور ایرانسل است اما در این بازه زمانی بیش‌ترین سیم‌کارت فعال را اپراتور همراه اول داشته است. براین اساس سهم بازار این اپراتور‌ها به ترتیب ۳۸٫۴۷درصد و ۵۹٫۵۳ درصد اعلام شده و اپراتور رایتل تنها دو درصد سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد.

وضعیت تلفن ثابت در کشور

در همین حال دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات، آخرین وضعیت توسعه تلفن ثابت در کشور را نیز اعلام کرده است.

طبق این آمار، ۳۰میلیون‌و۸۶۱هزارو۹۰۸ خط تلفن در کشور فعال است و ضریب نفوذ تلفن ثابت به ۳۸٫۶۱ درصد رسیده است. این تعداد خط، توسط شرکت مخابرات ایران و ۴ اپراتور بخش خصوصی تلفن، واگذار شده است. در خردادماه سال ۹۵ ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور ۳۸٫۱۳درصد بود و این نشان می‌دهد که توسعه تلفن ثابت تقریباً متوقف شده است.

 

از سوی دیگر، تعداد روستاهای دارای اینترنت پرسرعت ۲۷هزارو۷۳۹ روستا اعلام شده است که در مدت مشابه سال قبل ۱۸هزارو۲۸۴ روستا بود.