شکلگیری اقتصاد زیرزمینی با عدم نظارت بر کاهش نرخ سود بانکی عضو کمیسیون بودجه مجلس، گفت: اگر بر کاهش نرخ سود بانکی نظارت نشود، اقتصاد زیرزمینی رشد میکند و مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز ایجاد میشوند. به گزارش خانهملت، سیدمحمدحسینی با اشاره به ابلاغیه بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی از روز گذشته، گفت: […]
شکلگیری اقتصاد زیرزمینی با عدم نظارت بر کاهش نرخ سود بانکی
عضو کمیسیون بودجه مجلس، گفت: اگر بر کاهش نرخ سود بانکی نظارت نشود، اقتصاد زیرزمینی رشد میکند و مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز ایجاد میشوند.
به گزارش خانهملت، سیدمحمدحسینی با اشاره به ابلاغیه بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی از روز گذشته، گفت: یکی از عملکردهای مثبت شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی درباره پرداخت سود سپردههای بانکی و کاهش نرخ آن بود که از روز گذشته آغاز شده و میتواند ارمغان خوبی برای سیستم اقتصادی کشور داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلسشورایاسلامی، با بیان اینکه اقتصاد ایران بانک محور است، افزود: تنها ابزار بازار سرمایه در قوانین، مقررات و جذب سرمایهگذار حوزه بانکی دیده میشود که این سبب میشود که اگر سیاستهای پولی کشور سیاستهای شکننده باشد بر بازار اقتصاد و تولید فشار مضاعف وارد شود.
رسوب سپردهها در بانکها بخش ساختمان را وارد رکود کرد
وی ادامهداد: در طول یکی دو سال گذشته به علت عدم نظارت، بالا بودن سود سپردههای بانکی و و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور کشور و عدم چشمانداز روشن درباره شرایط اقتصادی و تولیدی کشور با توجه به تحریمهای اقتصادی، مردم منابع خود را در بانکها سپردهگذاری کرده و از منافع آن استفاده میکردند چرا که از مالیات معاف نیز بودند.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلسشورایاسلامی، با بیان اینکه رسوب سپردهها در بانکها سبب شد که در بسیاری از بخشهای داخلی به ویژه بخش ساختمان رکود شکل بگیرد، یادآورشد: این رکود در بازار اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است، لذا با کاهش نرخ سود سپردهها و نظارت بیشتر بر اجرای آن بتوان اثرات آن را در اقتصاد کشور مشاهده کرد، چراکه اگر نظارت با اقدامات مصوب همخوانی و همراهی نداشته باشد اقتصاد زیرزمینی رشد میکند و محلهایی همانند مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز به وجود میآیند.
باید سپردهها و منابع مالی مردم را به بخش تولید هدایت کرد
وی افزود: این مؤسسات با سودهای کلان توانستند منابع زیادی را به خود اختصاص میدهند و با ورشکستگی آنها مشکلات عدیدهای برای نظام بانکی کشور به وجود آمد که اگر سریعتر به این موضوع رسیدگی نشود، مشکل اعتماد مردم به حوزه بانکی به وجود میآید.
حسینی با بیان اینکه با اجرای نظارت و سیاستهای دقیق باید سپردهها منابع مالی مردم را به بخش تولید هدایت کرد، ادامهداد: اگر به دلیل عدم نظارت و اجرای سیاستهای جدید این سپردهها به بخش خدمات و بخش دلالی در کشور هدایت شوند سبب میشوند که بازار بورس حبابی شود و مشکلات عدیدهای در بخش خرید و فروش و افزایش قیمت در بخش مسکن داشته باشیم که برای کشور بسیار مضر است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلسشورایاسلامی، تصریحکرد: امیدوارم بانک مرکزی، حوزه پولی و بانکی و وزارت امور اقتصاد و دارایی بتوانند منابع را به بخش تولید هدایت کنند تا آینده بهتری در بخش اقتصادی کشور شاهد باشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.