تبدیل زعفران ایرانی به دارو توسط فرانسوی‌ها

تبدیل زعفران ایرانی به دارو توسط فرانسوی‌ها نماینده مردم قائنات در مجلس، گفت: افغانستان با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، پیاز زعفران را به صورت گلخانه‌ای تولیدکرده و در نتیجه توانسته سطح تولید خود را تا حد قابل قبولی افزایش دهد. به گزارش خانه‌ملت، فرهادفلاحتی درباره وضعیت تولید زعفران در کشور، گفت: زمانی که طلای […]

تبدیل زعفران ایرانی به دارو توسط فرانسوی‌ها

نماینده مردم قائنات در مجلس، گفت: افغانستان با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، پیاز زعفران را به صورت گلخانه‌ای تولیدکرده و در نتیجه توانسته سطح تولید خود را تا حد قابل قبولی افزایش دهد.

به گزارش خانه‌ملت، فرهادفلاحتی درباره وضعیت تولید زعفران در کشور، گفت: زمانی که طلای سرخ را بدون فرآوری، بسته‌بندی و خام به بازارهای هدف صادر می‌کنیم، بدیهی است که طلای سرخ با فرآوری‌های مختلف از جمله لوازم آرایشی به بازار اقتصادی کشور باز می‌گردد و این نوع تبادلات تجاری تنها به نفع کشور فرآوری‌کننده تمام می‌شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان این‌که ما در زمینه توسعه فرآوری زعفران شعارگونه عمل کرده‌ایم، تصریح‌کرد: ما در حالی، جشنواره زعفران برگزار می‌کنیم که این نوع جشنواره‌ها تأثیری در توسعه فرآوری زعفران به نحو مطلوب نداشته است.

 عدم تصویب طرح جامع ملی زعفران متعلق به دولت خاصی نیست

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس‌شورای‌اسلامی، تصریح‌کرد: عدم تصویب طرح جامع ملی زعفران متعلق به دولت خاصی نیست و متأسفانه هیچ کدام دولت‌‌ها در این زمینه مناسب عمل نکردند و این در حالی است که با تصویب طرح ملی زعفران می‌توان در کاشت، داشت و برداشت زعفران به تحول اساسی رسید.

 نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که فرآوری زعفران حلقه مفقوده بهره‌وری مؤثر از طلای سرخ است، گفت: فرانسوی‌‌ها با فرآوری زعفران و تبدیل به داروهای درمانی نه تنها در بهبود بیماری همچون افسردگی مؤثر عمل می‌کنند بلکه محصول را نیز با ارزش افزوده به ریل تولید رهنمون کنند.

شیوه‌های نوین باید جایگزین روش‌های سنتی در تولید زعفران شود

وی ادامه داد: شیوه‌های نوین باید جایگزین روش‌های سنتی در تولید زعفران شود تا کشوری همچون افغانستان نتواند با سرمایه‌گذاری در تولید زعفران با استفاده از روش‌های علمی گوی سبقت از کشورمان را در بازار جهانی بگیرد.

 فلاحتی با بیان این‌که زعفران ایرانی فاقد ثبت برند جهانی است، افزود: برای حفاظت و صیانت از زعفران ایرانی باید حفاظت ژنتیکی از پیاز زعفران و ثبت برند جهانی زعفران در اولویت قرار بگیرد.

 

 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، یادآورشد: افعانستان با استفاده از روش‌های نوین آبیاری پیاز زعفران به طریق گلخانه‌ای تولید کرده است و در نتیجه توانسته سطح تولیداتشان را برای ورود به بازار زعفران تا حد قابل قبولی افزایش دهد.