عوارض مصرف داروهای افزایش اشتها اگرچه افزایش وزن و پیامدهای آن برای عدهای معضلی لاینحل و ناگوار است اما دسته دیگری از افراد هستند که به دنبال افزایش وزن بوده و لاغری بیش از اندازه موجب بروز نوعی سوءتغذیه در آنها شده است، بهطوری که به دنبال راهی برای افزایش اشتها و چاقی هستند. به […]
عوارض مصرف داروهای افزایش اشتها
اگرچه افزایش وزن و پیامدهای آن برای عدهای معضلی لاینحل و ناگوار است اما دسته دیگری از افراد هستند که به دنبال افزایش وزن بوده و لاغری بیش از اندازه موجب بروز نوعی سوءتغذیه در آنها شده است، بهطوری که به دنبال راهی برای افزایش اشتها و چاقی هستند.
به گزارش سیناپرس، نیازمحمدزاده، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص گفت: تجویز داروهای افزایشدهنده اشتها بستگی به شرایط فرد دارد. بهطور نمونه کودکی که به هیچ عنوان وزن نمیگیرد و دچار بیخوابی است، قطعاً فرصت رشد خود را از دست میدهد و در این شرایط با رعایت نکات خاصی میتوان از داروهای حاوی سیپروهیپتادین استفاده کرد تا دریافت غذایی کودک را بالا برد و در نتیجه جلوی عقبافتادگی رشد را گرفت. لیکن در خصوص افراد بزرگسال و دسته دیگری که به دلیل وجود بیماریهای زمینهای اشتهای کمی دارند، هیچ توصیهای مبنی بر تجویز داروهای افزایندههای اشتها نظیر سیپروهیپتادین وجود ندارد. به جای تجویز این دارو میتوان از تقویتکنندههایی که حاوی ویتامین ب هستند و یا قرصهای مکمل و امگا۳ که هیچ عارضهای به دنبال ندارند و به شدت افزایش اشتها نمیدهد و تنها در بهبود خلق وخوی فرد مؤثر است و از این راه اشتها را بالا میبرند، استفاده کرد.
«سیپروهیپتادین» که معمولاً به این منظور تجویز میشود، نوعی آنتی هیستامین است و مکانیسم اصلی آن افزایش اشتها نیست بلکه بهطور جانبی از خاصیت اشتهابرانگیزی آن استفاده میشود.
روی در افزایش اشتها مؤثر است
این فوق تخصص تغذیه ضمن اشاره به این نکته که کمبود برخی مکملها در بدن باعث کاهش وزن و بیاشتهایی در کودک میشود، عنوانکرد: یکی از دلایل بیاشتهایی در کودکان خصوصاً کودکان زیر ۷ سال کمبود روی است و دلیل این امر این است که این کودکان مواد گوشتی را در حد نیاز مصرف نمیکنند و تمایلی به مصرف این گروه غذایی ندارند. روی فقط در مواد گوشتی موجود است.
افزایش وزن در باشگاههای بدنسازی
وی در خصوص مصرف مکملهای بدنسازی به منظور افزایش وزن و اشتها گفت: اولین نکته این است که افراد کم وزن که قصد افزایش وزن در باشگاههای بدنسازی را دارند تنها باید بر روی تمرین ورزشهای قدرتی متمرکز شوند زیرا ورزشهای هوازی باعث لاغری بیشتر آنها خواهد شد. افراد لاغر ابتدا بهتر است ۳ تا ۴ هفته با رژیم وزن خود را بالا ببرند، سپس با مراجعه به باشگاههای بدنسازی و تمرین ورزشهای قدرتی وزن را افزایش دهند. باشگاهها مجاز به تجویز دارو نیستند مگر اینکه مکمل غذایی تجویز کنند.
عوارض داروهای بدنسازی
محمدزاده افزود: هورمونها دسته دیگری از داروهای مصرفی در باشگاهها است؛ دسته دیگر کورتونها هستند که برای بالا بردن اشتهای افراد و افزایش وزن تجویز میشوند. این دو گروه اختلالات غدد و کوتاه قدی ایجاد میکنند و قادر هستند قند و چربی خون را به شدت بالا ببرند، بنابراین این مکملها نمیتوانند بدون عارضه باشند. البته به این معنی نیست که افراد ورزشکار نباید مکمل استفاده کنند، تنها نکته این است که مصرف آنها زیر نظر متخصص منعی ندارد.
راهکار علمی افزایش وزن و اشتها
این متخصص تغذیه در انتها اظهارداشت: راه افزایش وزن بالا بردن دریافت کالری است لیکن در افراد کم اشتها باید موادغذایی مصرف شود که در حجم کم انرژی بیشتری ایجاد کنند. در کودکان کم اشتها غنی ساختن شیر با مغزها، عسل و شیرخشک توصیه میشود تا یک لیوان شیر میزان کالری را بالا ببرد. هیچ زمان توصیه به مصرف مواد پرچرب نمیشود ولی چربیها موادی هستند که در افزایش و دریافت انرژی کودکان اثر مثبت دارند. تمام روشهای درمانی باید بر این اصل متمرکز باشد که حجم غذا کم و لیکن انرژی بالا باشد. توصیه عمومی ما به افراد این است که سالاد را قبل از غذا مصرف کنند، لیکن به کودکان کم وزن توصیه میشود که حجم غذا را ابتدا مصرف کنند و سپس سالاد بخورند. مصرف مایعات همراه غذا توصیه نمیشود و بهتر است از مواد کم انرژی مانند فیبر و سبزیجات کمتر استفاده شود. مواد حاوی نشاسته مانند پوره سیبزمینی به همراه کمی کره مفید است، لیکن باید توجه داشته باشیم که سیبزمینی از جمله موادی است که قادر است سلولهای چربی را در کودک افزایش دهد و همین کودک کم وزن در آینده با وزن بالایی مواجه شود. لذا بهتر است اگر قرار است وزن کودک را افزایش دهیم از همه گروههای غذایی به میزان مشخص استفاده کنیم و انرژی دریافتی را در کودک بالا ببریم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.