عضو هیأت رییسه اتاق تهران مطرح کرد آسیبپذیری اقتصاد با تصمیمگیریهای مقطعی شهره حقی- عضو هیأت رییسه اتاق تهران با بیان اینکه اگر اقتصاد سالم باشد هیچ بخشی سینوسی حرکت نمیکند و ناگهانی واکنش نشان نمیدهد، گفت: بهره بانکی در دنیا ۰٫۲ درصد و ۰٫۵ درصد است اما اینجا بهره ۲۲ درصد تبدیل به اهرمی […]
عضو هیأت رییسه اتاق تهران مطرح کرد
آسیبپذیری اقتصاد با تصمیمگیریهای مقطعی
شهره حقی- عضو هیأت رییسه اتاق تهران با بیان اینکه اگر اقتصاد سالم باشد هیچ بخشی سینوسی حرکت نمیکند و ناگهانی واکنش نشان نمیدهد، گفت: بهره بانکی در دنیا ۰٫۲ درصد و ۰٫۵ درصد است اما اینجا بهره ۲۲ درصد تبدیل به اهرمی برای رکود سرمایههای مردم در بانکها شده است و زمانی که دولتها با سروصدا نرخ بهره را کاهش میدهند احتمال کوچ سرمایه به دیگر بخشها بهجای تولید تقویت میشود.
به گزارش مناقصهمزایده سیدهفاطمه مقیمی تصریح کرد: بعضی کشورهای منطقه که همیشه در مورد توسعه اقتصادی آنها با تردید صحبت میکردیم امروز به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمدهاند و از نظر اقتصادی، سیاسی و پارلمانی در بحثهایی مثل حضور زنان در جایگاههای مختلف از ما پیشرفتهتر هستند.
وی افزود: افغانستان در زمینه عضویت در سازمان تجارت جهانی از ما بهمراتب بهتر عمل کرد و امروز به عضو ناظر سازمان تبدیلشده است. گرجستان هم از دیگر نمونههاست اما ما نزدیک به ۱۲ سال است که بهعنوان عضو ناظر در سازمان تجارت جهانی حضور داریم و نتوانستیم جایگاهمان را ارتقا دهیم.
این فعال اقتصادی ادامهداد: این در حالی است که درد را میدانیم و بارها بهعنوان خواستههای جدی بخش خصوصی آن را مطرح کردیم اما هنوز به این خواستهها ترتیب اثر داده نشده است. از جمله این خواستهها یکنواختی نرخ ارز و ثبات تعرفههاست. تحقق این خواستهها از اصلیترین انتظارات بخش خصوصی از وزارت اقتصاد و دارایی دولت دوازدهم است.
مقیمی گفت: وزیر اقتصاد دوازدهمین دولت سابقه طولانی در ریاست گمرک کشور دارد و بهخوبی با مسایل مربوط به تعرفهها و نرخ ارز آشناست امیدواریم در این دوره با در نظر گرفتن جوانب مختلف تصمیمات اقتصادی به خواستههای بخش خصوصی پاسخ مثبت بدهند.
عضو هیأت رییسه اتاق تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات بزرگ ما این است که درهمتنیدگی و پیچیدگی اقتصاد را در نظر نمیگیریم و با اجرای تصمیمات مقطعی برای یک بخش به دیگر بخشها آسیب میزنیم، گفت: در یک روز از اجرای تخصیص نرخ ۱۵ درصد به سپردههای بانکی، به تحریک دیگر بازارها دامن زدیم. افزایش نرخ طلا و ارز و سوق سرمایه به این بخشها از نگرانیهای ماست. این در حالی است که اگر اقتصاد سالم باشد هیچ بخشی سینوسی حرکت نمیکند و ناگهانی واکنش نشان نمیدهد. وی افزود: بهره بانکی در دنیا ۰٫۲ درصد و ۰٫۵ درصد است اما اینجا بهره ۲۲ درصد تبدیل به اهرمی برای رکود سرمایههای مردم در بانکها شده است و زمانی که دولتها با سروصدا نرخ بهره را کاهش میدهند احتمال کوچ سرمایه به دیگر بخشها بهجای تولید تقویت میشود.
مقیمی یادآور شد: این در حالی است که باید پیش از همه اینها به تسهیل بسترهای کسبوکار فکر کرد. باید شیوه دریافت مالیات را مشخص کرد و کمتر به بیاعتمادی در فضای کسبوکار دامن زد.
عضو هیأترییسه اتاق تهران با بیان اینکه شرایط دریافت مالیات از بنگاههای اقتصادی مناسب نیست، گفت: مالیات علیالراس دریافت میشود درحالیکه خود اظهاری بنگاهها پذیرفته نیست.
مقیمی اضافه کرد: سازمان مالیاتی به حسابهای شخصی افراد حقیقی وارد میشود، حسابهای مدیران یا اعضای هیأتمدیره یک شرکت و حتی حسابهای شخصی خانوادگی را بررسی میکنند. این شکل از رفتار مالیاتی امنیت سرمایهگذاری را از بین میبرد. وی با بیان اینکه در دنیا خوداظهاری ارجحیت دارد، افزود: لذا بهطور تصادفی حسابها را بررسی میکنند و اگر خلافی صورت بگیرد جریمه سنگین در نظر میگیرند.
مقیمی ادامه داد: با تلاشهای انجام شده توسط هیأت رییسه اتاق تهران بخشنامه مربوط به پذیرش اظهارنامه مالیاتی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط ابلاغ شد اما در اجرای این بخشنامه هنوز تعلل میکنند. درحالیکه قانون مصوب سال ۹۴ اجازه ورود به حسابهای شخصی متولیان و اعضای هیأتمدیره شرکتها را صادر میکند اما بهصورتهای سال ۹۰ ورود میکنند.
عضو هیأترییسه اتاق تهران تأکید کرد: ازایندست اقدامات به فضای بیاعتمادی دامن میزند و امنیت اقتصادی را به خطر میاندازد. در شرایط فعلی برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد و درآمدزایی به امنیت اقتصادی نیاز داریم. سرمایهگذار به محیطی سالم و آرام برای سرمایهگذاری نیاز دارد. دغدغه اشتغال با فعالیت بیشتر سرمایهگذاران کمرنگ میشود. متأسفانه در شرایط فعلی پول و سرمایه هست اما انگیزه سرمایهگذار در فضای بیاعتمادی از بین رفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.