بخش خصوصی به دنبال بهبود جایگاه اقتصاد کشور در عرصه بینالملل مایکل واکر، بنیانگذار مؤسسه فریزر که رتبهبندی کشورها بر اساس شاخص آزادی اقتصادی را منتشر میکند، در اتاق تهران حضور یافت. به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران نمایندگان بخش خصوصی در نشستی مهم میزبان مقامات یکی از معتبرترین مؤسسات مطالعاتی جهان در حوزه […]
بخش خصوصی به دنبال بهبود جایگاه اقتصاد کشور در عرصه بینالملل
مایکل واکر، بنیانگذار مؤسسه فریزر که رتبهبندی کشورها بر اساس شاخص آزادی اقتصادی را منتشر میکند، در اتاق تهران حضور یافت.
به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران نمایندگان بخش خصوصی در نشستی مهم میزبان مقامات یکی از معتبرترین مؤسسات مطالعاتی جهان در حوزه اقتصاد بودند. مایکلواکر، بنیانگذار و رییس، و فرد مکماهن، نایبرییس مؤسسه فریزر از این رو مهمان بخش خصوصی بودند که از سال ۱۹۸۰ تاکنون مرجع انتشار شاخص آزادی اقتصادی در جهان هستند، شاخصی که در آخرین ارزیابی آن که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، اقتصاد ایران جایگاهی بهتر از ۱۵۰ در بین ۱۵۹ کشور پیدا نکرد.
تلاش اتاق تهران برای ارتقای رتبه آزادی اقتصادی کشور
در ابتدای این نشست محمدرضابختیاری، معاون امور بینالملل اتاق تهران، با بیان اینکه یکی از موارد اثرگذار در جذب سرمایههای خارجی، میزان آزادی اقتصادی در یک کشور است، گفت: مؤسسه فریزر در زمینه رتبهبندی کشورها از منظر شاخص آزادی اقتصادی متخصص است و مطالعات و پژوهشهای بسیاری را در این زمینه به انجام رسانده است. اکنون نیز بنیانگذار این مؤسسه به ایران دعوت شده است که در رابطه با ارتقای سطح آزادی اقتصادی و رتبه ایران به اتاق تهران کمک کند تا بدین ترتیب سرمایهگذاران خارجی نیز برای سرمایهگذاری در ایران بیش از گذشته ترغیب شوند.
بختیاری افزود: اتاق تهران از دو سال پیش با تاسیس مرکز خدمات سرمایهگذاری سعی کرده است، شرایط ورود سرمایهگذاران به ایران را تسهیل کند. در عین حال، اتاق تهران تفاهمنامهای نیز با سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران به امضا رسانده است و به موجب این تفاهمنامه برخی مأموریتهای این سازمان در مشارکت با اتاق تهران به عنوان نماینده بخش خصوصی انجام میشود.
بهبود رتبه ایران برای جذب سرمایهگذاری خارجی
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران که میزبانی این گردهمایی را برعهده داشت، یکی از موانع توسعه در کشور را اقتصاد دولتی عنوان کرد. مسعود خوانساری در این سمینار طی سخنانی، حرکت به سمت اقتصاد آزاد را گام اصلی در جهت دستیابی به رشد و توسعه کشور دانست و در عین حال تصریح کرد که ابتدا باید رتبه ایران در شاخصهای بینالمللی را بهبود بخشید و نمای جذاب و شفافی از فضای کسبوکار و قوانین را پیش روی سرمایهگذاران خارجی قرارداد تا مسیر توسعه در کشور هموار شود.
رییس اتاق تهران با اشاره به تنگناهای اقتصادی کشور در طول سالهای تحریم، گفت: موقعیت جغرافیایی و اقتصادی ایران در عرصه جهانی به گونهای است که همواره شرکتهای بینالمللی و سرمایهگذاران خارجی برای پیوند با بازار و اقتصاد ایران انگیزههای بالایی داشتهاند و پس از برجام نیز شاهد هیجان بنگاههای خارجی برای همکاری با شرکتهای ایرانی بودهایم.
وی با این وجود تصریح کرد که انتظارات اولیه از جهش سرمایهگذاری خارجی در کشور برآورده نشده است و یکی از دلایل عمده آن نیز به نمای اقتصادی ایران در عرصه بینالمللی و جایگاه ضعیف کشور در شاخصهای جهانی مانند شاخص آزادی اقتصادی یا بهبود فضای کسبوکار برمیگردد که سرمایهگذاران خارجی به آن توجه ویژه دارند.
خوانساری البته به این نکته نیز اشاره کرد که بنگاههای ایرانی نیز به دلیل سیطره تحریمها، نتوانستند خود را با مقررات و قوانین بینالمللی انطباق دهند و این ضعف باعث شده است که در جذب سرمایهگذاری خارجی نتوانند موفق عمل کنند.
رییس اتاق تهران با بیان اینکه یکی از اولویتها در عرصه ورود سرمایهگذاری خارجی به کشور، شناخت کافی و دقیق سرمایهگذاران و شرکتهای بینالمللی از ظرفیتها، مزیتها و شاخصهای اقتصادی کشور است، افزود: نهادها و مؤسسات متعددی در عرصه بینالمللی حضور دارند که در زمینه رتبهبندی شاخصهای اقتصادی کشورها فعالیت میکنند که مؤسسه فریزر یکی از ممتازها در این بخش است. از این رو، اتاق تهران و مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی این اتاق طی تفاهمنامه همکاری با مؤسسه فریزر، در تلاش است تا با استفاده از خرد جمعی در کشور، برای بهبود جایگاه ایران در گزارشهای مهم بینالمللی اقدام کند.
خوانساری با اشاره به اینکه بزرگان اقتصادی جهان و برندگان نوبل اقتصادی از جمله میلتون فریدمن، گری بکر و داگلاس نورث سابقه حضور و همکاری با مؤسسه فریزر را داشتهاند، افزود: ما به دنبال آن هستیم تا با استفاده از تجارب کارساز این مؤسسه، برای بهبود شاخصهای اقتصادی کشور به کمک دولت بیاییم و بتوانیم زمینه ورود سرمایهگذاری خارجی به کشور را که یکی از دغدغههای دولت دوازدهم است، فراهم کنیم.
تلاش اتاق تهران برای تسهیل روابط بنگاههای داخلی و خارجی
رییس مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی اتاق تهران نیز در این سمینار طی سخنانی، گردآوری اطلاعات یکپارچه از فضای کسبوکار و سرمایهگذاری خارجی در کشور را یکی از اهداف این مرکز عنوان کرد.
فریال مستوفی با بیان اینکه توسعه پایدار در کشور قابل دسترسی است و ایران میتواند به مرکزی جدید برای جذب سرمایهگذاری خارجی در جهان تبدیل شود، گفت: تسهیل روابط بین بنگاههای ایرانی و خارجی، ایجاد شبکهای گسترده از ظرفیتهای اقتصادی و ایدههای سرمایهگذاری و نیز مشاوره به سرمایهگذاران خارجی برای آشنایی با مقررات و قوانین اقتصادی در ایران، از جمله اهداف و برنامههای مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی اتاق تهران است.
وی همچنین به همکاری و انعقاد تفاهمنامه از سوی این مرکز با برخی مؤسسات و نهادهای مشورتی بینالمللی اشاره کرد و افزود: این مرکز به دنبال آن است تا به نهاد مشاورهای حرفهای برای بنگاههای خارجی و سرمایهگذارانی که علاقهمند به حضور در بازار ایران هستند، تبدیل شود و در این زمینه، همکاری با مؤسسه بینالمللی فریزر را آغاز کردهایم و به دنبال آن هستیم تا شرکتهای خارجی بتوانند به صورت پایدار، خود را با نظام تجاری در ایران تطبیق دهند.
برای جذب سرمایهداران ایرانی تلاش کنید
در ادامه این نشست، مایکلواکر، بنیانگذار مؤسسه فریزر پشت تریبون ایستاد تا تجربیاتی که این مؤسسه از سال ۱۹۸۰ کسب کرده است را با مخاطبان خود در میان بگذارد. او در ابتدای سخنانش این پرسش را مطرح کرد که چرا علاقهمند هستید، سرمایهگذاران خارجی را جذب کنید؟
واکر ادامه داد: در ابتدا شما باید تلاش کرده و محیطی ایجاد کنید که سرمایهداران ایرانی را جذب کنید. بخشی از سرمایهداران ایرانی در خارج از ایران هستند و این مسأله وجود دارد که هنوز هم بخشی از سرمایهداران، ایران را ترک میکنند و این مسألهای بسیار حایز اهمیت است. یعنی باید تلاش کنید که ابتدا سرمایهداران خود را جذب کنید. در عین حال که جذب سرمایهگذار خارجی نیز مهم است.
وی با اشاره به سکونت حدود ۵۰۰هزار ایرانی در غرب ونکوور کانادا افزود: باید این مسأله مورد توجه و بررسی قرار گیرد که چرا این ایرانیها علاقهای به سرمایهگذاری در ایران نشان نمیدهند. این خود شما هستید که باید محیطی مناسب برای سرمایهگذاری آنها فراهم کنید.
بنیانگذار مؤسسه فریزر ادامه داد: ایران در میان ۱۵۹ کشور بررسی شده، رتبه ۱۵۰ را از منظر میزان آزادی اقتصادی به خود اختصاص داده است. البته ممکن است برخی این گزاره را مطرح کنند که پایین بودن رتبه ایران ناشی از اعمال تحریمهاست. اما این گزاره نادرست به نظر میرسد و این رتبه بیشتر ناشی از نوع سیاستهای غلطی است که در ایران بهکارگرفته میشود. سیاستهایی که در بخش بازار کار یا در بخش سرمایهگذاری اعمال میشود. بنابراین لازم است این مسایل را به بحث گذاشته و آنها را حل کنیم.
وی گفت: در سال ۱۹۸۴ پروژهای در مؤسسه فریزر با همکاری دانشگاه کمبریج آغاز شد تا این مسأله مورد بررسی قرار گیرد که آزادی سیاسی مهم است یا آزادی اقتصادی. در آن زمان هیچ متر و سنجهای وجود نداشت. اما اکنون خوشنود هستیم که میتوانیم این مطالعات را در بیش از ۱۰۰ کشور جهان به انجام برسانیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.