۳۰ پروژه سدسازی راکد ماند

۳۰ پروژه سدسازی راکد ماند مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از توقف کامل ساخت ۵ سد و راکد ماندن ۳۰ سد در کشور خبر داد و گفت: در این ۶ سال هم هیچ طرح جدید سدسازی اضافه نشده است. به گزارش فارس، محمدحاج‌رسولی‌‌ها در خصوص بازنگری و غربالگری سدهای کشور گفت: از اوایل سال […]

۳۰ پروژه سدسازی راکد ماند

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از توقف کامل ساخت ۵ سد و راکد ماندن ۳۰ سد در کشور خبر داد و گفت: در این ۶ سال هم هیچ طرح جدید سدسازی اضافه نشده است.

به گزارش فارس، محمدحاج‌رسولی‌‌ها در خصوص بازنگری و غربالگری سدهای کشور گفت: از اوایل سال ۹۰ با ۱۵۸ پروژه سدسازی که از مصوبات دولت بوده و ردیف اجرایی داشتند، مواجه بودیم و چند دلیل باعث شد تا بازنگری و غربالگری برای این سد‌ها آغاز شود. در این باره لازم بود در خصوص اولویت‌بندی آنها تصمیماتی اتخاذ شود.

وی افزود: این غربالگری از سال ۹۰ آغاز شد. براساس آن، یکی از پارامتر‌ها بحث اعتبارات بود که یقیناً می‌دانستیم که با این اعتبارات قطره‌چکانی نمی‌توانیم تمام این پروژه‌ها را سر و سامان دهیم و باید براساس پیشرفت فیزیکی این کار را انجام دهیم.

حاج‌رسولی‌ها ادامه داد: خوشبختانه این موضوع و توزیع اعتبار براساس پیشرفت باعث شد تا بیش‌ترین رکورد سدسازی در برنامه پنجم رخ دهد و سدهایی که پیشرفت فیزیکی بیش‌تری داشتند در اولویت قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه‌کرد: بحث مهمی که باعث شد تا غربالگری سد‌ها جدی گرفته شود تغییر شرایط اقلیمی بود. مطالعات این سد‌ها به دهه ۷۰ برمی‌گشت و آن موقع مسایل زیست‌محیطی تا این حد مطرح نبود، بنابراین قطعاً باید ابعاد این پروژه‌های سدسازی تغییر می‌کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: مطالعات چندین پروژه سدسازی‌ کامل نبود و باید مطالعات تکمیلی فاز ۲ انجام می‌شد، بنابراین با مباحث مرتبط با تخصیص این سد‌ها و اولویت‌بندی که انجام شده بود، شاید لازم بود بعد از آب شرب، مسایل زیست‌محیطی را اولویت خود قرار دهیم که بازنگری تخصیص آب نیز، بازنگری ابعاد پروژه را به همراه داشت.

حاج رسولی‌ها ادامه‌داد: با بازنگری‌های صورت گرفته متوجه شدیم که برخی از طرح‌های سدسازی باید با سرعت کار کنند و ابعاد برخی از طرح‌ها باید بازنگری شوند و یک‌سری از پروژه‌ها نیز راکد باقی بماند، بنابراین چون تغییرات آنها تغییرات بنیادی بر روی ابعاد و مهندسی طرح بود، یک‌سری از طرح‌های سدسازی متوقف و یا راکد ماند.

وی گفت: طرح‌هایی که متوقف ماند، بر روی حوضه دریاچه ارومیه بود که براساس مصوبات شورای‌عالی آب این کار صورت گرفت.

 

حاج‌رسولی‌ها در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از طرح‌های سدسازی متوقف و راکد ماند، گفت: ۵ سد در حوضه دریاچه ارومیه متوقف، ۳۰ طرح سدسازی راکد، ۳۰ تا ۳۵ طرح سدسازی مورد بازنگری قرار گرفت و قرار شد ۷۸ طرح با سرعت ادامه کار بدهند، بر این اساس خوشبختانه طرح‌های بازنگری شده با ابعاد و اهداف جدید مجدداً در حال تعدیل هستند.