تعطیلی ۴۰ درصد بنگاه‌های تولیدی در اصفهان

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان مطرح ‌کرد‌ تعطیلی ۴۰ درصد بنگاه‌های تولیدی در اصفهان نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به این‌که به دلیل وضعیت نامناسب تولید استان، حدود ۴۰ درصد بنگاه‌های تولیدی تعطیل شده‌اند، گفت: دولت نباید برای کاهش نرخ تورم، دلارهای نفتی را به بازار تزریق کند باید تورم را با حمایت […]

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان مطرح ‌کرد‌

تعطیلی ۴۰ درصد بنگاه‌های تولیدی در اصفهان

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به این‌که به دلیل وضعیت نامناسب تولید استان، حدود ۴۰ درصد بنگاه‌های تولیدی تعطیل شده‌اند، گفت: دولت نباید برای کاهش نرخ تورم، دلارهای نفتی را به بازار تزریق کند باید تورم را با حمایت از تولید داخل کاهش دهد.

مصطفی‌رناسی در گفت‌وگو با ایمنا با اشاره به وضعیت تولید اصفهان براساس رکود حاکم بر اقتصاد کشور، اظهار ‌کرد: تعطیلی این میزان بنگاه‌های تولیدی برای صنعتی‌‌ترین استان کشور مطلوب نیست، اما با برطرف شدن رکود و رونق اقتصاد، این بنگاه‌ها دوباره به چرخه تولید باز می‌گردند.

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به فعالیت ۶۰ درصد دیگر بنگاه‌های تولیدی در استان اصفهان، افزود: این میزان حدود ۲۰ درصد این واحد‌ها فعالند، اما بقیه زیان‌ده بوده و تولید آنها پایین‌تر از ظرفیت خود قرار دارد؛ چنانچه تعطیل شوند بانک‌ها و طلبکاران به سراغ آنها آمده و با نابودی و ورشکستگی کامل مواجه خواهند شد.

وی با انتقاد از قاچاق ۲۰ میلیارد دلاری کالا در سال بدون پرداخت هر گونه عوارض گمرکی و رقابت با تولید داخل، گفت: در این شرایط تولیدکننده داخلی مجبور به پرداخت عوارض و مالیات و مالیات بر ارزش‌افزوده است.

رناسی به وظیفه مبارزه با فساد توسط دولت تأکید‌ و اظهار‌ کرد: متأسفانه فساد موجب نامطلوب شدن فضای کسب‌وکار و گرانی محصولات تولید داخل شده است.

وی با اشاره به بهای ارز و استفاده آن در بخش توسعه زیرساخت‌های کشور، تأکید ‌کرد: نباید دلارهای نفتی صرف کالاهای مصرفی شود، بلکه باید صرف سرمایه‌گذاری در توسعه قرار گیرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان افزود: دولت نباید برای کاهش نرخ تورم، دلارهای نفتی را به بازار تزریق کند، بلکه موظف است تورم را با حمایت از تولید داخل کاهش دهد.

وی تصریح‌ کرد: متأسفانه امروز نرخ ارز بهای واقعی آن نیست، چرا که در ۳ سال گذشته مطابق آمار بانک مرکزی نرخ تورم حدود ۶۰ درصد افزایش یافته به گونه‌ای که قیمت کالاهای داخلی ۶۰ درصد بالا رفته، اما رقبای خارجی ما در این مدت ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند در نتیجه تولید داخل ۵۰ درصد مزیت رقابتی خود را از دست داده، چرا که قیمت ارز واقعی نبوده است.

رناسی خاطرنشان ‌کرد: مطابق مصوبه مجلس نرخ ارز باید تسعیر شود که این اتفاق تاکنون نیفتاده، بنابراین نرخ ارز باید آزاد شود؛ چرا اگر این مصوبه اجرایی می‌شد طی ۳ سال گذشته حداقل نرخ ارز باید با ۵۰ درصد افزایش به حدود ۵۵۰۰ تومان می‌رسید.

وی گفت: متأسفانه دلارهای مبادله‌ای موجب رانت در کشور شده، بنابراین دلار باید تک نرخی شود و بازار قیمت آن را تعیین کند.

نایب‌رییس اتاق بازرگانی اصفهان با تأکید بر این‌که به هیچ وجه حامی تولید یارانه‌ای نیستیم، اظهار‌ کرد: تولیدکننده‌ای باید سرپا باشد که توان رقابت با رقبای خارجی خود را داشته باشد، اما نباید بر سر راه فعالیتشان موانعی ایجاد کرد.

 

وی با تأکید بر این‌که دولت به تنهایی قادر به حمایت از تولیدکننده نیست، افزود: قوای ۳گانه برای رفع مشکلات تولید باید دست به دست هم دهند؛ همچنین از دولت انتظار اجرای قوانین و عادلانه شدن قراردادهای بین بخش دولتی و خصوصی می‌رود.