خروج تولید و واردات از زیر چتر حمایت‌های انحصارگرایانه دولت

خروج تولید و واردات از زیر چتر حمایت‌های انحصارگرایانه دولت رییس مجمع واردات گفت: کاهش واردات کالای مصرفی، تنها و تنها یک راهکار دارد و آن هم توانمندسازی تولید داخلی برای رقابت با محصولات خارجی است. به گزارش تسنیم، علیرضامناقبی، اظهار کرد: همه سیاست‌های تجارت خارجی باید بر مدار منافع ملی کشور تنظیم شود و […]

خروج تولید و واردات از زیر چتر حمایت‌های انحصارگرایانه دولت

رییس مجمع واردات گفت: کاهش واردات کالای مصرفی، تنها و تنها یک راهکار دارد و آن هم توانمندسازی تولید داخلی برای رقابت با محصولات خارجی است.

به گزارش تسنیم، علیرضامناقبی، اظهار کرد: همه سیاست‌های تجارت خارجی باید بر مدار منافع ملی کشور تنظیم شود و در این خصوص نیازمند یک بازنگری کلی در همه ابعاد هستیم.

وی اضافه ‌کرد: باید به دور از تنگ نظری و در فضای کاملاً عادلانه و با آینده‌نگری، به صورت واضح و آشکار مشخص شود که کدام واردات و کدام تولید در مسیر منافع ملی قرار دارد.

رییس مجمع واردات ادامه‌ داد: البته چنین فرایندی نیازمند سازوکار دقیقی است که صد البته نقش بخش خصوصی در این میان حایز اهمیت است و باید از تجربیات شکل گرفته در تشکل‌های صنفی و تخصصی بهره‌برداری شود و صرفاً به دانسته‌های مردان دولتی اکتفا نشود.

مناقبی افزود: امروز و علی‌رغم همه تلاش‌هایی که شکل گرفته باید اعتراف کنیم که شرایط مطلوب و ایده‌آل بر تجارت خارجی کشورمان، حاکم نیست و این واقعیتی است که نمی‌توان آن را انکار کرد یا این‌که پوشیده نگهداشت و مهم‌ترین دلیل آن، نیز به نوع زاویه دید سیاست‌گذاران اقتصادی باز می‌گردد که خطوط منافع ملی را خارج از تجارت خارجی ترسیم می‌کنند.

به گفته مناقبی، متأسفانه برخی افراد، منافع ملی را تنها در مسیر منافع بنگاه خود تعریف و ترسیم می‌کنند و این‌گونه تصور می‌کنند که تجارت خارجی باید منافع ایشان را تأمین کند. این در حالی است که اگر بخواهیم اصولی فکر کنیم، تجارت خارجی یک فضای تک ظرفیتی نیست که انحصاراً در اختیار یک گروه خاص قرار گیرد.

وی ادامه‌ داد: تفاوتی میان تولیدکننده یا واردکننده در این خصوص وجود ندارد. هر کس که بخواهد خود را انحصاراً مصداق منافع ملی بداند، قطعاً در یک بازه زمانی چند ساله، راه را به بیراهه تبدیل خواهد کرد و دچار چرخه رانت‌زایی و رانت‌خواری می‌شود.

مناقبی ادامه‌ داد: در ۵ ماهه اول سال جاری حدود ۱۹ میلیارد دلار کالا به صورت قانونی وارد کشور شده است و بی‌شک این گردش مالی باید در مسیر تأمین منافع ملی کشور تنظیم و مدیریت شود تا بتواند به بازار کشور رونق ببخشد.

رییس مجمع واردات ادامه‌داد: کالای بی‌کیفیت در مواجهه با بازار رقابتی محکوم به حذف شدن است. این قاعده فعالیت اقتصادی است. مردم به دنبال کالای با کیفیت و قیمت متعادل هستند و نمی‌توان از مصرف‌کننده انتظار داشت که کالای کم کیفیت را آن هم با قیمتی بالاتر برای بلند مدت مورد حمایت قرار دهد.

وی با اشاره به این نکته که نباید از حذف کالاهای بی‌کیفیت نگران نباشیم، تصریح‌ کرد: حمایت از تولید ملی یک اصل خدشه‌ناپذیر است ولی مسیر تحقق آن، صرفاً وضع نظام تعرفه‌ای سختگیرانه بر واردات رسمی نیست.

مناقبی تصریح ‌کرد: کاهش واردات کالای مصرفی، تنها و تنها یک راهکار دارد و آن هم توانمندسازی تولید داخلی برای رقابت با محصولات خارجی است. ولی نکته این است که برخی می‌خواهند بدون تحمل سختی‌های تولید با کیفیت، محصول خود را در بازار عرضه کنند و این در جهان فرارقابتی امروز نشدنی است.

 

وی در پایان تأکید ‌کرد: تولید و واردات باید هویت مستقل از دولت پیدا کنند و خود را زیر چتر دولت پنهان نکنند، چرا که چتر حمایت‌های انحصارگرایانه، نتیجه‌ای جز رانت و فساد نخواهد داشت.