کره‌شمالی خطرناک‌‌ترین بحران است

دبیرکل سازمان ملل کره‌شمالی خطرناک‌‌ترین بحران است دبیرکل سازمان ملل «به وضوح» آزمایش موشکی و هسته‌ای کره‌شمالی را محکوم کرد و این اقدامات را «عامل بی‌ثبات‌کننده برای منطقه و امنیت بین‌المللی» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز خبری سازمان ملل، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نیویورک به خبرنگاران گفت: بار دیگر […]

دبیرکل سازمان ملل

کره‌شمالی خطرناک‌‌ترین بحران است

دبیرکل سازمان ملل «به وضوح» آزمایش موشکی و هسته‌ای کره‌شمالی را محکوم کرد و این اقدامات را «عامل بی‌ثبات‌کننده برای منطقه و امنیت بین‌المللی» توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز خبری سازمان ملل، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نیویورک به خبرنگاران گفت: بار دیگر پیونگ‌یانگ هنجار جهانی علیه انفجارهای آزمایش اتمی را زیر پا گذاشت و شورای امنیت و جامعه بین‌المللی را به چالش کشید. بار دیگر، کره‌شمالی بی‌پروا جان میلیون‌‌ها انسان از جمله شهروندان خودش را به خطر انداخته است که با خشکسالی، گرسنگی و نقض‌های جدی حقوق بشری مواجه هستند. خطر هسته‌ای کره‌شمالی خطرناک‌‌ترین بحران است.

گوترش مجدداً از مقام‌های کره‌شمالی خواست تا از مقررات بین‌المللی از جمله قطعنامه ۲۳۷۱ شورای امنیت که ماه گذشته تصویب شد، تبعیت کنند.

او همچنین با استقبال از جلسه اخیر شورای امنیت گفت: همبستگی در این شورا برای رسیدگی به بحران کره‌شمالی ضروری است. این همبستگی همچنین فرصتی برای اقدامات دیپلماتیک با هدف کاهش تنش‌، افزایش اعتماد و جلوگیری از اقدامات تنش‌آلود که تماماً هدفش خلع سلاح هسته‌ای کره است، ایجاد می‌کند.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین تأکید کرد گفت‌وگو و ارتباط برای پیشگیری از سوءبرداشت ضروری است.

او تشریح‌کرد: اظهارات جنگ‌طلبانه ممکن است به تبعات ناخواسته منجر شود. این راه‌حل باید سیاسی باشد. تبعات بالقوه یک اقدام نظامی بسیار وحشتناک است. به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد آماده حمایت از تمامی تلاش‌ها در مسیر حصول یک راه‌حل مسالمت‌آمیز هستم و خصوصاً همانطور که گفتم، خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از دولت میانمار خواست یا به مسلمانان ایالت راخین تابعیت دهد یا وضعیت حقوقی آنان را مشخص کند. او در ادامه از خشونت‌های اواخر اوت که ۱۲۵ هزار تن را مجبور به فرار کرده و این منطقه را به سمت بی‌ثباتی هدایت می‌کند، ابراز نگرانی کرد.

گوترش گفت: من حملات اخیر «ارتش رهایی آراکان روهینجا» را محکوم می‌کنم اما اکنون مکرراً گزارش‌هایی از خشونت نیروهای امنیتی میانمار به دست ما می‌رسد که از جمله شامل حملات کورکورانه است. ما نسبت به وضعیت امنیتی، انسانی و شرایط حقوق بشری در راخین نگرانیم و معتقدیم که این رویکرد تنها منجر به افزایش افراط‌گرایی می‌شود.

بمب هسته‌ای کره‌شمالی قوی‌تر از تصورات اولیه بود

وزیر دفاع ژاپن گفت، ششمین آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی خیلی قدرتمندتر از چیزی که ابتدا تصور می‌شد بوده و قدرت آن بسیار بیش‌تر از بمب اتمی که در سال ۱۹۴۵ روی هیروشیما انداخته شد، است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کره‌شمالی روز یکشنبه مدعی انجام آزمایش یک بمب هیدروژنی که قابل سوار کردن بر موشک‌های بالستیک قاره‌پیما است، شد.

سازمان منع جامع آزمایشات هسته‌ای ابتدا اعلام کرده بود که این بمب قدرت ۷۰ کیلوتنی داشته اما ایتسونوری اونودرا، وزیر دفاع ژاپن به خبرنگاران گفت: در به‌روزرسانی برآورد سازمان منع جامع آزمایشات هسته‌ای قدرت این انفجار حدود ۱۲۰ کیلوتن تخمین زده شد.

به این ترتیب بمب هسته‌ای که اخیراً کره‌شمالی آزمایش کرد، ۸ برابر قدرتمندتر از بمبی است که آمریکا در سال ۱۹۴۵ روی شهر هیروشیمای ژاپن انداخت چراکه قدرت این بمب ۱۵ کیلوتن برآورد شده بود.

اونودرا گفت: ما می‌توانیم دریابیم که این آزمایش هسته‌ای قابلیت نسبتاً بالایی نشان داده است.

شینزوآبه، نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفر آرون جایتلی، وزیر دفاع هند به کشورش روز سه‌شنبه گفت: تنها با یک جبهه متحد می‌توان جلوی این رفتار کره‌شمالی را گرفت. این‌که ما بتوانیم جلوی اقدامات از کنترل خارج شده کره‌شمالی را بگیریم یا خیر وابسته به اتحاد اعضای جامعه بین‌المللی است.

در عین حال واشنگتن تقاضای تحریم‌های هرچه شدیدتر علیه کره‌شمالی را داشته است.

ژاپن نیز از طرح‌های اضطراری خود برای تخلیه شهروندانش از کره‌‌جنوبی در صورت بروز درگیری در شبه‌جزیره کره خبر داده است.

سکوهای پرتاب موشک بیش‌تری مستقر می‌کنیم

کره‌جنوبی از قصد خود برای افزایش تعداد سکوهای پرتاب موشک آماده به شلیک خبر داد.

به گزارش آسوشیتدپرس، کره‌جنوبی در پی تشدید تنش‌ها در شبه‌جزیره کره اعلام کرد که تعداد سکوهای پرتاب موشک خود را افزایش می‌دهد.

این وضعیت در حالی است که پیشتر اعلام شد احتمال انتقال تسلیحات اتمی آمریکا به کره‌جنوبی برای مواجهه احتمالی با کره‌شمالی وجود دارد.

همچنین دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا با ارسال پیامی توئیتری بار دیگر به موضع‌گیری در برابر کره‌شمالی پرداخت.

رییس‌جمهور آمریکا بدون اشاره به رزمایش تحریک‌آمیز این کشور و کره‌جنوبی در شبه‌جزیره کره اعلام کرد: به ژاپن و کره‌جنوبی اجازه دادم خرید تجهیزات بسیار پیشرفته نظامی از آمریکا را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.