نهنگ آبی به ایران نمیرسد؟! بازی نهنگ آبی که این روزها در میان نوجوانان کشورهایی مانند روسیه و فرانسه موجب رفتارهای خطرناکی ازجمله خودکشی نیز شده، تهدیدی برای نوجوانان در فضای مجازی به شمار میرود و به گفته کارشناسان باید خانوادهها را با عواقب آن آشنا کرد. به گزارش ایسنا، برخی گمانهزنی میکنند که شاید […]
نهنگ آبی به ایران نمیرسد؟!
بازی نهنگ آبی که این روزها در میان نوجوانان کشورهایی مانند روسیه و فرانسه موجب رفتارهای خطرناکی ازجمله خودکشی نیز شده، تهدیدی برای نوجوانان در فضای مجازی به شمار میرود و به گفته کارشناسان باید خانوادهها را با عواقب آن آشنا کرد.
به گزارش ایسنا، برخی گمانهزنی میکنند که شاید چالش اینترنتی نهنگآبی که نوجوانان را به خودکشی تشویق میکند، وارد ایران هم شده باشد اما وزیر ارتباطات کشورمان در پیج اینستاگرام خود با انتشار مطلبی در این باره تأکید کرده که این بازی از بسیاری از فروشگاههای نرمافزار حذف شده و به طریق معمول از ایران هم قابل دسترسی نیست.
آذری جهرمی با بیان اینکه امروز با مدیران vk برای عدم اشاعه خشونت از طریق این شبکه اجتماعی مذاکره میکنیم، گفته است هرچند این شبکه اجتماعی در ایران مسدود است اما برای این موضوع تلاش خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات همچنین با بیان اینکه توسعه فرهنگ استفاده از تبلت و سیمکارت خاص برای کودکان و نظارت والدین بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی امری ضروری است، تأکید کرده است که از بخش خصوصی برای توسعه این حوزه که بازار خوبی هم پیش رو دارد دعوت به فعالیت بیشتر میکنیم و حمایت لازم نیز به عمل خواهیم آورد و انتظار داریم مرکز ملی بازیهای رایانهای از طریق مدارس و معلمان تربیتی برای آگاهیرسانی به والدین و معلمان وارد عمل شوند.
آذری جهرمی همچنین خاطرنشان کرده که انتقال مفاهیم در قالب زبان بازی تأثیرگذاری بیشتری دارد و در میان بازیهای مفید گاهی اندیشههای شیطانی نیز به یک بازی تبدیل میشود و نهنگ آبی یکی از این بازیهاست. در این میان برای صیانت از جوانان مهمترین وظیفه را در کنار حاکمیت، خانوادهها برعهده دارند و رسانههای رسمی و اجتماعی برای اطلاعرسانی خوب عمل کردند. باید مراقبت کنیم کار رسانهای دغدغه ایجاد کند و نه ترس، ترس ناشی از بیاطلاعی است و وظیفه رسانه دقیقا اطلاعرسانی است.
براساس آنچه این روزها در برخی صفحات فضای مجازی دست به دست میشود در این چالش از مخاطبان خواسته میشود تا به مدت ۵۰ روز کارهای روزانهای که از آنها خواسته شده انجام دهند که این فعالیتها شامل خودزنی، حک شکل و شماره با چاقو بر ساعد، تماشای فیلمهای وحشت آور، حاضر شدن در اماکن، سازهها و بلندیهای خطرناک برای گرفتن عکس سلفی و بیدار شدن در ساعات نامعمول است و در پایان پنجاهمین روز از نوجوانی که «بازی» را شروع کرده، خواسته میشود تا خودکشی کند.
این چالش در سال ۲۰۱۳ در روسیه با «F57» آغاز شد. «F57» نام یکی از گروههای مرگ در شبکه اجتماعی Vkontakte» روسیه است. فلیپبودیکین، دانشجوی سابق روانشناسی نیز ادعا میکرد این بازی را ایجاد کرده است. او اعلام کرد هدف از اختراع این بازی این است تا با کشاندن افراد به سمت خودکشی، جامعه را از افرادی که به نظرش ارزشی ندارند پاک کند. واژه نهنگ آبی هم از خودکشی دسته جمعی نهنگها گرفته شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.