انجام مراحل مقدماتی پرتاب انسان به فضا توسط ایران

رییس پژوهشگاه هوافضای ایران خبر داد انجام مراحل مقدماتی پرتاب انسان به فضا توسط ایران بچه‌دار شدن میمون‌های فضایی ایران رییس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم با اشاره به بچه‌دار شدن دو میمون‌ فضایی ایران و سلامت فرزند، از انجام مراحل مقدماتی پرتاب انسان از ایران به فضا خبر داد و گفت: برای این مهم ۱۰ […]

رییس پژوهشگاه هوافضای ایران خبر داد

انجام مراحل مقدماتی پرتاب انسان به فضا توسط ایران

بچه‌دار شدن میمون‌های فضایی ایران

رییس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم با اشاره به بچه‌دار شدن دو میمون‌ فضایی ایران و سلامت فرزند، از انجام مراحل مقدماتی پرتاب انسان از ایران به فضا خبر داد و گفت: برای این مهم ۱۰ خلبان کشورمان اعلام آمادگی کردند.

فتح‌ا…امی در حاشیه سفر به مازندران در گفت‌وگو با فارس در شهرستان آمل با اشاره به این‌که در دولت تدبیر و امید پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ از مهم‌ترین خبر‌ها بود، اظهار کرد: این اتفاق که چند وقت گذشته با موفقیت انجام شد با چهار هدف تست پایگاه امام خمینی، تست موتور تفتان در ماهواره‌بر سیمرغ، جدایش موتور مرحله دوم از مرحله اول و برد بالای مدار به ۵۰۰ کیلومتر همراه بود.

وی با اعلام این‌که تاکنون چهار ماهواره کشورمان به فضا پرتاب شد که در مدار پارکینگ قرار گرفت، افزود: این پرتاب‌‌ها از پایگاه‌های موبایل بوده و پایگاه ثابت نداشتیم بنابراین پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ برای نخستین‌بار از پایگاه ثابت فضایی امام خمینی با ماهواره‌بر جدید به همراه بیش از ۱۴۰ تن تراست به عنوان تراست بزرگ و ۴ محوطه، بدون کوچک‌ترین زاویه انحرافی انجام شد.

رییس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این‌که این پرتاب مهم واکنش‌های زیادی در سطح جهان داشت، تصریح کرد: از دیگر اقدامات حمل ماهواره طلوع به مدار لئو و مدار بالاتر یعنی ۵۰۰ کیلومتر بوده که با وزن ۸۰ کیلوگرم این عمل موفقیت‌آمیز شکل گرفت.

وی با تأکید بر این‌که این سازمان به دنبال ساخت ماهواره‌هایی با مدارهای یک هزار کیلومتر است، یادآور شد: هم‌اکنون این امر در دستور کار قرار دارد و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ساخت ماهواره UC و طراحی آن را آغاز کردند که رونمایی شده و آماده پرتاب است که زمان دقیق آن را آماده‌سازی ماهواره‌بر مشخص می‌کند.

امی با اشاره به این‌که باید برای پرتاب ماهواره‌بر با قابلیت مخابراتی و سنجشی زمان مشخص کرد، گفت: هم‌اکنون ماهواره دانشگاه امیرکبیر آماده پرتاب است و سازمان هوافضا در ایام‌ا… دهه فجر سال جاری همزمان با روز ۱۴ بهمن روز ملی هوافضا اقدامات بزرگ برای رونمایی و قراردادن بر روی خروجی دارد.

وی با بیان فعالیت این پژوهشگاه در دو بعد صنعت هوا و فضا، خاطرنشان کرد: از بعد فضا بعد از پرتاب حیوان به فضا توسط دانشمندان ایرانی، پرتاب انسان را در دستور کار داریم که مراحل مقدماتی آن هم انجام شد.

رییس پژوهشگاه هوافضای ایران با تأکید بر این‌که پس از پرتاب موفقیت‌آمیز دو میمون «پیشگام» و «فرگام» این دو حیوان هم‌اکنون سالم بوده و پس از جفت‌گیری صاحب فرزند شدند، افزود: تولد این بچه میمون برایمان بسیار ارزشمند است و می‌توان بر روی آن تحقیقات و مطالعات زیادی انجام شود و تأثیر سفر ماهواره‌ای والدین او را بر روی این حیوان بررسی کرد.

این مسؤول با اشاره به این‌که برای پرتاب انسان به فضا با توجه به امور بین‌المللی مذاکراتی با کشور روسیه انجام شده و منتظر جواب این کشور هستیم، بیان کرد: نخستین سفر ماهواره‌ای انسان توسط یک زن ایرانی انجام شده و باید برای این پرتاب تفاوت زیادی قائل بود چون پرتاب توریستی بوده ولی سفر پیش‌رو تحقیقاتی و پژوهشی است و بین سفر توریست فضایی و فضانورد فرق زیادی وجود دارد.

امی با تأکید بر این‌که هم‌اکنون پژوهشگاه هوا فضای وزارت علوم در حال تربیت فضانورد است و خلبان‌هایی با بیش از ۳ هزار ساعت پرواز را آموزش و تمرین می‌دهد، ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۰ خلبان برای پرتاب شدن به فضا اعلام آمادگی کردند تا سفینه و کپسول حامل را هدایت کند ولی برای پرتاب این ماهواره به دو فضانورد نیازمندیم.

 

وی با اشاره به این‌که طبق سند پیش‌بینی در سال ۱۴۰۴ فضانوردان ایران با همکاری طرف بین‌المللی راهی فضا می‌شوند، گفت: در بعد هوایی نیز باید ساختارهایی را در کشور راه‌اندازی کنیم و برای این مهم در حال طراحی و ساخت هواپیماهای سبک با سرنشین دو تا ۱۹ نفر هستیم، پس از این پروژه نیز به دنبال ساخت هواپیماهای غول‌پیکر با سرنشین ۱۵۰ نفر خواهیم بود.