مصرف‌کننده خدمت، نباید تعرفه تعیین کند

رییس کل سازمان نظام پزشکی مصرف‌کننده خدمت، نباید تعرفه تعیین کند رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به برخی مشکلات موجود در سیستم بهداشت و درمان کشور، شرایط کاری این سازمان در ۴ سال پیش رو را بهتر از گذشته دانست و گفت: اگر گره‌هایی هم وجود داشته باشد، می‌توان آنها را با کمک […]

رییس کل سازمان نظام پزشکی

مصرف‌کننده خدمت، نباید تعرفه تعیین کند

رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به برخی مشکلات موجود در سیستم بهداشت و درمان کشور، شرایط کاری این سازمان در ۴ سال پیش رو را بهتر از گذشته دانست و گفت: اگر گره‌هایی هم وجود داشته باشد، می‌توان آنها را با کمک یکدیگر باز کرد.

ایرج فاضل در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر لزوم حذف رابطه مالی میان پزشک و بیمار، گفت: ما معتقدیم اگر بیمه‌هایی خوب و درست داشته باشیم، خود به خود رابطه مالی میان بیمار و پزشک رفع می‌شود. امیدوارم ما در این حوزه هر چه زودتر به این نقطه برسیم؛ چراکه بار هزینه‌های درمان نباید بر دوش مردم باشد و در عین حال جامعه پزشکی هم نباید فقیر باشد. بنابراین اگر بیمه‌های خوبی وجود داشته باشند، مسأله از هر دو طرف حل می‌شود.

وی با بیان این‌که باید بدانیم که معضلاتی چون زیرمیزی زاییده تعرفه‌های غیرعادلانه است، افزود: در هر حرفه دیگری هم که این اتفاق رخ دهد، نتیجه‌ای مشابه در پی خواهد داشت. بنابراین بهترین راه مبارزه با این پدیده این است که تعرفه‌های عادلانه‌ای را برای جامعه پزشکی تعیین کنیم. حتی ما پیشنهاد کردیم که مینیموم میزان ویزیت را بین کشورهای بسیار فقیر همسایه مانند سوریه، عراق، بنگلادش و… حساب کنند و آن را مبنای ویزیت در ایران قرار دهند، اما اینکار را هم انجام نمی‌دهند. در حال حاضر تعرفه ویزیت ما یک‌سوم پایین‌تر از این کشورهاست و این موضوع ظلم به جامعه پزشکی محسوب می‌شود.

فاضل با بیان این‌که متأسفانه سازمان‌های بیمه‌گر کار خود را درست انجام نمی‌دهند، افزود: بنابراین باید یک تجدید نظر اساسی در بیمه‌های درمانی کشور انجام شود؛ چراکه چیزی که در حال حاضر با عنوان بیمه در کشور وجود دارد، نه درد مردم را دوا می‌کند و نه درد مؤسسات پزشکی را.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأکیدی که بر روی تغییر ترکیب شورای‌عالی بیمه داشته، گفت: اشتباه است که در یک صنف، مصرف‌کنندگان خدمات تعرفه تعیین کنند. هیچ حرفه‌ای چنین چیزی را نمی‌پذیرد، اما متأسفانه این موضوع به حرفه پزشکی تحمیل شده است. امیدواریم بتوانیم در این دوره این موضوع را تغییر دهیم.

فاضل همچنین به موازی‌کاری‌هایی که میان سازمان‌های نظام پزشکی و پزشکی قانونی در رابطه با برگزاری دادگاه‌های رسیدگی به پرونده‌ها و تخلفات پزشکی وجود دارد، اشاره و اظهارکرد: : باید این مسأله را با مقامات بالادستی قوه قضاییه رفع ‌کنیم. باید توجه کرد که اصولاً قضاوت درباره نحوه طبابت، جزو وظایف سازمان نظام پزشکی است. حال پزشکی قانونی که کارش چیز دیگری‌ است، موازی‌کاری کرده و دادگاه‌هایی را در این زمینه تشکیل داده است.

 

وی تأکیدکرد: به نظر من این موازی‌کاری‌ها باید از بین بروند و پزشکی قانونی هم وظیفه اصلی خودش را که شناسایی دلایل و علت مرگ‌‌ها است، انجام دهد. باز هم تأکید می‌کنم که قضاوت درباره نحوه طبابت برعهده سازمان نظام پزشکی است و امیدواریم در این دوره این موازی‌کاری از بین بروند.