ایجاد زیرساخت در پتروشیمی به شرط اخذ مجوز‌های قانونی

معاون وزیر نفت خبر داد ایجاد زیرساخت در پتروشیمی به شرط اخذ مجوز‌های قانونی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در صورت دریافت مجوزهای قانونی می‌تواند در ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز در این صنعت مشارکت کند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی شرکت پتروشیمی، مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت […]

معاون وزیر نفت خبر داد

ایجاد زیرساخت در پتروشیمی به شرط اخذ مجوز‌های قانونی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در صورت دریافت مجوزهای قانونی می‌تواند در ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز در این صنعت مشارکت کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی شرکت پتروشیمی، مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، درباره امکان ایجاد زیرساخت‌های لازم در صنعت پتروشیمی با توجه به عدم تمایل بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این بخش، گفت: همواره شرکت ملی صنایع پتروشیمی امکان ایجاد زیرساخت را داشته است مشروط بر این‌که هر پروژه به صورت مجزا در نهادهای اصلی مصوب شود و مجوزهای لازم را اخذ کند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها با موانعی روبه‌رو است یا به راحتی می‌تواند زیرساخت‌های لازم را فراهم کند، تصریح‌کرد: این کار به سادگی صورت نمی‌گیرد؛ باید مجوزهای لازم را از دولت و از مبادی مورد نیاز اخذ کنیم اما به‌طورکلی ایجاد زیرساخت، جزو اساس‌نامه، کار و وظیفه شرکت ملی صنایع پتروشیمی است مشروط به اخذ مجوز برای هر پروژه.

شاهدایی با اشاره به حمایت وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بخش خصوصی افزود: این صنعت با امکان ایجاد ارزش افزوده مناسب، سودآوری و اشتغال‌زایی بالا، یکی از بخش‌های اصلی صنایع کشور است که در رشد و شکوفایی اقتصاد کشور نقش مهمی دارد و مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌های جدید داخلی و خارجی می‌تواند برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این صنعت را محقق کند.

وی با اشاره به ساخت جاده مواصلاتی بندر امام خمینی- شادگان که به تازگی و با سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بهره‌برداری رسید، گفت: این پروژه مربوط به سال‌های قبل بود و هزینه آن برای سرمایه‌گذاری پیش از این، مصوب شده اما ساخت این جاده نیمه‌کاره مانده بود که سرانجام با کسب مجوزهای لازم و سرمایه‌گذاری جدید ساخته شد .

 

سرمایه‌گذاران بیش‌تر راغب به سرمایه‌گذاری در بالادست پتروشیمی هستند و با توجه به هزینه و مدت بازگشت سرمایه، علاقه چندانی به ایجاد زیرساخت‌ها ندارند؛ به‌گونه‌ای که حتی هیأت‌های سرمایه‌گذاری خارجی که به ایران می‌آیند به دنبال مناطقی برای سرمایه‌گذاری هستند که زیرساخت‌های لازم چون جاده، فرودگاه، یوتیلیتی و … را داشته باشد.