رییس سازمان ملی بهرهوری رسیدن بهرهوری از ۱۵ درصد کنونی به ۳۵ درصد آسان نیست رییس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه هزینهیابی مواد تأثیر مهمی در حوزه بهرهوری دارد، افزود: ۲٫۸ درصد از رشد ۸ درصدی اقتصاد باید از محل بهرهوری تأمین شود. به گزارش ایرنا، رویاطباطبایییزدی در محل این سازمان، میانگین رشد […]
رییس سازمان ملی بهرهوری
رسیدن بهرهوری از ۱۵ درصد کنونی به ۳۵ درصد آسان نیست
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه هزینهیابی مواد تأثیر مهمی در حوزه بهرهوری دارد، افزود: ۲٫۸ درصد از رشد ۸ درصدی اقتصاد باید از محل بهرهوری تأمین شود.
به گزارش ایرنا، رویاطباطبایییزدی در محل این سازمان، میانگین رشد اقتصادی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ را معادل ۴٫۵۵ درصد اعلام کرد و گفت: سهم بهرهوری ۲٫۹۱ واحد درصد بوده است یعنی سهم بهرهوری ۶۴ درصد از رشد را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ باید سهم بهرهوری از رشد به ۳۵ درصد برسد، افزود: هماکنون سهم بهرهوری بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است که رسیدن به سهم ۳۵ درصدی کار آسانی نیست.
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران افزود: بهرهوری باید در دوره ۱۵ تا ۲۰ ساله بررسی شود و در کوتاهمدت نمیتوان محاسبه درستی ارایه داد.
طباطبایییزدی در ادامه از برگزاری همایش بینالمللی هزینهیابی در هفته پایانی شهریورماه خبر داد و افزود: این گردهمایی به مدت ۳ روز در تهران برگزار میشود.
وی گفت: در این کنفرانس اساتید و متفکران صاحبنام و برجستهای از کشورهای آلمان، تایلند، هند، مالزی، ژاپن، تایوان و ویتنام به ارایه آخرین مباحث نظری و معرفی برترین تجارب موفق پیادهسازی MFCA میپردازند.
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران ادامهداد: همچنین در این کنفرانس بینالمللی، در مجموع ۸۰ نفر از متخصصان و فعالان حوزه بهرهوری سبز در کشور و شرکتکنندگانی از ۱۱ کشور دیگر عضو سازمان بهرهوری آسیایی (APO) از جمله بنگلادش، کامبوج، هند، اندونزی، مالزی، نپال، پاکستان، تایوان، سریلانکا، تایلند و ویتنام حضور دارند.
وی گفت: هزینهیابی جریان مواد یکی از ابزارهای نوین ارتقای بهرهوری سبز بوده که با ابتکار کشورهای پیشرفتهای همچون آلمان و ژاپن در قالب استاندارد بینالمللی ایزو ۱۴۰۵۱، در بسیاری از بنگاههای تولیدی و صنعتی این کشورها و برخی از کشورهای عضو APO موجب ارتقای بهرهوری، کاهش قیمت تمام شده محصول و حفاظت از محیطزیست شده است.
طباطبایییزدی بیانداشت: کمیته ملی هزینهیابی جریان مواد (MFCA) در راستای توسعه و ترویج مفهوم بهرهوری در کشور به ویژه بهرهوری سبز، با محوریت سازمان ملی بهرهوری ایران و با مشارکت دستگاههای اجرایی ذیربط شامل «وزارت امور اقتصادی و دارایی»، «سازمان حفاظت محیطزیست»، «سازمان ملی استاندارد ایران»، «وزارت صنعت، معدن و تجارت»، «سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران»، «شرکت ملی نفت ایران»، «دانشگاه صنعتی سهند تبریز» و «دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات» و با هدف استانداردسازی مبانی اجرایی این تکنیک، آموزش و ترویج مفاهیم آن تشکیل شده است.
وی گفت: هماکنون دستورالعمل سنجش بهرهوری با استفاده از آخرین استاندارد به ۲۳ دستگاه اجرایی ابلاغ شده است.
طباطبایییزدی همچنین بیانداشت: بر روی سایت سازمان دستورالعمل سنجش بهرهوری در بنگاههای اقتصادی قرارداده شده است و تمام بنگاهها میتوانند از روی گزارش مالی وضعیت بهرهوری را در بنگاه خود مورد سنجش قرار دهند و مشاهده کنند هر ساله چه میزان تغییر در بهرهوری انرژی، نیروی انسانی و هزینه تولید رخ میدهد.
وی در ادامه افزود: در صورتی که بنگاهی در این زمینه مشکلی داشته باشد سازمان ملی بهرهوری میتواند کمکهای فنی را در اختیار قرار دهد.
همچنین در این نشست «فردریک ملک» مشاور سازمان ملی بهرهوری درباره بهرهوری نیروی کار گفت: بهرهوری نیروی کار از محاسبه نسبت ارزش افزوده بنگاه به تعداد شاغلان بنگاه محاسبه میشود.
وی اظهارداشت: عوامل بسیاری بر روی بهرهوری نیروی کار مؤثر است که باید این عوامل را هم در نظر گرفت. مجموعه موزونی از نوسانات نیروی کار و سرمایه بر بهرهوری مؤثر است در حالیکه نمیتوان از سهم فناوریهای نوین هم غافل بود. گاه فناوری است که بهرهوری را حرکت میدهد.
به گفته ملک، آمار ظاهری بسیار ساده دارد اما تحلیل هر رقم آماری دیدی گسترده را میطلبد.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان ملی بهرهوری ایران در یازدهمین جلسه اقتصاد مقاومتی استان زنجان
گفت: در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در ۳ بند واژه بهرهوری بهطور صریح قید و در نیمی از بندها نیز مؤلفههای اثرگذار بر بهرهوری همچون کارآفرینی، دانشبنیانی، عدالت محوری مطرح شده است.
طباطبایییزدی ادامهداد: در عمل توجه زیادی به بهرهوری طی ۲۴ سال گذشته نشده و در دستگاههای اجرایی نیز کمیتههای بهرهوری شکل گرفته است که در دل آن نیروهایی از نظر کمی و کیفی بهطور کافی وجود ندارد تا تخصص لازم برای سنجش بهرهوری داشته باشند.
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران، با بیان اینکه بهرهوری در قوانین و لفظ بسیار آمده است، اظهارکرد: در عمل توجه زیادی به این مقوله در نهاد حاکمیتی و چه در سایر دستگاهها نشده و ارتقای درصد رشد اقتصادی در بهرهوری همکاری همه دستگاههای اجرایی را میطلبد که باید محقق شود.
طباطبایی ادامهداد: چرخه بهرهوری در بدنه دولت استقرار یافته و دستورالعملهای سنجش برای وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت نفت، سازمان انرژی اتمی و وزارت آموزش و پرورش مطابق با استانداردهای ابلاغ شده اما تیم زبدهای که بتوانند بهرهوری را با این دستورالعملها محاسبه کنند کافی نبوده و نیازمند تقویت است.
طباطبایی یادآورشد: ریشه بهرهوری در منابع انسانی باید در آموزش و پرورش، آموزش عالی و مشکلات اجتماعی و فرهنگی جستجو شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.