بیکار شدن۳۶۰هزار خیاط با ورود پوشاک قاچاق از ترکیه

رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس تأکید کرد بیکار شدن۳۶۰هزار خیاط با ورود پوشاک قاچاق از ترکیه رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس گفت: اگر قاچاق کالا با شتابی که این روز‌ها وارد کشور می‌شود، ادامه پیدا کند تولید کشور فلج می‌شود. به گزارش خانه‌ملت، امیرخجسته با بیان این‌که وضعیت شهرک‌های صنعتی در […]

رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس تأکید کرد

بیکار شدن۳۶۰هزار خیاط با ورود پوشاک قاچاق از ترکیه

رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس گفت: اگر قاچاق کالا با شتابی که این روز‌ها وارد کشور می‌شود، ادامه پیدا کند تولید کشور فلج می‌شود.

به گزارش خانه‌ملت، امیرخجسته با بیان این‌که وضعیت شهرک‌های صنعتی در کل کشور خوب نیست، گفت: متأسفانه در این سال‌ها ما نه تنها رشد نداشته‌ایم بلکه افت داشته‌ایم و نه تنها اشتغال ایجاد نکرده‌ایم بلکه به آمار بیکاری کشور اضافه شده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس‌شورای‌اسلامی افزود: در بعضی از موارد شاهدیم کسی که توان مالی بالایی داشته توانسته کارخانه‌ای ایجاد کند ولی چند کارخانه در کشور به دلیل مشکلات متعدد مالی تعطیل شده‌اند.

وی با اشاره به این‌که در سطح کشور رونق کسب و کار نداشته‌ایم و با توجه به واردات بی‌رویه کالا به ویژه از چین، شهرک‌های صنعتی ما در معرض خطر قرار گرفته و تولید از بین رفته است، افزود: براساس آمار موجود، ورود کانتینرهای البسه از ترکیه ۳۶۰ هزار خیاط و تولیدکننده لباس را از کار بیکار کرده است.

عضو هیأت رییسه کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس ادامه‌داد: متأسفانه مسؤولان ما فکری برای قاچاق کالا نکردند در حالی که آسیب جدی به تولید و شهرک‌های صنعتی، قاچاق و واردات کالاهای بی‌خاصیت و بی‌کیفیت ارزان‌قیمت است.

خجسته با اشاره به این‌که بین ۵۰ تا ۶۰ درصد از شهرک‌های صنعتی تعطیل شده‌اند، گفت: یکی از مشکلات تولید کننده بانک‌ها هستند که با برخورد‌ها و بوروکراسی اداری غیرمنطقی سر راه آنها مانع ایجاد می‌کنند.

رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس با بیان این‌که مشکل دیگر تولیدکنندگان، قاچاق کالاست افزود: تنها راه علاج رونق تولید، توجه ویژه دولت به کنترل ورود کالای قاچاق به کشور است چراکه به نظر می‌رسد قاچاق کالا مافیا و باند سازمان یافته‌ای است که کالاهای مختلف را وارد کشور کرده و باعث تعطیلی واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها می‌شود.

وی با بیان این‌که اگر قاچاق کالا با این شتابی که وارد کشور می‌شود، ادامه پیدا کند تولید کشور فلج می‌شود، خاطرنشان‌کرد: در گذشته فرش ایرانی به اروپا صادر می‌شد اما در حال حاضر چینی‌ها شکل فرش ایرانی را تولید کرده و با قیمت کم‌تر برای خودمان می‌فرستند.

این نماینده مجلس دهم تأکیدکرد: مسؤولان نظارتی و دولت باید مراقبت کنند و جلوی قاچاق کالا را بگیرند چراکه قاچاق کالا یک خطر جدی است که تمام کارخانه‌های ما را فلج کرده و کارگران را بیکار کرده است و با این‌که کیفیت کالای ایرانی مناسب است اما متأسفانه مردم با وجود کالای چینی ارزان‌قیمت، کالای ارزان تر را می‌خرند؛ از این رو، دولت باید جلوی ورود قاچاق کالا را بگیرد، چراکه این یک خطر جدی برای کشور است، زیرا توسعه پایدار و اشتغال زمانی ایجاد می‌شود که جلوی قاچاق را بگیریم.

واردات بی‌رویه نساجی را در بستر مرگ قرار داد

همچنین در این رابطه نماینده مردم رشت در مجلس، گفت: تولید کرم ابریشم هم‌اکنون به ۱۴ هزار تن در شرایطی رسیده است که در گذشته تولید کرم ابریشم در کشور به حدی بود که در زمینه پوشاک و صنعت نساجی حداقل در آسیا حرف اول را می‌زدیم.

غلامعلی‌جعفرزاده‌ایمن‌آبادی درباره صنعت نساجی در کشور، تصریح‌کرد: صنعت نساجی را با واردات بی‌رویه به اضمحلال کشاندیم، در صورتی که ما حتی در منازل نیز در گذشته محصولات نساجی را به نحو هنرمندانه بر چرخه تولید رهنمون می‌کردیم، اما متأسفانه حال صنعت نساجی این روز‌ها وخیم است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این‌که با تعطیلی کارخانه‌های نساجی در چند بعد به اقتصاد کشور خسارت وارد کرده است، تصریح‌کرد: حذف سرمایه ملی همچون صنعت نساجی که در دل آن فرصت‌های اشتغال پایدار بی‌شماری نهادینه شده است، نتیجه واردات گسترده کالاهای ارزان‌قیمت بی‌کیفیت به بازار کشور است.

 نماینده مردم رشت در مجلس‌شورای‌اسلامی، افزود: در طی ۲۰ سال اخیر۹۰درصد کرم ابریشم از خط تولیدش خارج شده است بدین معنا که ۹۰ درصد از ظرفیت کرم ابریشم در کشور کاهش پیدا کرده است.

وی یادآورشد: افزایش تعرفه واردات و عملیاتی کردن ممنوعیت ۸۰۰ کالای وارداتی که می‌تواند چرخه تولید داخلی را به حرکت در بیاورد باید برای پاسداری از اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال در رأس امور قرار بگیرد.

 

 عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با بیان این‌که صنعت نساجی در حال مرگ است، یادآور شد: نفس‌های صنعت نساجی به شماره افتاده است و این صنعت قدیمی وارد کما شده است.