به شرط حمایت وزارتخانههای نفت و اقتصاد محقق میشود بازشدن گره مالی پروژههای نفتی با راهاندازی صندوقهای سپردهگذاری رییس مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی گفت: برای رفع مشکل تأمین منابع مالی، پیشنهاد میشود صندوقهایی برای جذب سپرده ارزی کشور با کمک بورس و بانک مرکزی راهاندازی شود. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از NIOC، […]
به شرط حمایت وزارتخانههای نفت و اقتصاد محقق میشود
بازشدن گره مالی پروژههای نفتی با راهاندازی صندوقهای سپردهگذاری
رییس مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی گفت: برای رفع مشکل تأمین منابع مالی، پیشنهاد میشود صندوقهایی برای جذب سپرده ارزی کشور با کمک بورس و بانک مرکزی راهاندازی شود.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از NIOC، سیدمهدیمیرمعزی، با اشاره به مشکلات تأمین منابع شرکتهایE&P گفت: شرکتهای ایرانی سابقه کار اکتشاف و تولید ندارند، ضمن اینکه این کار جزو صنایع با ریسک بالا طبقهبندی میشود، انجام پروژه در ایران نیز خود دارای ریسک است همه این عوامل سبب میشود که تأمین مالی با مشکل روبهرو شود.
وی راهاندازی صندوقهای سپردهگذاری با ارز ایرانی را راهکاری برای مقابله با مشکل فاینانس اعلام کرد و گفت: با این اقدام شاید بتوان جلو موانع تأمین مالی را گرفت البته انجام این کار به شدت نیازمند حمایتهای وزارت نفت، پشتیبانی وزارت اقتصاد و همکاری بانک مرکزی است.
میرمعزی توضیح داد: هماکنون در راستای عملیاتی کردن این راهکار به نتایج اولیهای دست یافتهایم که به محض به نتیجه رسیدن اعلام میشود.
وی با بیان اینکه چند نفر از بین اعضا مجمع شرکتهای ایرانی اکتشاف و تولید به عنوان مأمور انجام راهاندازی صندوق سپردهگذاری ارزی ایرانی انتخاب میشوند، اظهار امیدواری کرد که این کار به نتایج خوبی منتهی شود.
همافزایی دانش و تجارب هدف مجمع E&P
میرمعزی مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی را یک مجمع مشورتی خواند و گفت: اعضا این مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی هستند که از سوی وزارت نفت تأیید صلاحیت شدهاند.
وی هدف از تشکیل مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی را همافزایی تجارب، حرفه و علم و دانش برشمرد و گفت: این شرکتها که هرکدام در بخشی از زنجیره ارزش اکتشاف و تولید کار کردهاند دارای تجارب و دانش و آموختههایی هستند که میتوانند آنها را با دیگر شرکتها به مشارکت بگذارند.
میرمعزی افزود: به دلیل عدم وجود شرکت اکتشاف و تولید در ایران به معنای کامل، اشتراکگذاری اندوختههای دانش شرکتهای تأیید صلاحیت شدهE&P در این مجمع میتواند به این شرکتها کمک کند تا با آمادگی بیشتری به این کسب و کار جدید و مهم برای صنعت نفت و کشور ورود کنند.
حمایت شرکت ملی نفت ایران از مجمع E&P
وی روانسازی و تسهیل روابط میان شرکتهای E&P و شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرمای اصلی را یکی دیگر از اهداف مجمع برشمرد و گفت: این امر میتواند در ثمر رسیدن طرحهای اکتشاف و تولید با دقت و سرعت بیشتر و هزینه کمتر کمک کند که این امر در نهایت به نفع شرکتهای E&P و شرکت ملی نفت ایران است.
میرمعزی در مورد نحوه تشکیل مجمع شرکتهای ایرانی اکتشاف و تولید گفت: این مجمع تقریباً به شکل خودجوش ایجاد شده اما در شگلگیری از نظر مشورتی و مساعد شرکت نفت نیز برخوردار بوده است.
وی با اشاره به حمایتها و تشویقهای شرکت ملی نفت ایران برای تشکیل و شکلگیری مجمع شرکتهای E&P، گفت: با توجه به وجود افراد با تجربه در این مجمع، در صورتی که بخش دولتی و غیردولتی غیر از شرکت ملی نفت ایران در بحث اکتشاف و تولید در میدانهای نفتی و گازی به مشکل برخورد کند، نظرات این مجمع و کمکهای آنها میتواند یاریرسان باشد و به شتاب بیشتر توسعه میادین کمک کند.
میرمعزی توضیحداد: در این مجمع که به صورت ماهانه برگزار میشود هر وقت احساس نیاز بوده که کارفرمای اصلی (NIOC) حضور داشته باشد، دعوت انجام و کارفرما اجابت کرده و در یک محیط صمیمی گفتوگوها انجام شده است.
با توجه به تأکید وزیر نفت مبنی بر لزوم گسترش فرایند اکتشاف و بهرهبرداری، بالا بردن ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور، افزایش مستمر ضریب بازیافت از مخازن، ارتقای فناوریهای ملی و تقویت ظرفیتهای ایرانی غیردولتی برای حضور در فعالیتهای صنعت نفت، ایجاد زمینههای ظهور، حضور و توسعه شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) در فرایندهای اکتشاف و بهرهبرداری نفت و گاز از طریق مشارکت با شرکتهای بینالمللی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
در این راستا معاونت امور مهندسی وزارت نفت در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۵ فراخوانی با عنوان شناسایی و ارزیابی شرکتهای ایرانی متقاضی برای حضور و فعالیتهای در پروژههای اکتشاف و تولید اعلام کرد و از متقاضیان خواست تا مدارک و مستندات خود را ارسال کنند. پس از اعلام فراخوان، صلاحیت ٣٧ شرکت بررسی و ۸ شرکت پتروپارس، مهندسی و ساختمان صنایع نفت، انرژی دانا، توسعه پتروایران، گروه مپنا، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای مشارکت در طرحهای توسعهای صنعت نفت با شرکتهای معتبر خارجی تعیین صلاحیت شدند.
در مهرماه سال ۱۳۹۵، نیز ۳ شرکت سرمایهگذاری غدیر، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد و شرکت پتروگوهر فراساحل کیش به مجموع شرکتهای ایرانی مستعد برای فعالیت در قالب شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) افزوده شدند.
مردادماه جاری نیز شرکتهای مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، کیسون، توسعه صنعت ایران افق، شرکت مهندسی و خدمات پارس پتروزاگرس، گلوبال پتروتک کیش و حفاری شمال (هلدینگ انرژی گسترسینا) به مجموع شرکتهای اکتشاف و تولید اضافه شدند تا شمار این شرکتها ۱۷ برسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.