۱۹ میلیون نفر در فلاکت زندگی می‌کنند

۱۹ میلیون نفر در فلاکت زندگی می‌کنند وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که دو بار استیضاح شدم که اصلاً برایم مهم نیست، گفت: ایستادن در مقابل سوداگرانی که تصمیم می‌گرفتند کجای شهر چه چیزی بسازند هزینه دارد که باید آن را بپردازیم. به گزارش ایسنا، صبح دیروز پیروز حناچی از سمت معاونت معماری و […]

۱۹ میلیون نفر در فلاکت زندگی می‌کنند

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که دو بار استیضاح شدم که اصلاً برایم مهم نیست، گفت: ایستادن در مقابل سوداگرانی که تصمیم می‌گرفتند کجای شهر چه چیزی بسازند هزینه دارد که باید آن را بپردازیم.

به گزارش ایسنا، صبح دیروز پیروز حناچی از سمت معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی جای خود را به محمدسعید ایزدی، مدیرعامل سابق شرکت عمران و بهسازی داد. حناچی در این مراسم به عنوان مشاور وزیر در حوزه معماری و شهرسازی معرفی شد. عباس‌آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در جریان مراسم تکریم و معارفه معاون معماری و شهرسازی اظهارکرد: در مقطعی هستیم که باید بلند صحبت کنیم. من دو بار استیضاح شدم اما هیچ برایم مهم نیست. می‌دانم وقتی جلوی سوداگران شهری می‌ایستید بی‌هزینه نیست. در یک جلسه می‌نشستند یک معامله می‌کردند. شما اگر جلوی آن را بگیرید هزینه باید بدهید. ولی من فکر می‌کنم آخر کار ما باید هزینه بدهیم. اگر قرار بر این نبود که به زندگی دانشگاهی خودمان ادامه می‌دادیم. فکر می‌کنم نیاز داریم که تصمیمات را براساس اجماع بگیریم.

ظرفیت تهران حدود ۸ میلیون بود که به ۱۱ میلیون رساندند

وی با اشاره به ابتدای سال ۱۳۹۲ گفت: از همان ابتدا به شهرداری گفتیم چقدر ظرفیت سکونت‌پذیری ایجاد کردید. الان ظرفیت جمعیت‌پذیری تهران بالای ۱۱ میلیون نفر است در حالی که قرار بوده حدود ۸ میلیون نفر در این شهر زندگی کنند. الان آقای دکترنجفی اگر بخواهد خود را شهردار موفقی معرفی کند این است که بگوید دو میلیون نفر به ظرفیت جمعیت‌پذیری شهر اضافه کردم؛ در حالی‌که این کار عین بیراهه است. کار سختی داریم و از آن سخت‌تر مفهوم ایران است. آخر کار باید شهر یک نشانی از ایران داشته باشد. هزاران میلیارد تومان هزینه شد اما وقتی به پردیس یا پرند می‌روید چه نشانی از ایران می‌بینید؟ الان در تهران به تدریج چه نشانی از ایران باقی مانده است؟ برگشتن به مفهوم ایران و برجسته کردن مفهوم ایران تبدیل به یک معضل شده است. مفهوم ایران در خود ایران در غربت است.

آخوندی ادامه‌داد: اگر قرار بود در ایران زندگی نکنیم چرا باید این همه رنج را تحمل کنیم؟ ما ایران را می‌خواهیم، اگر مفهوم مدنیت، اسلام برای ما مطرح نیست اصلاً چرا باید این همه رنج را تحمل کنیم؟ اینها پایه‌ای‌‌ترین مسایل شهرنشینی ایران است. بعضی افراد به این مفاهیم بی‌توجهی می‌کنند که نشان دهند کارآمد هستند؛ در حالی‌که کارآمدی این است که توسعه پایدار ایجاد کنند. مگر می‌شود به جان ایران بی‌توجه بود و بگوییم ایران را توسعه می‌دهیم؟ توسعه کالبد ایران بدون توجه به مفهوم چه لطفی دارد؟

وی با اشاره به بحث بازآفرینی شهری اظهارکرد: بازآفرینی شهری به معنای برگشتن به مفهوم مدرنیته، توسعه و ایران است. اگر بخواهیم به این مفاهیم برگردیم خیلی باید گفت‌وگو کنیم. آمار سال ۱۳۹۵ آمار تکان‌دهنده‌ای است که نشان می‌دهد کشور در چه کج‌راه‌های قرار داشته است. حدود ۲۴ میلیون خانوار و حدود ۲۷ میلیون خانه داریم ولی واقعاً وضع مردم خوب است؟ این نشان از عدم تعادل مطلق است. از یک طرف ۲۷ میلیون خانه دارید و از طرف دیگر ۱۹ میلیون نفر در فلاکت زندگی می‌کنند. مگر در بیابان خانه ساختن مسأله بازآفرینی شهری، بافت فرسوده یا حاشیه‌نشینی را حل می‌کند؟

آخوندی با بیان این‌که در دوره بسیار سختی به سرمی بریم و راه ناپیموده بسیار طولانی را در پیش داریم، گفت: وضع شهرسازی در ایران بسیار آشفته بود و هنوز هم تا رسیدن به مرحله قابل قبول کار بسیار سختی داریم. شاید از جهت تکنیکی بحث شود که ما دو مسأله قابلیت جابه‌جایی و قابلیت زندگی را داریم. در ایران در باب مفهوم شهر دچار سرگشتگی و گم‌گشتگی شده‌ایم.