بازگشت ببر خزر به قزاقستان ببر وحشی سرانجام بعد از ۷۰ سال از انقراضش به قزاقستان باز خواهد گشت. جمهوری قزاقستان بهطوررسمی برنامهای را برای بازگشت ببرخزر به بخشی از زیستگاه تاریخیاش اعلام کرده است. به گزارش سیناپرس براساس این اعلام ببر به بخشی از زیستگاه تاریخیاش به نام «ایلیبالخاش» بازمعرفی خواهد شد. برای این […]
بازگشت ببر خزر به قزاقستان
ببر وحشی سرانجام بعد از ۷۰ سال از انقراضش به قزاقستان باز خواهد گشت. جمهوری قزاقستان بهطوررسمی برنامهای را برای بازگشت ببرخزر به بخشی از زیستگاه تاریخیاش اعلام کرده است.
به گزارش سیناپرس براساس این اعلام ببر به بخشی از زیستگاه تاریخیاش به نام «ایلیبالخاش» بازمعرفی خواهد شد. برای این منظور این کشور تفاهمنامهای با بنیاد جهانی حیاتوحش یا WWF امضا کرده است، که این سازمان به برنامه بازمعرفی ببر خزر به زیستگاهش میپیوندد.
این برنامه قزاقستان را به عنوان نخستین کشوری در آسیای میانه تبدیل میکند که چنین برنامه بلندپروازانه و بزرگی را در سر میپروراند. در ۱۰۰ سال گذشته جمعیت ببر حدود ۹۶ درصد کاهش داشته است و از ۱۰۰ هزار به ۳۸۹۰ در سال ۲۰۱۶ رسید است. ببرها تا انتهای دهه ۶۰میلادی بهطور کامل از آسیای میانه و ایران ناپدید شدند که دلیلش تخریب و از دست دادن زیستگاه و شکار کنترل نشده بوده است.
بازسازی اکوسیستم ضروری برای حیات ببر
برنامه قزاقستان شامل بازسازی یک جنگل عظیم ساحلی در کنار رود ایلی و دریاچه بالخاش خواهد بود. برکه، نیزار و زمینهای مردابی بخش انکارناپذیر و ضروری برای زندگی ببر هستند، جایی که او در آنها پنهان میشود، شکار میکند و در آب خودش را از شر گرمای تابستان رها میکند. برنامه احیای پناهگاه طبیعی در جنوب غربی منطقه ایلیبالخاش اجرا خواهد شد. این برنامه همچنین شامل حفاظت از گونههای موجود، باز معرفی گونههای طعمه ببر به منطقه و محافظت از اکوسیستم حیاتی منطقه خواهد بود. در حقیقت میتوان گفت احیای این اکوسیستم درست به اندازه باز معرفی این گونه نمادین دارای اهمیت خواهد بود، چون برای احیا و پایداری جمعیت ببر در این منطقه نیاز به یک اکوسیستم کامل زیستگاهی است که این اکوسیستم میتواند در آینده خدمات بیشماری به مردم حاشیه این منطقه ارایه کند.
برنامه احیا با همکاری دولت قزاقستان، WWF و با جلب همکاری جوامع محلی در این منطقه اجرا خواهد شد. این برنامه در ابتدا باید با جلب همکاری مردم محلی هرگونه شکار و فعالیت غیرقانونی را در منطقه کنترل کند. به همین جهت برنامه درازمدتی برای ایجاد سیستم گردشگری حیاتوحش و طبیعت مبتنی با کمک جوامع محلی در نظر گرفته شده است.
هر چند نمیتوان بهطور قطع از موفقیت این برنامه مطمئن بود، اما در صورت موفقیت قزاقستان نخستین کشوری در جهان خواهد بود که ببر را بعد از انقراض دوباره به زیستگاه تاریخیاش معرفی خواهد کرد.
برای احیای ببر خزر قزاقستان با کمک WWF روسیه که سابقه بازگرداندن موفق ببر بزرگ شده در اسارت به طبیعت را هم دارد، از زیرگونه ببر سیبری Panthera tigris altaica استفاده خواهد کرد، که نزدیکترین زیرگونه به ببر خزر پنداشته میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.