گازهای ارسالی به مشعل پالایشگاه فاز ۱۲ کاهش می‌یابد

گازهای ارسالی به مشعل پالایشگاه فاز ۱۲ کاهش می‌یابد  سرپرست پالایشگاه فاز ۱۲ پارس‌جنوبی از نصب اولین کمپرسور تثبیت میعانات گازی خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این کمپرسور بین ۴۰ تا ۵۰ تن گاز ارسالی به مشعل پالایشگاه در ساعت کاسته می‌شود. به گزارش فارس، سرپرست پالایشگاه فاز۱۲ پارس‌جنوبی با اعلام پایان عملیات نصب […]

گازهای ارسالی به مشعل پالایشگاه فاز ۱۲ کاهش می‌یابد

 سرپرست پالایشگاه فاز ۱۲ پارس‌جنوبی از نصب اولین کمپرسور تثبیت میعانات گازی خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این کمپرسور بین ۴۰ تا ۵۰ تن گاز ارسالی به مشعل پالایشگاه در ساعت کاسته می‌شود.

به گزارش فارس، سرپرست پالایشگاه فاز۱۲ پارس‌جنوبی با اعلام پایان عملیات نصب و راه‌اندازی اولین کمپرسور واحد تثبیت میعانات گازی واحد سوم پالایشگاه فاز ۱۲ پارس‌جنوبی گفت: این کمپرسور به دست متخصصان و کارکنان مجتمع گاز کشور در کوتاه‌‌ترین بازه زمانی ممکن نصب شده که رکوردی جدید در تاریخ صنعت گاز کشور است.

محمدمهدی‌هاشمی افزود: با راه‌اندازی این کمپرسور بین ۴۰ تا ۵۰ تن در ساعت از گازهای ارسالی به مشعل پالایشگاه کاسته می‌شود.

به گفته وی؛ با این کار در مجموع روزانه بیش از هزار تن از حجم گاز ارسالی به مشعل پالایشگاه کاسته و جهت پالایش به سمت واحدهای شیرین‌سازی انتقال داده می‌شود.

وی ادامه‌داد: برای راه‌اندازی اولین کمپرسور بیش از ۶ هزار و ۲۶۰ نفر ساعت کار به ثبت رسیده است که این دستاورد عظیم یک رکورد دیگر در مجتمع گاز پارس‌جنوبی است.

هاشمی تصریح‌کرد: در آینده بسیار نزدیک نیز شاهد راه‌اندازی دو کمپرسور پروپان در بزرگ‌ترین پالایشگاه گازی کشور خواهیم بود.

فاز ۱۲ دارای ۶ عدد OFF GAS کمپرسوراست، که با توجه به تحریم‌ها در ابتدا دو مورد از این کمپرسور‌ها راه‌اندازی شده بود. شرایط ورود ۴ کمپرسور دیگر نیز پس از برجام و پایان تحریم‌ها فراهم شده است، که یکی از این کمپرسور‌ها نصب و راه‌اندازی شده و ۳ کمپرسور دیگر نیز در حال نصب بوده و به‌زودی تمام این کمپرسور‌ها توسط شرکت‌های داخلی و نیروهای متخصص مجتمع گاز پارس‌جنوبی راه‌اندازی خواهد شد.

فاز ١٢ پارس‌جنوبی، بزرگ‌ترین پروژه‌ توسعه‌ای پارس‌جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایه‌گذاری و تولید محسوب می‌شود که با بهره‌برداری کامل آن، روزانه ۳ میلیارد فوت مکعب گاز ترش (معادل ٧٥ میلیون مترمکعب گاز شیرین) به شبکه سراسری تزریق می‌شود؛ در این فاز همچنین ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٧٥٠ تن گوگرد برای صادرات تولید می‌شود.

 

فاز ۱۲ میدان گازی پارس‌جنوبی با مساحتی در حدود ۲۰۵ کیلومتر مربع، روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در عمق حدود ٣٠٠٠ متری کف خلیج‌فارس و در ١٠٥ کیلومتری سواحل ایران قرار گرفته است، این فاز با برخورداری از ذخایر درجای معادل ۶۰۰ میلیارد مترمکعب گاز حدود ۵ درصد از ذخایر میدان گازی پارس‌جنوبی را به خود اختصاص داده است.