سعید متصدی با اعلام این که امسال شعار روز زمین «درخت برای زمین، زمین برای زندگی» خواهد بود، گفت: ما در کشورمان به جای کاشت درخت، پلاستیک میکاریم و جنگل پلاستیک و پسماند داریم. به گزارش مهر، معاون محیط زیست انسانی سازمان محیطزیست در نشست خبری که به مناسبت روز زمین برگزار شد، اعلام […]
سعید متصدی با اعلام این که امسال شعار روز زمین «درخت برای زمین، زمین برای زندگی» خواهد بود، گفت: ما در کشورمان به جای کاشت درخت، پلاستیک میکاریم و جنگل پلاستیک و پسماند داریم.
به گزارش مهر، معاون محیط زیست انسانی سازمان محیطزیست در نشست خبری که به مناسبت روز زمین برگزار شد، اعلام کرد: مراسم این روز که به مناسبت ۲۲ آوریل همیشه در تاریخ دوم اردیبهشت برگزار میشد، امسال به دلیل جابهجایی تقویم در روز سوم اردیبهشت برگزار میشود.
سعید متصدی اعلام کرد: در جهان هزینههای نظامی ۱۲ برابر کل هزینهای است که برای کشورهای در حال توسعه صرف میشود؛ این یعنی دنیا مسیر اشتباهی را طی میکند، چرا که جنگ بیشترین تأثیر را روی منابع زیستی میگذارد. در جنگ با عراق خود ما از میان رفتن منابع آبی، خاک و… را تجربه کردیم و هنوز هم گاهی میشنویم در اطراف کشور مینی منفجر شده است یا ماده منفجرهای عمل کرده است و اثری که این مواد منفجره روی محیطزیست و در قالب نشت مواد میگذارد، فوقالعاده مهم است.
وی با اشاره به مرگ و میر ناشی از آب ادامه داد: آب مایه حیات است، اما روزانه در جهان ۵ هزار نفر به دلیل آب آشامیدنی ناسالم میمیرند و یک میلیارد نفر در جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند. یک میلیون نفر گرسنه داریم، اما ۵۰ درصد از غلات جهان صرف خوراک دام و سوختهای زیستی میشود.
به جای درخت، جنگل پلاستیک و پسماند داریم
متصدی تصریح کرد: ۱۳ میلیون هکتار در سال جنگل از بین میرود، نرخ مرگ و میر هزار برابر بیش از نرخ طبیعی است و نکته آخر اینکه کوههای یخی نسبت به ۴۰ سال قبل ۴۰ درصد نازک شدهاند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیطزیست با اعلام این هشدارها تأکید کرد: در روز زمین باید در کنار هم فعالیتهایی را آغاز کنیم که آیندگان ما این فجایع را نبینند.
وی با اعلام اینکه امسال شعار روز زمین «درختان برای زمین و زمین برای زندگی» انتخاب شده است، گفت: امسال تکیه بر حفظ منابع گیاهی است، حال آن که ما در کشورمان به جای کاشت درخت، پلاستیک میکاریم؛ چیزی که به وضوح در جایجای کشور دیده میشود و آزار دهنده است، حجم بالای پلاستیکی است که بدون علت استفاده میشود.
متصدی با تأکید بر اینکه امروز جنگل پلاستیک و جنگل پسماند داریم، ادامه داد: کاهش میزان پسماند شدنی است و تنها کلید آن مشارکت همه ماست. دستگاههای تصمیمگیر و حاکمیتی باید برنامه مشخصی برای مدیریت پسماند داشته باشند.
متصدی تصریح کرد: تا امروز دو مرکز پسماند ویژه در کشور راهاندازی شده که یکی از آنها در قزوین است و دیگری در اصفهان که موقتاً مجوز گرفته است. در زمینه تبدیل زباله به انرژی فعالیت خوبی از طریق همکاری با اتریش، آلمان و… داشتهایم.
وی اعلام کرد: بحث زبالهسوزها را در گذشته هم داشتیم، اما به دلیل بیتوجهی به استانداردهای زیستمحیطی شاهد قراردادهایی با استانداردهای سال ۲۰۰۶ بودیم، اما امروز برای ورود هر فنآوری به ایران، رعایت استانداردهای روز دنیا الزامی است و اجازه ورود به صنعتی با استاندارد سالهای گذشته را نمیدهیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.