مزایای نان‌هایی که با خمیر ترش تهیه می‌شود

مزایای نان‌هایی که با خمیر ترش تهیه می‌شود معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: نان‌های حاصل از خمیرترش در مقایسه با نان‌های تهیه شده با مخمر نانوایی دارای بافتی فشرده تر و کیفیت جویدنی بهتری هستند. به گزارش مهر، سمیره‌صباح با بیان این‌که توصیه همواره سازمان غذا و دارو […]

مزایای نان‌هایی که با خمیر ترش تهیه می‌شود

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: نان‌های حاصل از خمیرترش در مقایسه با نان‌های تهیه شده با مخمر نانوایی دارای بافتی فشرده تر و کیفیت جویدنی بهتری هستند.

به گزارش مهر، سمیره‌صباح با بیان این‌که توصیه همواره سازمان غذا و دارو به استفاده مردم از نان‌های صنعتی است، اظهارداشت: می‌توان در صنعتی کردن انواع نان‌های سنتی خلاقیت به خرج داد و با این روش نه تنها نان‌های موجود کشور بلکه نان‌های سایر نقاط جهان مثل چاودار، سنگک اینجرا، کیسرا، دوسای، بلدی، چاپاتی، تورتیلای ذرت و گندم و انواع نان‌های عربی را به سبد خانوار جامعه وارد کرد.

وی تأکید‌کرد: تنوع در تولید نان‌های صنعتی، کمک شایانی به استفاده بیش‌تر مردم از این فرآورده غذایی خواهد کرد.

صباح همچنین با اشاره به نقش مهم خمیرترش در تهیه نان به‌ویژه نان‌های مسطح تک لایه سراسر جهان، تصریح‌کرد: هنوز هم قاطبه این نان‌ها مطابق روش‌های سنتی و با بهره‌مندی از روش خمیر ترش تهیه می‌شود.

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی فواید استفاده از خمیرترش را حجم‌دهنده بودن نان مسطح و عطر و طعم منحصر به فرد نان که به‌دلیل فعالیت میکروارگانیسم‌های آن می‌باشد، دانست و اضافه‌کرد: نان‌های حاصل از خمیرترش در مقایسه با نان‌های تهیه شده با مخمر نانوایی دارای بافتی فشرده‌تر و کیفیت جویدنی بهتری هستند.

 

وی در ادامه بیان‌داشت: کیفیت خمیرترش تحت تأثیر عواملی نظیر کیفیت آرد، میزان جذب آب، هوادهی، میزان نمک، درجه حرارت و زمان بوده و کیفیت آرد و ظرفیت بافری آن نقش مهمی را در فرایند تهیه خمیرترش ایفا می‌کنند ضمن آن‌که آرد با درصد استخراج بالا نیازمند مقادیر اسید بیش‌تری جهت رسیدن به PH مناسب در خمیرترش نسبت به آرد با درصد استخراج پایین است.