عدم برندسازی در صنعت‌نساجی و پوشاک کشور

عدم برندسازی در صنعت‌نساجی و پوشاک کشور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس‌شورای‌اسلامی، گفت: کنترل مناطق آزاد با شرایطی که فعلاً در مقررات وجود دارد امکان‌پذیر نیست و این مناطق آسیب جدی به صنعت نساجی و پوشاک کشور وارد می‌کنند. به گزارش خانه‌ملت، عبدا…‌رضیان در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و پوشاک و دلایل آن […]

عدم برندسازی در صنعت‌نساجی و پوشاک کشور

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس‌شورای‌اسلامی، گفت: کنترل مناطق آزاد با شرایطی که فعلاً در مقررات وجود دارد امکان‌پذیر نیست و این مناطق آسیب جدی به صنعت نساجی و پوشاک کشور وارد می‌کنند.

به گزارش خانه‌ملت، عبدا…‌رضیان در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و پوشاک و دلایل آن اظهارداشت: در یک مقطعی که قیمت دلار افزایش پیدا کرد و برخلاف بسیاری از بخش‌های صنعت شرایط منسوجات به دلیل افزایش دو تا ۳ برابری کالاهای خارجی نسبتاً بهبود یافته بود.

عدم برندسازی در صنعت نساجی و پوشاک کشور

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که متأسفانه اشکالی که در صنعت نساجی و پوشاک کشور وجود دارد این است که برندسازی صورت نگرفته و عمده تولیدات زیرپله‌ای است و شرایط معقولی را ندارد، گفت: ساماندهی در توزیع نیز وجود ندارد، کیفیت پوشاک و منسوجات داخلی اگر بهتر از برخی تولیدات خارجی نباشد بدتر نیز نیست.

نماینده مردم قائمشهر، جویبار و سوادکوه در مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به این‌که در حال حاضر شرایط بسیار خوبی در زمینه کیفیت دوخت و پارچه به‌وجود آمده است، اضافه‌کرد: درست است که قاچاق می‌تواند تأثیر منفی بر تولید کسب و کار کشور داشته باشد، اما اگر خود صنوف و وزارت صنعت، معدن و تجارت یک هماهنگی و ساماندهی در بحث کنترل قاچاق داشته باشند می‌تواند شرایط خوبی را به‌وجود آورند.

عدم رقابت‌پذیری تولید داخل در زمینه قیمت تمام شده عاملی برای واردات کالای قاچاق

وی با اشاره به این‌که پوشاک نیز همانند موادغذایی یک کالای ضروری محسوب می‌شود اما در این زمینه واقعیت این است که نتوانسته‌ایم همانند دیگر کشور‌ها برندسازی کنیم، ادامه‌داد: عمده پوشاک قاچاق وارد شده به کشور ما از ترکیه، چین و دیگر کشورهای آسیای‌شرقی وارد می‌شود که می‌تواند یکی از دلایل واردات پوشاک قاچاق عدم رقابت‌پذیری تولید داخل در زمینه قیمت تمام شده باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که باید در این خصوص فضای رقابتی نیز ایجاد شود، بیان کرد: محصول عرضه شده تولید داخل باید از لحاظ کیفیت و قیمت با مشابه خارجی توان رقابت داشته باشد که امکان کنترل در این مورد وجود دارد اما اعتقاد من این است که باید سازماندهی‌ها بهینه شود و در کنار آن می‌توان از ظرفیت مجلس‌شورای‌اسلامی برای اعمال فشار بر دستگاه‌های دولتی خصوصاً سازمان صنعت، معدن و تجارت استفاده کرد.

رضیان در خصوص کاهش سودآوری قاچاق در مقابل تولید و عرضه محصول، اظهارداشت: یکی از اشکالات در زمینه پوشاک مناطق آزاد است در این مناطق بدون این‌که قاچاقی صورت بگیرد می‌توان محصولات را وارد کشور کرد.

مناطق آزاد به‌سمت عرضه کالاهای آماده حرکت کرده‌اند

وی با اشاره به این‌که گستردگی مناطق آزاد یکی دیگر از مشکلات موجود است، بیان‌کرد: قرار بر این بود که در این مناطق واحدهای صنعتی را با حذف مالیات، عوارض و مسایل مربوط به استقرار صنایع با هدف افزایش میزان تولید و ظرفیت اشتغال‌زایی مستقر کنیم اما متأسفانه این مناطق بیش‌تر به‌سمت عرضه کالاهای آماده حرکت کردند که موجبات بروز نابسامانی‌هایی را فراهم کرد.

کنترل مناطق آزاد با مقررات موجود امکان‌پذیر نیست

 

نماینده مردم قائمشهر، جویبار و سوادکوه با تأکید بر این‌که پوشاک قاچاق از منافذی که در مرزهای کشور وجود دارد وارد می‌شود، خاطرنشان‌کرد: با همکاری نیروهای نظامی باید این منافذ بسته شود اما کنترل مناطق آزاد با شرایطی که فعلاً در مقررات وجود دارد امکان‌پذیر نیست و این مناطق آسیب جدی به صنعت نساجی و پوشاک کشور وارد می‌کنند.