یک اقتصاددان اتاق تهران فساد را رتبهبندی میکند یک اقتصاددان گفت: برای حرکت به جلو، نباید منتظر این باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، بلکه تکتک افراد وارد عمل شده و بنگاهداران چربیهای رانت را از سیستم خود خارج نمایند. به گزارش خبرآنلاین، محمدمهدیبهکیش با اشاره به سپری شدن سالهای سخت تحریم در ایران، […]
یک اقتصاددان
اتاق تهران فساد را رتبهبندی میکند
یک اقتصاددان گفت: برای حرکت به جلو، نباید منتظر این باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، بلکه تکتک افراد وارد عمل شده و بنگاهداران چربیهای رانت را از سیستم خود خارج نمایند.
به گزارش خبرآنلاین، محمدمهدیبهکیش با اشاره به سپری شدن سالهای سخت تحریم در ایران، اظهارکرد: در حال حاضر اقتصاد ایران با مشکلاتی روبهرو است؛ البته عامل اصلی این مشکلات بنگاههای اقتصادی هستند. در زمان انقلاب، درآمد سرانه ایران، کرهشمالی و ترکیه در یک حد و اندازه قرار داشت. بعد از گذشت ۴۰ سال، کرهشمالی و ترکیه در وضعیت بهتری قرار گرفتهاند، ولی درآمد سرانه ایران تغییری نکرده است.
وی ادامهداد: مثلث نجات ایران شامل رقابتی کردن اقتصاد با هدف گسترش صادرات، مبارزه با قاچاق و فساد، ساماندهی بانکها و مؤسسات اعتباری در داخل و خارج کشور است.
بهکیش با بیان اینکه در مورد قاچاق نیز با کمک یکی از دانشگاهها و اتاق بازرگانی تهران، پروژهای شروع شده است، گفت: تا سال آینده از این پروژه، محصولی حاصل میشود که میتواند بنگاهها را رتبهبندی کرده و وضعیت فساد آنها را مشخص کند.
وی با اشاره به لزوم اصلاح ساختار در اقتصاد ایران، خاطرنشانکرد: تمام چربیهایی که در سیستم تعبیه شده، باید خارج شوند تا اقتصاد رقابتی شود، در این صورت میتوان کالاهای صادراتی تولید کرد و در سطح بینالمللی، وارد رقابت شد.
بهکیش با تأکید بر اینکه رشد در نتیجه افزایش صادرات، افزایش فروش کالا و افزایش خریدهای دولتی حاصل میشود، یادآورشد: اکنون مصرف ما به سال ۸۱ بازگشته و بسیار کم شده است، در حالی که خریدهای دولتی نیز به سال ۸۶ برگشته و ضمن اینکه سرمایهگذاری و صادرات نیز به شدت کاهش یافته است.
این اقتصاددان همچنین گفت: برای حرکت به جلو، نباید منتظر این باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، بلکه تکتک افراد وارد عمل شده و بنگاهداران چربیهای رانت را از سیستم خود خارج کند؛ در این حالت اقتصاد رقابتی میشود، ضمن اینکه قیمتگذاری باید برداشته شود تا هزینهها کاهش یابد.
وی اضافهکرد: البته مقررات کنونی هم دستو پای فعالان اقتصادی را بسته است که باید اصلاح شود؛ البته اتاقهای بازرگانی نیز باید کمک کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.