بهای نفت در معاملات روز گذشته بازارهای جهانی پس از اینکه گفتوگوها بین تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان در دوحه قطر بدون توافق در زمینه مهار تولید به پایان رسید، بیشترین کاهش طی دو ماه گذشته را تجربه کرد. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، این شکست دیپلماتیک احتمالا باعث شروع یک روند کاهشی […]
بهای نفت در معاملات روز گذشته بازارهای جهانی پس از اینکه گفتوگوها بین تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان در دوحه قطر بدون توافق در زمینه مهار تولید به پایان رسید، بیشترین کاهش طی دو ماه گذشته را تجربه کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، این شکست دیپلماتیک احتمالا باعث شروع یک روند کاهشی جدید در قیمت نفت خواهد شد. قیمت نفت در بازار نیویورک حدود ۶٫۸ درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش قیمت طی یک روز از اول فوریه تاکنون به حساب میآید.
نشست تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک در پایتخت قطر که بیش از ۱۰ ساعت بیشتر از برنامهریزی اولیه به طول انجامید بدون هیچ توافق نهایی به پایان رسید.
پس از آنکه محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان گفت که این کشور بدون تعهد دیگر تولیدکنندگان بزرگ از جمله ایران به تثبیت تولید، در طرح فریز نفتی شرکت نخواهد کرد، موانع قابل توجهی سر راه حصول هرگونه توافق قرار گرفت.
اد مورس، رییس تحقیقات بازارهای نفت در مؤسسه سیتی گروپ میگوید: گفتوگوها نشان میدهد دولت عربستان همانطور که جانشین ولیعهد این کشور صریحاً گفته بود، نمیخواهد سهم بازار خود را از دست دهد.
وی افزود: آنها نگرانند که جهان برای یک دوره طولانی در یک وضعیت بازار ضعیف یا نزولی قرار بگیرد. در یک بازار نزولی همانطور که آنها در دهه ۱۹۸۰ یاد گرفتهاند اگر سهم بازار خود را واگذار کنند بازگشت به بازار بسیار دشوار خواهد بود.
نفت سبک آمریکا برای تحویل در ماه میبا دو دلار و ۷۵ سنت کاهش به ۳۷ دلار و ۶۱ سنت در هر بشکه رسید در حالی که در معاملات روز جمعه با یک دلار و ۱۴ سنت کاهش ۴۰ دلار و ۳۶ سنت معامله شده بود.
نفت برنت برای تحویل در ماه ژوئن نیز با ۳ دلار ۷درصد کاهش ۴۰ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه دادوستد شد. نفت برنت روز جمعه با ۷۴ سنت کاهش ۴۳ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه معامله شده بود .
در حال حاضر نفت برنت با اختلاف یک دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه بالاتر از نفت آمریکا دادوستد میشود.
وزرای نفت ۱۶ کشور که حدود نیمی از نفت جهان را تولید میکنند در دوحه پایتخت قطر گردهم آمدند تا بازار جهانی را با ثبات کنند.
این اولین تلاش قابل توجه برای هماهنگکردن تولید نفت بین سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و تولیدکنندگان بیرون این سازمان طی ۱۵ سال گذشته بوده است.
الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه پس از نشست به خبرنگاران گفت: پس از آنکه عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس با توافق در زمینه مهار تولید بدون حضور تمام اعضا از جمله ایران مخالفت کردند مذاکرات بینتیجه ماند. ایران که با تثبیت تولید نفت خود مخالفت کرده در نشست روز گذشته در دوحه حضور نداشت.
حدود ۴۰ تاجر و تحلیلگر هفته گذشته در گفتوگو با بلومبرگ بهطور مساوی در خصوص حصول یا عدم حصول سازش در دوحه اختلافنظر داشتند و تنشها در سرتاسر مذاکرات مشهود بود.
در شرایطی که تحلیلگران تردید داشتند هرگونه توافق تأثیر قابل توجه روی مازاد عرضه جهانی نفت داشته باشد ناتوانی این گروه در رسیدن به توافق هرگونه چشمانداز اقدام هماهنگ برای حل رکود بازار را تضعیف میکند.
الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه از عدم حصول توافق در نشست دوحه ابراز تعجب کرد.
نواک افزود: مقامات عربستان، قطر، ونزوئلا و روسیه که تلاش برای فریز نفتی در سطح فوریه را شروع کرده بودند در زمینه پیشنویس یک توافق در روز شنبه سازش کرده بودند، اما برخی کشورها درست قبل از نشست اصلی در روز یکشنبه موضع خود را تغییر دادند که به بحثهای داغ و نفسگیر در نشست منجر شد.
جیسون بوردف، مدیر مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیا و یکی از مقامات کاخ سفید میگوید: این حقیقت که عربستان مانع توافق شده نشان میدهد که چقدر سیاست نفتی تحت تأثیر مناقشه ژئوپلتیک کنونی با ایران قرار دارد.
نوواک در یک کنفرانس خبری پس از مذاکرات گفت: فریز نفتی میتوانست تعادل مجدد بازار را ظرف ۶ ماه سرعت ببخشد امری که احتمالاً اکنون تا اواسط ۲۰۱۷ طول خواهد کشید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.