ضمانتنامه‌ها و بیمه‌نامه‌های جدید برای حمایت از صادرکنندگان اجرا می‌شود

معاون بازاریابی و کارگزاری صندوق ضمانت صادرات ایران ضمانتنامه‌ها و بیمه‌نامه‌های جدید برای حمایت از صادرکنندگان اجرا می‌شود معاون بازاریابی و کارگزاری صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: ضمانتنامه‌ها و بیمه‌نامه‌های جدیدی در راستای تسهیل امور صادرکنندگان و حمایت از آنها مانند بیمه‌نامه نوسان نرخ ارز و ضمانتنامه شرکت در مناقصات طراحی شده که مقدمات عملیاتی […]

معاون بازاریابی و کارگزاری صندوق ضمانت صادرات ایران

ضمانتنامه‌ها و بیمه‌نامه‌های جدید برای حمایت از صادرکنندگان اجرا می‌شود

معاون بازاریابی و کارگزاری صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: ضمانتنامه‌ها و بیمه‌نامه‌های جدیدی در راستای تسهیل امور صادرکنندگان و حمایت از آنها مانند بیمه‌نامه نوسان نرخ ارز و ضمانتنامه شرکت در مناقصات طراحی شده که مقدمات عملیاتی شدن آن در دست اجراست.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، افسانه‌والی در نشست بررسی خدمات ارایه شده توسط صندوق ضمانت صادرات ایران به صادرکنندگان، افزود: در ۳ سال اخیر ۳۶۸ مورد ضمانتنامه و بیمه‌نامه (معادل ۲۸۰ میلیون دلار) برای استان کرمان صادر شده که ۹۱ درصد آن مربوط به محصولات کشاورزی بوده است. وی، بیان‌کرد: همچنین در مدت مذکور ۴۵ میلیون دلار خسارت پرداخت شده که حدود ۱۸ درصد موارد صدور را شامل می‌شود.

وی در پاسخ به مشکلات مطرح شده صادرکنندگان، با بیان این‌که بانک‌ها موظف به استفاده از ضمانت‌های صندوق به جای تسهیلات ارایه شده هستند، اظهار کرد: اگر بانک‌ها بپذیرند که اعتبارسنجی مشتریان توسط صندوق انجام شود زمان کم‌تری از صادرکنندگان تلف می‌شود.

والی، خاطرنشان‌کرد: همچنین بانک‌ها می‌توانند تسهیلات مشتریان را در یک دوره ۶ ماهه و یک ساله تمدید کنند تا پرونده این مشتریان عنوان «خسارتی» به خود نگیرد زیرا در صورت خسارتی شدن پرونده، مشتریان در زمینه‌های رتبه‌بندی اعتباری، میزان وثایق مورد نیاز و دریافت تسهیلات با مشکل روبه‌رو می‌شوند و در واقع مشتریان بدحساب محسوب خواهند شد.

رییس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان نیز در این نشست به بیان برخی مشکلات صادرکنندگان در راستای استفاده از خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران پرداخت و گفت: تکرار فرایند اعتبارسنجی توسط بانک‌ها بدون در نظرگرفتن اعتبارسنجی صندوق، موجب هدر رفتن وقت و تحمیل هزینه به صادرکنندگان می‌شود که این اقدام در واقع مصداق بارز بوروکراسی اداری است. جلیل‌کاربخش افزود: درخواست داریم در نشستی با حضور نمایندگانی از بانک‌ها، صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه ملی، این مهم بررسی و در صورت امکان، تنها یک بار اعتبارسنجی انجام و مورد پذیرش همه دستگاه‌ها واقع شود.

وی در بخش دیگری درخواست صدور بیمه‌نامه «نوسان نرخ ارز» توسط صندوق ضمانت صادرات را مطرح کرد و ادامه‌داد: با صدور این بیمه‌نامه، تفاوت نرخ تسهیلات ارزی و ریالی در زمان دریافت و بازپرداخت آن جبران می‌شود و صادرکنندگان کم‌تر ضرر می‌کنند. کاربخش، خواستار کاهش نرخ کارمزد خدمات صندوق ضمانت صادرات شد و اظهار کرد: کرمان ظرفیت و محصولات ارزشمند و بسیاری برای صادرات دارد که باید حمایت‌های لازم از صادرکنندگان صورت گیرد تا بتوانند برای ورود ارز بیش‌تر به کشور تلاش کنند.

 

گفتنی است در این نشست صادرکنندگان به بیان برخی مشکلات خود با این صندوق پرداختند و برخی اطلاعات تکمیلی در رابطه با خدمات آن را دریافت کردند.