رژیم غذایی «بد» پنجمین عامل مرگ و میر در جهان

رژیم غذایی «بد» پنجمین عامل مرگ و میر در جهان مصرف غذاهای ناسالم می‌تواند منجر به بروز مشکلات سلامت و حتی مرگ زودهنگام در طولانی‌مدت شود. به گزارش مهر، محققان اعلام کرده‌اند در سال ۲۰۱۶، یک مرگ از هر ۵ مرگ با رژیم غذایی نامناسب مرتبط بوده است. در سال ۲۰۱۶، بیش از ۱٫۶ میلیون […]

رژیم غذایی «بد» پنجمین عامل مرگ و میر در جهان

مصرف غذاهای ناسالم می‌تواند منجر به بروز مشکلات سلامت و حتی مرگ زودهنگام در طولانی‌مدت شود.

به گزارش مهر، محققان اعلام کرده‌اند در سال ۲۰۱۶، یک مرگ از هر ۵ مرگ با رژیم غذایی نامناسب مرتبط بوده است.

در سال ۲۰۱۶، بیش از ۱٫۶ میلیون نفر در کشورهای فقیر به دلیل اسهال ناشی از آب و غذای آلوده جان خود را از دست داده‌اند، در حالیکه ۲٫۴ میلیون نفر دیگر به دلیل عفونت‌های ریوی که عمدتاً قابل پیشگیری یا درمان هستند، تسلیم مرگ شده‌اند.

دو میلیون مادر و نوزاد هم به علت عوارض زایمان درگذشتند که مراقبت‌های اولیه سلامت می‌تواند تا حد زیادی از وقوع آنها پیشگیری نماید.

ایدز و بیماری سل هر کدام جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته‌اند، در حالیکه طبق گزارش محققان مالاریا جان بیش از ۷۰۰ هزار نفر را گرفته است.

طبق گزارش محققان، در سال ۲۰۱۶ در حدود ۵۵ میلیون نفر فوت کرده‌اند، در حالی‌که ۱۲۹ نوزاد متولد شده است. امید به زندگی در جهان برای زنان ۷۵٫۳ سال و برای مردان حدود ۷۰ سال گزارش شده است.

طبق گزارش‌ها، حدود سه‌چهارم تمام مرگ‌ها در سال ۲۰۱۶ به خاطر بیماری‌های غیرعفونی یعنی بیماری قلبی بوده که بزرگ‌‌ترین قاتل جمعیت جهان با ۹٫۵ میلیون مرگ بوده است. این رقم نسبت به دهه گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است.

به همین ترتیب مرگ ناشی از بیماری‌های سبک زندگی یعنی دیابت نسبت به دهه گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته و ۱٫۴ میلیون نفر بوده است.

سرطان، و در رأس آنها سرطان ریه، هم نسبت به سال ۲۰۰۶، ۱۷ درصد افزایش داشت و ۹ میلیون نفر به دلیل ابتلا به سرطان در سال ۲۰۱۶ جان خود را از دست داده‌اند.

دخانیات موجب مرگ ۷٫۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ شده است.

مطالعات نشان می‌دهد پنجمین عامل مرگ و میر این فهرست مربوط به تغذیه نامناسب و ناسالم در کشورهای ثروتمندتر بوده است که با یک مرگ به ازای هر ۵ مرگ در جهان مرتبط است.

 

به گفته محققان، در بین تمام انواع سوءتغذیه‌ها، عادات‌غذایی نامناسب، به‌خصوص مصرف کم غذاهای سالم، فاکتور پرخطر اصلی مرتبط با مرگ و میر است.