اصلاح نظام بودجهریزی موجب رفع مشکلات اقتصادی میشود رییس مرکز پژوهشهای مجلسشورایاسلامی یکی از مشکلات پیش روی اقتصاد ایران را نظام بودجهریزی ناکارآمد دانست و گفت: اگر نظام بودجهریزی اصلاح شود میتوان به بهبود بسیاری از مسایل اقتصادی امیدوار بود. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی مرکز پژوهشهای مجلس در نشست بررسی راهبردهای اصلاح […]
اصلاح نظام بودجهریزی موجب رفع مشکلات اقتصادی میشود
رییس مرکز پژوهشهای مجلسشورایاسلامی یکی از مشکلات پیش روی اقتصاد ایران را نظام بودجهریزی ناکارآمد دانست و گفت: اگر نظام بودجهریزی اصلاح شود میتوان به بهبود بسیاری از مسایل اقتصادی امیدوار بود.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی مرکز پژوهشهای مجلس در نشست بررسی راهبردهای اصلاح نظام بودجهریزی کشور با حضور کاظمجلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس و عادلآذر، رییس دیوان محاسبات کشور و معاونان و کارشناسان دو دستگاه برگزار شد، به جلسه نخست سال ۹۶ مجلسشورایاسلامی اشاره شد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامهداد: آقای دکتر لاریجانی در این نشست به موضوعات مهمی در خصوص مسایل کشور اشاره کردند که از دل آن ۲۱ اولویت کاری برای بررسی بیرون آمد که با نگاه مرکز به ۳۸ مورد افزایش یافت و مرکز پژوهشهای مجلس نیز مأمور شد تا این موارد را پیگیری کند، که یکی از این اولویتها اصلاح نظام بودجهریزی بود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلسشورایاسلامی تصریحکرد: بسیاری از مسؤولان در خصوص مسایل کشور اتفاقنظر دارند و به فهم مشترکی رسیدهاند اما راهکاری اساسی برای برونرفت از این مشکلات ارایه نمیشود که این مسأله باید آسیبشناسی شود.
جلالی یادآورشد: باید برای حل مشکلات کشور براساس اولویتبندی و فهم مشترکی که ایجاد شده است عزم و ارادهای ۳ قوهای شکل گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشانکرد: با برگزاری جلسات کارشناسی مرکز و دیوان محاسبات باید فهم درستی از مشکلات نظام بودجهریزی کشور به دست آید تا روند اصلاح آن در نظر گرفته شود.
وی ادامهداد: یکی از مشکلات پیش روی اقتصاد ایران نظام بودجهریزی ناکارآمد است که اگر اصلاح شود میتوان به بهبود بسیاری از مسایل امیدوار بود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب یکی از راهکارهای برونرفت از اقتصاد نفتی و تحقق اقتصاد مقاومتی را اصلاح نظام بودجهریزی دانست.
** باید تکلیف نوع نظام بودجهریزی ایران تعیین شود
عادلآذر، رییس دیوان محاسبات کشور نیز در این نشست گفت: باید در بررسی نظام بودجهریزی بینیم که میخواهیم قانون برنامه در کنار قانون بودجه باشد یا بهطور جداگانه باشند، قانون محاسبات عمومی پیوست قانون برنامه و بودجه باشد یا به صورت جداگانه ارایه شود که بهتر است نتیجه را با بیان دلایل توضیح دهیم.
وی با بیان اینکه باید تکلیف نوع نظام بودجهریزی ایران تعیین شود، افزود: باید بررسی شود که آیا نیاز به اصلاح نظام بودجهریزی براساس عملکرد احساس میشود یا خیر؟ اگر چنین نظری وجود دارد پس باید قانون محاسبات عمومی نیز همراه با قانون برنامه و بودجه اصلاح شود.
رییس دیوان محاسبات کشور با اشاره به مزایای بودجهریزی بر مبنای عملکرد، خاطرنشانکرد: متأسفانه بخش عمدهای از قوانین موجود خلاف ایده بودجهریزی برمبنای عملکرد هستند.
محمدقاسمی نیز در این نشست با اشاره به روند بودجهریزی در کشور، گفت: به نظر نمیرسد مسؤول، دستاندرکار یا کارشناسی در حوزه بودجهریزی وجود داشته باشد که روند فعلی را به عنوان وضعیت صحیح بودجهریزی قبول داشته باشد.
معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس یکی از عوامل عدم اصلاح نظام بودجهریزی کشور را دسترسی به منابع لایزال و آسان نفت دانست و تصریحکرد: عملاً وقتی صحبت از بودجه به میان میآید بحث بر روی گردش روزمره امور دولتها است و بر همین اساس دولتها به راحتی به دنبال تغییر این روند نمیروند.
وی ادامه داد: دولتها اگر مطمئن نشوند که الگوی جایگزینی برای بودجه وجود دارد که بتواند بدون ایجاد اشکال در روند امور دولتها به بهبود نظام بودجهریزی بینجامد به دنبال اصلاح آن نخواهند رفت.
قاسمی یکی از تخصصیترین نهادهای بودجهای کشور را دیوان محاسبات کشور دانست و خاطرنشانکرد: سال ۱۳۷۹ هیأت رییسه مجلس از مرکز خواست تا مطالعهای را در خصوص بودجهریزی کشور انجام دهد که براساس آن در ۴ مرحله مطالعاتی با هدف آسیبشناسی، بررسیهای تطبیقی و مستندسازی تجربیات کشورها، طراحی الگوی بودجه ریزی متناسب با قانون اساسی جمهوریاسلامیایران و در نهایت تهیه پیشنویس قانون بودجهریزی انجام شد.
وی با بیان اینکه محصول ۹ سال کار بر روی موضوع نظام بودجهریزی، نگارش پیشنویس قانون بودجه بود، تصریح کرد: قانون برنامهریزی و بودجه چند کشور نیز ترجمه و تدوین شد تا مطالعاتی براساس آن صورت گیرد.
معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس توضیح داد: مطالعات قانون بودجه بسیاری از کشورها نشان میدهد که آنها در بحث بودجه وارد موضوع برنامهریزی نمیشوند.
وی اصلاح نظام بودجه ریزی را یکی از بزرگترین خدمات به کشور دانست و تأکیدکرد: وقتی از اصلاح نظام بودجهریزی صحبت به میان میآید به معنای اصلاح شیوه اداره امور کشور است.
در این نشست همچنین مقرر شد تا راهبردهای اصلاح نظام بودجهریزی کشور برای ارایه به مجلسشورایاسلامی در نشستهای آتی مرکز پژوهشهای مجلس و دیوان محاسبات بررسی و نهایی شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.