آتشفشان‌های حیرت‌آور دنیا را بشناسیم

آتشفشان‌های حیرت‌آور دنیا را بشناسیم آتشفشان‌‌ها همیشه در طول تاریخ منبع شکل‌گیری افسانه‌ها و اسطوره‌ها بوده‌اند. با این‌که در گذشته فوران آنها را به داستان‌های زیادی ربط می‌دادند؛ اما امروز می‌دانیم که فعالیت‌های آتشفشانی در واقع از حرکت پوسته ی زمین به وجود می‌آیند. به گزارش الی‌گشت، این آتشفشان‌‌ها نشان دهنده ی نیروهای طبیعی هستند […]

آتشفشان‌های حیرت‌آور دنیا را بشناسیم

آتشفشان‌‌ها همیشه در طول تاریخ منبع شکل‌گیری افسانه‌ها و اسطوره‌ها بوده‌اند. با این‌که در گذشته فوران آنها را به داستان‌های زیادی ربط می‌دادند؛ اما امروز می‌دانیم که فعالیت‌های آتشفشانی در واقع از حرکت پوسته ی زمین به وجود می‌آیند.

به گزارش الی‌گشت، این آتشفشان‌‌ها نشان دهنده ی نیروهای طبیعی هستند که می‌توانند هولناک و وحشتناک باشند. می‌خواهیم شما را با تعدادی از حیرت آور‌‌ترین آتشفشان‌های دنیا آشنا کنیم.

کوه یاسور(Yasur)

کوه یاسور، آتشفشانی فعال در جزیره «تانا» است. رفتن به بالای این کوه بسیار راحت است و یکی از آسان‌‌‌ترین مسیرهای آتشفشانی دنیا را دارد. هر کسی می‌تواند به بالای آن برود و درون خشمگین کوه را از نزدیک ببیند. فوران این کوه به همراه گدازه‌ها و خاکستر‌‌ها معمولاً چند ساعتی طول می‌کشد.

کوه کوتوپاکسی (Cotopaxi)

کوتوپاکسی با ارتفاع ۵۸۹۷ متر دومین قله بلند اکوادور است. این آتشفشان یکی از معدود یخچال‌های استوایی دنیا را دارد که در ارتفاع ۵ متری شروع می‌شوند. از شهر کیتو، پایتخت اکوادور به راحتی می‌توانید این کوه زیبا را ببینید. این کوه یکی از بلند‌‌ترین آتشفشان‌های فعال دنیاست و از سال ۱۷۳۸ بیش از ۵۰ بار فوران کرده است. خطر اصلی در هنگام فوران این آتشفشان، ریزش یخ از یخچال‌های آن است.

کوه برومو (Bromo)

کوه برومو، آتشفشانی فعال و بخشی از کوه‌های شرق جاوا در اندونزی است. این کوه با ارتفاع ۲۳۲۹ متر بلند‌‌ترین کوه این منطقه نیست اما معروف‌‌‌ترین آنهاست. این منطقه پربازدید‌‌ترین جاذبه گردشگری در جاوا ست. از دهانه این آتشفشان همیشه دودهای سفید خارج می‌شود و کوه در احاطه ماسه‌های آتشفشانی قرار دارد.

جزیره آتشفشانی کراکاتوآ (Krakatoa)

جزیره‌ای آتشفشانی که بین جزایر سوماترا و جاوا قرار دارد. فوران این کوه در آگوست سال ۱۸۸۳ یکی از هولناک‌‌‌ترین فوران‌های تاریخ بوده است و انرژی آن ۱۳هزار برابر بیش‌تر از بمب اتمی‌ بود که هیروشیما را نابود کرد. در فوران سال ۱۹۲۷، کوه آتشفشانی دیگری از دریا بیرون آمد که هر سال ۷ متر به ارتفاع آن اضافه می‌شود؛ آخرین فوران این کوه کوچک‌تر آوریل سال ۲۰۰۸ بود.

آتشفشان آرنال

آتشفشان آرنال، فعال‌‌‌ترین آتشفشان کاستاریکا ست که در ۹۰ کیلومتری شمال غربی سان‌خوزه قرار دارد. این کوه ۱۶۵۷ متر ارتفاع دارد و مشرف به دریاچه آرنال است. از نظر زمین‌شناسی آتشفشانی جوان به حساب می‌آید و سن آن حدود ۳ هزار سال است. در سال ۱۹۶۸ این آتشفشان فورانی داشت که شهر تاباکون را کاملاً نابود کرد. این فوران ۳ دهانه آتشفشانی دیگر در بخش غربی کوه به وجود آورد که امروز فقط یکی از آنها باقی مانده است.

 

منبع: touropia.com