عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران مشورتی با بخش خصوصی در تدوین بسته حمایت از توسعه صادرات نشده است عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران گفت: در تدوین این بسته با هیچکدام از تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی مشورت نشده است؛ دولت با تشخیص خود چنین بستهای را تدوین کرده است و من به نتیجه این بسته خیلی […]
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران
مشورتی با بخش خصوصی در تدوین بسته حمایت از توسعه صادرات نشده است
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران گفت: در تدوین این بسته با هیچکدام از تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی مشورت نشده است؛ دولت با تشخیص خود چنین بستهای را تدوین کرده است و من به نتیجه این بسته خیلی خشنود نیست. در این بسته فقط به صادرکنندههای بزرگ توجه شده و به رقمهای کوچک صادراتی توجهی نشده است.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران «بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی» ابلاغ شد؛ پس از گذشت ۶ ماه از سال ۱۳۹۶، اسحاقجهانگیری، معاون اول رییسجمهور و رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی «بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی» را به کلیه دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده و رعایت مفاد این ابلاغیه را لازمالاجرا دانسته شده است. بر این اساس در حوزه تخصیص حمایتها و مشوقهای صادراتی ۵۰ گروه کالایی در اولویت قرارگرفته و به نام آنها اشارهشده است تا بدینترتیب صادرکنندگان کالاهای مربوطه براساس شرایط مختلفی که لحاظ شده بتوانند از ۰٫۵ تا ۳ درصد مشوق بهرهمند شوند.
سیدرضیحاجیآقامیری، در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران اظهار کرد: ابلاغ کردن بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی به معنای این نیست که حتماً بودجه آن از طرف دولت آماده است یا حتماً این مشوقها بهدرستی در اختیار صادرکنندهها قرار میگیرد.
رییس سابق کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از نحوه تدوین بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی انتقاد کرد و افزود: در تدوین این بسته با هیچکدام از تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی مشورت نشده است؛ دولت با تشخیص خود چنین بستهای را تدوین کرده است و من به نتیجه این بسته خیلی خشنود نیستم.
وی دلیل این بدبینی را چنین تبیین کرد: برای اینکه دولت در عمل هرگز با فعالیت و نحوه فعالیت بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی واقعی آشنایی ندارد؛ ملاک تدوین این بسته گفته بنگاههای دولتی و خصولتی است. آنچه آنها مینویسند و آنچه بخش خصوصی میگوید تفاوت جدی دارد.
حاجیآقا میری در ادامه انتقادات خود به این بسته گفت: در این بسته به صادرکنندههای بزرگ توجه شده است و به رقمهای کوچک صادراتی توجه نشده است. توجه نکردن به بنگاههای کوچک صادرکننده که جمع صادراتی آنها رقم بالایی است، به صادرات غیرنفتی ضربه میزند و باعث افت صادرات غیرنفتی واقعی میشود.
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران افزود: ما با این بسته خیلی امیدوار به جهش در توسعه صادرات غیرنفتی نیستیم. از طرفی سال قبل جهانگیری، با بخشنامه الزام دریافت نظرات بخش خصوصی، پیش از تدوین مقررات دولتی، عملاً دولت و وزارتخانههای اقتصادی را ملزم کرده بود که در تدوین قوانین اقتصادی، نماینده بخش خصوصی هم حاضر باشند ولی در عمل به این گفته توجهی نشده است.
وی ادامه داد: درباره این بسته با سازمان توسعه تجارت گفتوگو شده بود ولی درنهایت دولت، سازمان توسعه تجارت و وزارتخانههای اقتصادی حرف بخش خصوصی را میشنوند ولی به آن در عمل توجه نمیکنند یا این گفتهها تأثیرگذار نیست.
حاجیآقامیری گفت: خواسته بخش خصوصی مشخص است؛ ما مطالبه منسجم و مشخصی داریم اما دولت اراده بهکارگیری گفتههای بخش خصوصی را ندارد. بخش خصوصی مشکلات خود را بهخوبی میشناسد و راهکار هم ارایه میدهد اما دولت همچنان به بخش خصوصی واقعی توجهی ندارد و عمده توجه دولت به بخش خصوصی و دولتی است.
وی درباره این بسته حمایتی افزود: اگرچه ارزیابی این بسته نیاز به زمان دارد ولی در این بسته به هیچکدام از مطالبات و گفتههای بخش خصوصی توجه نشده است؛ این عدم تعامل و عدم اعتماد دولت به بخش خصوصی باعث عدم توفیق میشود؛ این تجربهای است که ما مکرر آن را آزمودهایم و بازهم برای ما تکرار شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.